Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

03.09.2023 15:00

3.kolo, Jihočeský | Jindřichův Hradec | Okresní přebor , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Lásenice i ve třetím zápase vyhrála, doma sestřelila Kunžak


Branky


14. M. Šperl , 30. V. Voráček , 49. M. Šperl (p.) , 70. J. Demeter , 88. M. Šperl - 35. F. Koranda , 51. F. Koranda , 72. F. Koranda
21

Fotbalisté Lásenice v rámci třetího Okresního přeboru porazili na vlastním hřišti Kunžak 5:3 a i ve třetím utkání nové sezony se radují z výhry. Skóre zápasu otevřel hned ve 14. minutě Šperl. O patnáct minut později přidal druhou branku Voráček. Za hosty do půle snížil Koranda. Ve druhém poločase zkompletovali hattrick Šperl i Koranda, ale k nim se přidal ještě Demeter, což znamenalo, že domácí slaví třetí vítězství. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Domácí odcházeli do kabin spokojenější

Rozpoložení obou týmů napovídalo, že mělo jít o jednoznačnou záležitost. Rapid jede na vítězné vlně, za to Kunžak se zmítá v počátku sezóny v problémech. Na hřišti to také tak ze začátku vypadalo, kdy se valil jeden útok za druhým na hostující branku. Do desáté minuty si láseničtí vypracovali snad čtyři tutovky, největší Matyáš Pospíšil, který se unikl všem a tváří v tvář nedokázal obstřelit Kováře, respektive ho přímo trefil. Ve 14. minutě už ale domácí diváci křičeli "gól", když se parádně k tyči trefil z velkého vápna nejlepší hráč na hřišti Matěj Šperl - 1:0. Pak pokračoval skoro až drtivý tlak domácích, ale centry končily za brankou a střely vedle, nebo v rukavicích velmi dobře chytajícího Kováře. I ten byl ale ve 30. minutě krátký na střelu Víti Voráčka (premiérový gól za Rapid), který se po rohu opřel z voleje do míče v souboji s obráncem a poslal merunu k té samé tyči, jako v 10. minutě Matěj - 2:0. Pak ale domácí borci vypadli úplně z tempa, prostřídalo se a Kunžak získával převahu a také si vytvářel šance. Byl to opět ten Kunžak, na který jsme byli zvyklí z předchozích sezón, kdy hrál dobrý ofenzivní fotbal. A taky to Filip Koranda zúročil snižující brankou, když se stoper Honza Kandl netrefil do míče a tím ho vyslal do úniku - 2:1. 

I přes drama ve druhé půli si domácí připisují tři body

Úvod druhého dějství byl opět v režii domácích, kdy hlavně Demeter vířil v hostující obraně, až ho musel bek zastavit faulem v šestnáctce. Penaltu s přehledem proměnil Matěj Šperl - 3:1. Uspokojení hráčů Rapidu bylo velké, naprosto stejná jako úpadek jejich koncentrace a morálky. Asi mělo jít vše samo, ale nešlo. A opět Filip Koranda toho využil, když přešel od pomezní čáry přes tři "bránící" borce až k půlkruhu před pokutovým územím a střelou z 18 metrů nedal Kodymovi šanci - 3:2. A začaly nervy. Kunžak zavětřil příležitost a domácí obrana docela hořela. Až se na to nemohl dívat Jan Demeter a dodržel tradici a i ve třetím zápase podzimu vstřelil v 70. minutě branku - 4:2. Jenže hosté měli Korandu a Rapid jeho fanoušky v obraně. V 72. minutě se hostující ofenzivní hráč dostal před velké vápno, tam v souboji upadl, kolem něj byli tři domácí hráči, kteří se asi lekli, jestli si nenarazil bůček a dívali se a dívali se a dívali se....a Filip Koranda v klidu vstal, uzmul bezprizorní míč, popoběhl pár metrů a do protipohybu gólmana snížil opět na rozdíl jedné branky - 4:3. Pak se z letargie probrali hoši v zeleném a opět zamkli soupeře na jeho půlce. No a aby Matěj Šperl zaprvé nenechal Korandu jediného, kdo má hattrick, zadruhé aby potěšil experta v tipování na toto kolo Rudu Jona a zatřetí aby ukázal své basketbalové vlohy a dokázal, že i bílí muži umějí skákat, tak hlavou z vysokého výskoku zavěsil pátou branku svého týmu - 5:3. Zvýšit mohl z malého vápna ještě mladíček Ríša Jon, který opět zahrál velmi dobře, kdy si rozuměl hlavně se Šperlem, ale z pěti metrů trefil "pod víko" ochrannou síť za bránou. 

Autor: Petr Boček



Ohlasy k zápasu


TJ Rapid Lásenice
Petr Boček (vedoucí mužstva): Pro diváky atraktivní utkání, pro funkcionáře na lavičkách trocha vyplaveného adrenalinu. Kunžak ukázal, že není v dobré pohodě. Jistě mu v jejich středu chyběli Franta Fáber a Yuri Sulimenko. Domácí díky své částečné laxnosti a nedůrazu dali utkání trochu více dramatičnosti, než by bylo záhodno. První poločas měl skončit vyšším rozdílem a mohl být klid. V našem dresu zaujal především střelec Šperl, ale výrazně mu sekundoval Matyáš Pospíšil, který díky svému nevyčerpatelnému fyzickému fondu, obrovskému akčnímu rádiu a důrazu držel ve vypjatých chvílích soupeře na uzdě. V příštím kole Rapid zajíždí na neoblíbenou destinaci, a to do Starého Hobzí, kde bude ale již asi bude chybět opora Šperl, který si bude plnit svou roli druholigového basketbalisty v dresu ČB.




Sestavy


TJ Rapid Lásenice
L. Kodym [-] - Š. Vacek [-] , D. Vacek [-] , T. Blažek [-] , M. Šperl [-] , P. Biernat [-] , J. Demeter [-] , P. Janeček [-] , J. Kandl [-] , R. Jon [-] , M. Pospíšil [-]

TJ Kunžak
P. Kovář [-] - D. Khrypchenko [-] , P. Janák [-] , K. Vopravil [-] , O. Fáber [-] , F. Koranda [-] , J. Krizan [-] , A. Terš [-] , R. Hrůza [-] , L. Jirků [-] , T. Mašek [-]

Hráči zápasu: M. Pospíšil , M. Šperl .
Počet diváků: 40. Rozhodčí: Valeš Radek - BARTYZAL Vlastimil, BROŽ Miroslav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu, Vedení klubu, Zpravodaj - TJ Sokol Halámky/Hranice | Jihočeský | Jindřichův Hradec

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Administrátor klubu, Předseda klubu, Zpravodaj - SK Novosedly nad Nežárkou | Jihočeský | Jindřichův Hradec

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Jan Valenta

Expert: Rudolf Jon
Tip experta: výhra domácích

Kunžak je pro nás takový oblíbený soupeř. Hlavně na domácím hřišti. My budeme opět mít takové ty příjemné starosti, koho postavit, protože počet připravených hráčů bude znovu vyšší, než soupiska unese. Uvidíme s kým Kunžak dorazí, zda se v jejich sestavě představí v minulém kole absentující Franta Fáber a Radek Hrůza. Za nás již nenastoupí Jirka Heřmánek, který v týdnu přestoupil do Nové Vsi n. L. Ale zázračně se uzdravil David Vacek, který ho jistě nahradí. Věřme tomu, že nové kopačky dále ponesou štěstí Honzovi Demeterovi a že se třeba už taky "ukopne" Matěj Šperl. Tip samozřejmě 1.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích