Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

10.03.2024 14:30

17.kolo, Středočeský | 1.A třída sk. A, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Rakovník v eufórii! Pět branek, tři body a zkáza Podlesí


Branky


8

Tak to byla jízda!

 

V úvodním kole jarní části soutěže se proti sobě postavily celky z Rakovníka a Podlesí.

 

Druhý celek tabulky se své pozice favorita opravdu nezalekl a zanechal za sebou na hráčích hostů výraznou stopu, když se dokázal trefit hned pětkrát a vybojovat důežité tři body na cestě za titulem.

 

Rozhodující branku vstřelil Bohatý, dvakrát se trefil Wajshajtl.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Ticho před bouří

Zápas začal velmi zhurta. Namotivovaný Rakovník, hrající na domácím, pečlivě připraveném hřišti, chtěl do zápasu vstoupit v tom nejlepším světle, ale ze začátku se domácí i hosté ubrali ke spíše opatrnému způsobu hry. Po přestávce to byl pro oba celky první zápas a navíc se hrálo na přírodní trávě, což byla také nemylá změna, na kterou se museli hráči adaptovat.

 

I přes všechny možné podmínky, které nehrály Rakovníku do karet, se druhý celek tabulky ukázal jako lépe připravený. Už v 11. minutě se do šance skoro dostal Žďánský, byl mu ale odmáván rozporuplný offside.

 

Po dalších deseti minutách se k míči dostal Bohatý, který se ještě pokoušel najít připraveného Červeného. Balón ale pravděpodobně rukou zastavil jeden z obránců Podlesí a akce se tak nedohrála - rozhodčí zůstal bez povšimnutí.

 

Domácí si svůj zasloužený gól vybojovali až ve 28. minutě, kdy aktivní Wajshajtl zpětnou nahrávkou nalezl Bohatého a ten, s trochou štěstí, překonal brankáře Podlesí - 1:0.

 

Tímto výsledkem skončila první polovina jednoznačně se vyvíjejícího utkání, ve kterém čekalo Podlesí ještě mnoho problémů a míčů v brance.

 

Dva, tři, čtyři, pět

Druhý poločas začal pro domácí velmi dobře. Hned dvě minuty po úvodním hvizdu hlavního arbitra se do šance dostal rakovnický Severin a šikovnou, nepředvídatelnou tečí propasoval míč až do branky - 2:0.

 

Další minuta, další gól domácích, další problémy pro hosty. Bohatý se ujal míče, skvěle si vytvořil příznivou pozici pro centr a našel připraveného Wajshajtla, který se své šance nezalekl a zvýšil na 3:0 pro SK. Za dalších deset minut to bylo už o čtyři branky. A znovu u toho byl Bohatý, který po svém statečném úniku hostující obraně a předložil balón Červenému. Ten zakončil do prázdné branky - 4:0.

 

Destrukci Podlesí zakončil ten den dvougólový střelec Wajshajtl, který se nezalekl své příležitosti a po přihrávce Bohatého upravil skóre na již konečných 5:0 pro Rakovník. Pro hosty byl tento zápas hořká, nepříjemná zkušenost s rakovnickým fotbalem, pro domácí to byl svěží vstup do druhé poloviny soutěže. Podlesí se ve zbytku zápasu snažilo alespoň snížit, ale žádné zakončení neskončilo gólem a hlavní rozhodčí tak zápas ukončil. 

 

Rakovník potvrdil roli favorita a body zůstaly doma. Tuchoměřice ale v kontroverzním utkání s Jílovištěm také získaly plný počet bodů, takže boj o první místo se zatím pro SK stále nevyvíjí nejlépe. Další zápasy ukážou více, ale bude to určitě podívaná.

 

Za skvělé fotografie musíme poděkovat Davidu Svobodovi, jehož tvorbu naleznete také zde.

 



Ohlasy k zápasu


SK Rakovník
Jaroslav Hamouz - trenér: Vstup do zápasu se nám moc nepovedl, nechávali jsme soupeři až moc pohybu. O utkání rozhodl náš třetí gól, po něm jsme už dominovali a předvedli několik krásných akcí, výhra byla zasloužená.




Sestavy


SK Rakovník
R. Zach [-] - T. Pucholt [-] , F. Turbák [-] , D. Žďánský [-] (68. P. Kýzl [-] ) , J. Sklenka [-] (68. T. Kotaska [-] ) , P. Wajshajtl [-] , V. Čadek [-] , P. Bohatý [-] (76. V. Paušíma [-] ) , J. Severin [-] , J. Červený [-] (80. J. Vydra [-] ) , J. Šindler [-]

TJ Kovohutě Podlesí
J. Zykán [-] - J. Hausleitner [-] (46. R. Halamai [-] ) , J. Mezera [-] (61. M. Hanáček [-] ) , J. Trefný [-] , J. Jiránek [-] (46. M. Polák [-] ) , M. Šlapák [-] (68. M. Vohradský [-] ) , O. Drašnar [-] , F. Šrajn [-] , O. Vojtišek [-] , Z. Buch [-] , M. Mišun [-]

ŽK: 84. M. Hanáček .
Počet diváků: 165. Rozhodčí: Chovanec Petr - KUBA Michal, VÁŇA David.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Adam Byrtus

Expert: Tomáš Pešek
Tip experta: remíza

To nejlepší na konec. V Podlesí málokdo čekal, že urveme na začátek soutěže tři body a vůbec bychom se nezlobili, kdyby tomu nebylo jinak i teď. Musíme ale brát kvalitu soupeře, který nám má co vracet. Vidím to na plichtu.

Tip: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů