J. Homba 72.
1:2
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

27.08.2023 17:00

4.kolo, Pardubický | Pardubice | Okresní přebor , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Trenér Skalický vytáhl v Újezdu žolíka


Branky


72. J. Homba - 48. L. Mile , 90. J. Němec
13

Jeden z horkých kandidátů na postup Sokol Újezd nezvládl domácí duel s Rovní, když o třech bodech hostů rozhodla hlavička Jakuba Němce v 90.minutě zápasu. Antifotbal a zdržovací taktika tak tentokrát slavila úspěch a Roveň si připsala první body v letošním ročníku.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Cíl hostů byl zřejmý

Roveň přijela do nabuzeného Újezdu s jasnou defenzivní taktikou hru co nejvíce štěpit a kouskovat a případně čekat, jestli se při nějakém brejku neusměje štěstí. To se totiž v minulém domácím zápase se Srchem hodně mračilo.

Domácí naopak nastoupili do zápasu v pohodě a v kapse měli cennou výhru z Holic s místním béčkem.

Kombinačně založenému Újezdu soubojový fotbal první poločas příliš nevoněl, domácí měli optickou převahu a tlačili se k vápnu Rovně, šancí ale ve zhuštěném prostoru příliš nebylo. 

Nelze se tedy divit, že přítomných 55 diváků v deštivém nedělním odpoledni v první půli branku nevidělo.

90.minuta přinesla šok pro domácí

Do druhého poločasu Újezd vystřídal tři hráče s cílem oživit hru. K překvapení všech ovšem přišla hrubá chyba stopera domácích, který v 48.minutě namazal do samostatného úniku Milemu a ten překonal brankáře Jandáka - 0:1.

To byla ta pravá voda na roveňský mlýn. Od té doby hosté znásobily zdržovací taktiku a s každou přibývající minutou se přibližovali k vysněnému cíli. Zato domácí naopak byli čím dál více nervóznější. Rukavice hostujícího gólmana Baláše připomínaly lepidlo na míč a jedna šance za druhou končila zmarem.

Vážnou trhlinu plánům Rovně přineslo v 67.minutě vyloučení jejich kapitána Krpaty a když vzápětí v 72.minutě Homba vyrovnal na 1:1, zdálo se, že to Újezd nakonec přece jen zlomí ve svůj prospěch.

Blízko vedení byli domácí v 83.minutě, kdy Melc převálcoval ve vápně v souboji hlavičkujícího Doseděla, ale píšťalka rozhodčího zůstala němá.

Většina takových zápasů se podaří útočícímu mužstvu převážit na svou stranu v nastavení. Pravda, branka v 90.minutě skutečně padla, k šoku všech to ale bylo do domácí sítě.

Ojedinělý rychlý brejk zakončil hlavou Jakub Němec - 1:2. Přitom ten byl na hřišti pouhých 7 minut, skvělý žolík z rukou trenéra Skalického. 

I přes obrovský tlak hosté již tři body uhájili.

Trenér hostů Ladislav Skalický zhodnotil zápas takto:

Do Újezda jsme odjíždělí s respektem a jasně danou taktikou.

V 1.poločase se nám ji podařilo plnit na 100% a drželi jsme bezbrankovou remízu. Zjistili jsme, že se soupeřem dá hrát a do 2.poločasu jsme vstupovali s odhlodláním si odvést nějaký ten bod. Chyba stopera nás ještě více nabudila a až do vyloučení jsme byli domácím vyrovnaný soupeř. Po vyloučení soupeř rychle srovnal a začal velký tlak domácích. Síly ubývali velmi rychle a tak přišel čas brankáře Honzy Baláše, který chytil minimálně 3 jasné tutovky. Z ojedinělého útoku jsme dali krásnou branku a tak si vezeme 3 body. Chválím všechny za týmový výkon, dodržení dané taktiky a bojovnosti až do konce. Nad všemi vynikl brankář Honza Baláš, který si zaslouží být mužem kola.



Ohlasy k zápasu


Sokol Újezd
Martin Vohralík, hráč: "Roveň zdržovala a zdržovala a i přes velkou snahu se nám jejich zaparkovaný autobus prorazit nepodařilo."




Sestavy


Sokol Újezd
M. Jandák [-] - J. Homba [-] , J. Rosůlek [-] (46. L. Doseděl [-] ) , F. Gočaltovský [-] , T. Linha [-] , J. Rozsévač [-] (46. J. Bendig [-] ) , M. Urbanec [-] , Š. Mindek [-] (46. M. Molnár [-] ) , M. Zounar [-] , V. Chlumecký [-] (81. J. Balog [-] ) , M. Vohralík [-]

TJ Sokol Roveň
J. Baláš [-] - L. Mile [-] , J. Vrzal [-] , M. Machatý [-] (83. J. Němec [-] ) , . Novák [-] (78. J. Kučera [-] ) , V. Melc [-] , V. Žatecký [-] (93. J. Dušek [-] ) , T. Hofman [-] , L. Petružálek [-] , L. Johanides [-] , T. Krpata [-]

ŽK: M. Zounar , 43. M. Urbanec , 50. V. Chlumecký , 67. J. Homba - 19. V. Melc , 85. J. Němec , 94. J. Baláš , 95. J. Dušek . ČK: 67. T. Krpata .
Počet diváků: 55. Rozhodčí: RÁZEK Stanislav - KOBERA Matěj, RÁZEK Šimon.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Filip Hlaváček

Expert: Michal Zounar
Tip experta: výhra domácích

Roveň v předešlém zápase držela naději na body až do posledních minut, má své kvality, ale u nás to bude mít velice těžké. Jiný výsledek než výhru si ani nepřipouštím.

Tip: výhra domácích