T. Vydra 58.
O. Vaněk 63. (p.)
A. Starý 89.
3:2
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

23.03.2024 15:00

17.kolo, Středočeský | 1.B třída sk. A, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Švermovu výměna trenéra prospěla, v závěru vybojoval výhru s Libušínem


Branky


58. T. Vydra , 63. O. Vaněk (p.) , 89. A. Starý - 67. L. Křenek , 69. J. Fujdiar
9

V sobotu se proti sobě utkali celky Švermova a Libušína. V rámci prvního jarního kola soutěže nakonec tři body vybojovali domácí, kteří zvládli v úplném závěru utkání vstřelit rozhodující branku Libušín naopak ve velmi důležitém zápase nezískal ani bod.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Bezbrankový první poločas

První poločas nebyl z hlediska herního projevu nijak moc atraktivní.

 

Oba celky šly do utkání s výraznou porcí nervozity, která se projevovala na vzhledu hry. Nepřesnosti, nakopávání a individuální chyby byly opravdu černé. Větší bojovnost ale projevovali domácí hráči.

 

I přesto si ale hostující hráči dokázali vytvořit své šance. Obradovič se dostal ke střele, ale domácí gólman byl připraven. 

 

Následně se hned dvakrát do samostatného úniku dostal Fudiar, jehož střely se ale také neujaly.

 

Jedinou šancí domácího Švermova byl nepřehledný nákop do vápna hostujícího celku, nikdo se ale míče nestihl dotknout a změnit tak jeho trajektorii.

 

 První poločas tak skončil nerozhodným výsledkem, který znamenal, že oba celý mohou nastoupit do druhého dějství s jediným cílem – vstřelit rozhodující gól a odnést si tři body.

Gólová smršť a borec na konec

Druhý poločas byl z hlediska šancí a akčních situací výrazně zajímavější.

 

 

Oba týmy se rozhodli do druhé poloviny vstoupit aktivněji, což vyústilo ve velký počet šancí. Hned první velká příležitost domácího klubu byla navíc proměněna v úvodní branku utkání

 

 

Po rohovém kopu zvládl Libušín míč odvrátit jen na úroveň velkého vápna, kde si ho našel Vydra a skrytou střelou překonal gólmana Poráčanina - 1:0

 

O pár minut později bylo pro hosty ještě hůř. Ve vápně se k míči probojoval Vaněk a po rozporuplném zákroku Kolaříka upadl - rozhodčí nařídil pokutový kop. Sám Vaněk penaltu také proměnil a bylo to 2:0.

 

Libušín se ale rozhodl, že se pokusí s výsledkem něco udělat.

 

 

Proto se hned za několik minut dostal k míči portužák, který přesným pasem našel Křenka. Ten, jako již ostřílený kanonýr Libušína, jsi míč nechal jednou skočit a těsně před hranicí velkého vápna nádherným half-volejem překonal brankáře domácích – 2:1.       

 

Hosté navíc zvládli dokonce vyrovnat. Poráčanin rozehrával od branky, dlouhým nákopem překvapil domácí obranu a Fudiar, který se náhle objevil tváří v tvář brankáři, se zblízka nemýlil - od.

 

Libušín měl navíc ještě mnoho dalších šancí, které nedokázal proměnit a toho ve výsledku stálo body. Nejdříve se Obradovič dostal do šance, hlavou ale minul. Poté se Křenek mohl stát hrdinou hostů, ale jeho zakončení usměrnil nedostatečně. 

 

A tak se slova ujali opět domácí. Ne ale v úplně pozitivním slova smyslu. Hostující Maroušek se totiž pokoušel odcentrovat, ale domácí obránce pravděpodobně zahrál rukou. Hlavní arbitr ale nechal situaci pokračovat. Poslední šanci tak měli domácí, kteří se po neúspěšném odkopu Poráčanina zmocnili míče a když je nezastavil ani Portužák, vstřelili do odkryté branky třetí, rozhodující gól - 3:2. Postaral se o něj Starý.

 

Tímto výsledkem zápas také skončil a spokojenější z něj tak mohli odcházet domácí, Libušín naopak bude muset své zaváhání napravovat v kole příštím.



Ohlasy k zápasu


TJ Baník Švermov
David Müller - trenér: Po posledním přáteláku jsem byl k týmu hodně kritický a chyby ze zápasu jsme si dopodrobna rozebrali. Díky tomu jsem nevěděl, co mohu od zápasu očekávat, ale kluci si vzali má slova k srdci a přistoupili k němu tak, jak bych si představoval. Oproti “generálce” to byl diametrální rozdíl. Od začátku zápasu byla vidět bojovnost a odhodlání jít si za vítězstvím. 1. půle moc brankových příležitostí nepřinesla, i když si myslím, že herně jsme byli o kousek lepší. O poločasové přestávce jsem kluky nabádal, aby hráli stejně, byli trpělivý, že může rozhodnout klidně i poslední minuta. Během krátké doby jsme se dostali do vedení 2:0, bohužel nás poté postihl třiminutový výpadek a našimi chybami jsme dovolili soupeři vyrovnat. Libušínu narostla křídla a chvíli nám trvalo, než jsme se z toho vzpamatovali. Nakonec rozhodl tečovaný gól v 89. minutě a kluci byly odměněni za výkon důležitými 3 body. Dle průběhu zápasu si troufám říct, že jsme vyhráli zaslouženě, i když trochu šťastně. Kaňkou je pro nás zranění útočnika Vaňka, uvidíme, jak dlouho bude chybět.

SK Baník Libušín
Lukáš Křenek - hráč: Nutně jsme potřebovali uhrát tři body, které by pro nás byly velmi důležité v boji o záchranu. Soupeř to měl navíc ještě těžší, před zápasem se nacházel čtyři body za námi. První poločas se hrál opatrně, k vidění bylo mnoho nepřesností. Po druhém gólu domácích bylo sympatické, že se náš tým nesložil. Ruka z 80. minuty byla zřejmá, protesty ale byly k ničemu.



Sestavy


TJ Baník Švermov
J. Truhlář [-] - P. Doubek [-] , K. Dušek [-] , M. Hlavsa [-] , P. Černý [-] - T. Vydra [-] , J. Polák [-] , A. Nedvěd [-] (82. A. Starý [-] ) , T. Marek [-] - O. Vaněk [-] (74. J. Novák [-] ) , O. Frühauf [-] (91. A. Zíma [-] ) -

SK Baník Libušín
F. Poráčanin [-] - R. Kulikov [-] (37. J. Jechumtál [-] ) , D. Kolařík [-] , D. Portužák [-] , A. Skalák [-] - N. Obradovič [-] , L. Křenek [-] (88. J. Homonický [-] ) , J. Maroušek [-] , J. Fujdiar [-] , M. Pucholt [-] - J. Hrubý [-]

Počet diváků: 100. Rozhodčí: VAŠÍČEK Jaroslav - BABÁK Jan, KUBEŠ Petr.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Adam Byrtus

Expert: Aleš Kraus
Tip experta: remíza

Bude se nejspíš hrát na umělé trávě a bude to spíš boj než fotbal. Buď vyhraje jeden tým o jednu branku, ale spíš bych to viděl na remízu.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů