6:3
(1:3)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

04.11.2023 14:00

1.kolo, Moravskoslezský | 1.B třída sk. D, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Skvělý první poločas Vlčovicím na body nestačil. Palkovice v deseti dokázali duel otočit.


Branky


43. J. Vrtný , 52. L. Slanina , 54. A. Kavka (p.) , 67. L. Slanina , 69. L. Slanina , 88. A. Kavka - 17. M. Motúz , 30. J. Rusnyák , 45. J. Siwy
17

Sobotní utkání bylo soubojem dvou týmu s rozdílnými starostmi. Zatímco hosté budou mít plné ruce práce se záchranou v soutěži, palkovičtí pomalu pošilhávají po postupových příčkách. Na mužstvo s historickou formou se přišlo podívat 128 diváků.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Nejlepší poločas podzimu ze strany hostí

Hosté měli až nečekaně od úvodních minut navrch. Mužstvo Jana Kovala bylo aktivnější a lépe kombinovalo. Domácí naopak působili zaskočeně a v rozehrávce kupili chyby. Jednu z nich vlčovičtí dokázali využít. Po uklouznutí jednoho z bránících hráčů v 17. minutě jim nabídlo domácí mužstvo výhodu rohového kopu. Po rozehrávce nakrátko se centr snažil odvrátit Adama Kavka. Po jeho obranném zákroku ale míč mířil opačným směrem než by palkovičtí potřebovali. Nedůsledného odkopu se chopil "hrotový brankář" Michal Motúz a z voleje překonal Smolíka poprvé - 0:1. Sokol se z úvodní branky oklepat nedokázal. V 30. minutě se hosté na křídle přetlačili jednoho z obranců a po zpětné přihrávce zvyšoval Josef Rusnyák - 0:2. Palkovický tlak po obdržené brance nebyl sice nijak výrazný, přesto se rodily šance. Ve dvou výborných střeleckých příležitostech se ocitl Adam Kavka, nemířil však přesně. Už se zdálo, že hosté půjdou do šaten s dvoubrankovým náskokem, ale opak se nachvíli zdál být pravdou. V 43. minutě se po krásném centru Svobodníka prosadil hlavou Jan Vrtný - 1:2. To ale z první půle nebylo zdaleka všechno. Obrana palkovických vyrobila další hrubku, po které mířil sám na branku Jakub Siwy. Svůj samostatný nájezd korunoval lobem nad padajícího Smolíka - 1:3. Vlčovičtí tak ze hřiště přece jen s dvoubrankovým náskokem odcházeli.

Palkovice zápas otočili i v deseti!

Trenér hostí Koval připravil pro druhý poločas jednu změnu. Obránce Lokaje nahradil Adam Geryk. Od prvních minut ale bylo všem jasné, že vlčovické nic snadného nečeká. Velký nápor domácích nezůstal dlouho nevyužit. Už po sedmi minutách dostal hezký křižný pas na hranici malého vápna Lukáš Slanina. Palkovický útočník si nejdřív míč zpracoval na prsa a následně zamířil pod břevno Müllerovy branky - 2:3. Za dvě minuty bylo pro hosty ještě hůř. V pokutovém území byl totiž faulován Slanina a sudí Godfryd nařídil pokutový kop. K penaltě se postavil spolehlivý exekutor Přemysl Kožušník a zaznamenal branku již v pátém zápase v řadě (i přes chybu v zápise o utkání) - 3:3. V 60.minutě byl po druhé žluté kartě vyloučen Marek Závodný a domácí dohrávali o deseti. Ani to je ovšem nezlomilo a zápas chtěli zcela otočit. To se jim povedlo o sedm minut později. Jan Vrtný krásnou průnikovou přihrávkou vyzval Lukáše Slaninu, který oklamal Müllera a zavěsil do odkryté klece - 4:3. Za další dvě minuty dokonce stejný hráč zkompletoval hattrick. Po přímém kopu se k míči dostal Lukáš Kaulinec a vyslal právě Lukáše Slaninu na steč. Střelou na přední tyč zajistil palkovický střelec domácím komfort dvoubrankového vedení - 5:3. V 76.minutě napřáhl ke střele z pětatřiceti metrů Matěj Svobodník, trefil však jen břevno hostující branky. Na definitivní tečku za podzimem tak Sokol musel čekal až na samotný konec zápasu. Dvě minuty před koncem se střílená přihrávka dostala skrz pokutové území až k Adamu Kavkovi, který ranou ke vzdálenější tyči uzavřel tento duel na výsledku 6:3. 

