5:0
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

21.10.2023 14:30

12.kolo, Moravskoslezský | 1.B třída sk. D, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

SESTŘIH: Ruskův klíčový zákrok a Kubáskův gól hlavou definitivně zlomily odpor outsidera. Ostravice zůstává neporažena.


Branky


15

Sobotní odpoledne přineslo zajímavý souboj. Vedoucí Ostravice, která na domácím hřišti v letošní sezóně ještě neztratila ani bod, hostila nováčka z Bašky, která se ve své premiérové sezóně v I.B Třídě pohybuje ve středu tabulky.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Tlak domácích na úvodní branku nestačil

Trenér hostů Josef Ručka musel navíc před utkáním řešit absenci několika hráčů základní sestavy a na lavičce náhradníků měl pouze dorostence Recmana a druhého brankáře Kimlu. Utkání sledovalo 115 diváků. Domácí tým měl navíc k dipozici podporu vlastního kotle! První poločas ale kdovíjak atraktivní fotbal nenabízel. Ostravičtí se snažili dobývat a bašťané urputně bránili a spoléhali na rychlé brejky, které jim domácí po ztrátách nabízeli. První protiútok měl k dispozici Křenek, který po vybojovaní míče předložil do běhu Kocúrovi. Ten se snažil domácí brankáře Ruska překonat střelou na zadní tyč, Rusek ale jeho pokus kryl. První opravdu vážná šance přišla ze strany domácích až tři minuty před poločasem. Milar se na středu hřiště uvolnil sice šikovně, jeho následná střela ovšem orazítkovala pouze pravou tyč Michálkovy brány. Domácí měli v prvních pětačtyřiceti minutách utkání pod kontrolou, i přesto odcházeli do šaten za bezbrankového stavu.

Ostravická kanonáda ve druhém poločase

Protože hostující trenér příliš možností ke změně neměl, sáhl o poločase ke střídání jeho protějšek Roman Hajda. Místo Hoduly poslal na hřiště nebezpečného Indru. A vyplácelo se! Od úvodu poločasu se domácí postupně zlepšovali. Vážněji ale opět zahrozila Baška. V 62. minutě se snažil Kocúr po přihrávce Žídka Ruska přelobovat. Jeho lob ale skončil pouze za domácí bránou. O tři minuty později se na druhé straně dalším šikovným průnikem prezentoval Milar. Michálek tentokrát ještě zůstal pozorný. V 69. minutě už ale byla situace jiná. Hezkým slalomem z poloviny hřiště se prezentoval Jedlička, následně předložil do křídla Kubáskovi, kterou křižnou přihrávkou přes pokutové území našel na zadní tyči nabíhajícího Matěje Milara. Ostravický střelec pak bez problémů uklidil míč do brány - 1:0. V 74. minutě přichází možná klíčový moment celého utkání. Kubásek svou nepovedenou přihrávkou ztratil míč na polovině hřiště a vyslal hosty do brejku. Akci táhl Křenek, který si skvěle poradil až se třemi hráči hostujícího celku, potáhl míč k šestnástce a přihrál pod sebe volnému Šnytovi. Rusek se mu ale vrhl pod nohy a střelu fantastickým zákrokem zneškodnil. V 77. minutě z otočky vypálil Jedlička. Jeho střelu ale Michálek vyrazil na roh. A právě z tohoto rohového kopu padl také druhý gól. Stýskala svým centrem našel Lukáše Kubáska, který hlavou překonal Michálka podruhé - 2:0. Bojovné mužstvo Bašky pomalu ztrácelo naději na dobrý výsledek, což se podepsalo i na jejich výkonu v posledních minutách zápasu. V 83. minutě se k odraženému balónu na hranici velkého vápna dostal Marián Ledvoň a nechytatelnou dělovkou dal utkání razítko s nápisem "Hotovo" - 3:0. O dvě minuty později vystihl rozehrávku hostů znovu pozorný Jedlička a poslal přihrávku do křídla Petr Stýskalovi. Ten se v úniku neukvapil a přihrál do prázdné brány Matěji Milarovi - 4:0. Definitivní tečku za utkáním pak udělal střídající David Plucnara, který se po centru Stýskaly trefil stylově - stehnem - 5:0.

 

Sestřih Utkání: 

zdroj: youtube.com/@martinkocurek



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Ostravice
Martin K., člen klubu: Asi nikdo nečekal, že utkání nakonec dopadne takto. V prvním poločase jsme hráli obecně špatně, naštěstí Baška nebyla tak nebezpečná, jak jsme čekali. V tom druhém přišlo zlepšení všech hráčů, pomohlo i střídání a nakonec tam spadl gól. Po něm Rusek vychytal Bašku, my přidali druhý a bylo po zápase. Zbytek byla už jen exibice našich hráčů, kteří si opět z chutí zastříleli... (zdroj: fotbalostravice.webnode.cz)

TJ Sokol Baška
Anonymní autor článku: Pro Bašku trochu krutá daň, když do sedmdesáté minuty držela nerozhodný stav. Navíc v úvodu druhé půle měla šance k otevření skóre, další pak na vyrovnání. Bohužel šance neproměnila na rozdíl od domácích. V posledním domácím utkání hostí Baška na svém hřišti poslední Spálov, tak doufejme, že bude vítězné! (zdroj: fotbalbaska.cz)



Sestavy


TJ Sokol Ostravice
J. Rusek [-] - M. Ledvoň [-] , T. Hodula [-] (46. M. Indra [-] ) , T. Kopčo [-] , P. Jedlička [-] , V. Mendrek [-] (67. M. Haták [-] ) , M. Milar [-] (86. P. Kurečka [-] ) , P. Stýskala [-] , P. Jucha [-] , L. Kubásek [-] (84. D. Plucnara [-] ) , D. Salava [-]

TJ Sokol Baška
P. Michálek [-] - M. Křenek [-] - V. Židek [-] - M. Šnyta [-] , R. Kocúr [-] - D. Baran [-] , D. Fišer [-] (78. D. Recman [-] ) , L. Sloboda [-] , J. Šponiar [-] , T. Horňák [-] , D. Adámek [-]

ŽK: 67. V. Mendrek - 73. D. Baran .
Počet diváků: 115. Rozhodčí: RAŽNÝ Jan - MUDRA Zdeněk, VRANAY, ING. Vojtěch (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Automatický komentář z expert tipu     21. 10. 2023 08:22

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     19. 10. 2023 17:18

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     19. 10. 2023 13:18

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     19. 10. 2023 12:43

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     19. 10. 2023 09:28

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     18. 10. 2023 22:46

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     18. 10. 2023 18:31

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     17. 10. 2023 17:20

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     17. 10. 2023 14:06

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     17. 10. 2023 10:39

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     17. 10. 2023 08:46

Tip: remíza