 

 



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Palkovice
Vlastimil Martínek, člen klubu: Domácí přes nakonec zaslouženě vysoké vítězství nesehráli jednoduché utkání. Individuální chyby jednotlivců v obranné činnosti je dostaly do těžké situace, (tak jako už doma vícekrát), otáčet nepříznivý vývoj utkání. A také tentokrát se to podařilo, což svědčí nejen o herní a fotbalové síle mužstva, ale i o vysoké morálce a bojovnosti. Na podrobnější hodnocení bude dostatek času v právě začínající fotbalové přestávce. Proto dnes jen pro připomenutí. Mužstvo drží „při sobě“, velice prospěšný byl příchod Přemka Kožušníka (dnes spolu se střelcem Lukášem Slaninou nejlepšího hráče na hřišti) a Lukáše Kaulince (výborného střelce),výraznými osobnostmi jsou Pavel Smolík a Honza Vrtný. Palkovický fotbal, jak ukázala tato podzimní sezóna, má dobře nakročeno do sezón příštích. Tak ať se mu daří! (zdroj: fkpalkovice.wixsite.com)

FC Vlčovice - Mniší
Jan Koval, trenér: První půle byla z naší strany jedna z nejlepších celého podzimu. Vedli jsme 3:1 a bylo vidět, že jsme domácí tým zaskočili. Zásadní problém byl, že jsme vedení ve druhé půli udrželi jen velmi krátce. „Domácí v deseti hráli pozorně a zodpovědně a hlavně své šance z brejků proměňovali. Měli jsme to zvládnout, ale ten druhý poločas nám nevyšel. Trochu to navazuje na předchozí zápasy, v nichž jsme se také potýkali se zakončením. (zdroj: Kopřivnické noviny)



Sestavy


TJ Sokol Palkovice
P. Smolík [-] - J. Farský [-] , P. Kožušník [-] , P. Burda [-] , P. Kocich [-] - M. Svobodník [-] (88. J. Ryška [-] ) , A. Kavka [-] - L. Slanina [-] - M. Závodný [-] , J. Vrtný [-] , L. Kaulinec [-] (78. D. Kusý [-] )

FC Vlčovice - Mniší
M. Müller [-] - V. Balcárek [-] , D. Harabiš [-] (87. M. Hrnčárek [-] ) , K. Lokaj [-] (46. A. Geryk [-] ) , P. Chytil [-] - M. Harabiš [-] (65. L. Maruchnič [-] ) , J. Rusnyák [-] (79. P. Horák [-] ) , R. Balcárek [-] , J. Siwy [-] , M. Růžička [-] - M. Motúz [-] (87. D. Koleček [-] )

ŽK: 33. M. Závodný , 82. D. Kusý , 89. P. Kocich - 38. M. Harabiš , 53. R. Balcárek , 68. M. Růžička . ČK: 60. M. Závodný .
Počet diváků: 128. Rozhodčí: GODFRYD Jan - LEVINGER Milan, PÍSEČNÝ Lukáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     31. 10. 2023 19:07

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     31. 10. 2023 15:33

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     31. 10. 2023 11:39

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     31. 10. 2023 11:39

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     31. 10. 2023 11:34
Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sokol Ostravice | Moravskoslezský | Frýdek-Místek

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     31. 10. 2023 10:54

Tip: výhra domácích