5:3
(2:2)
12. M. Růžička
15. P. Chytil (p.)
90. M. Štěpják (p.)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

23.09.2023 15:30

8.kolo, Moravskoslezský | 1.B třída sk. D, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Gól brankáře, hattrick Milara a tři penalty. Zápas Ostravice s Vlčovicemi nabídl vše!


Branky


4. P. Stýskala , 23. P. Jedlička , 48. M. Milar , 58. M. Milar , 80. M. Milar (p.) - 12. M. Růžička , 15. P. Chytil (p.) , 90. M. Štěpják (p.)
16

Sobotní sychravé odpoledne nabídlo souboj druhého s předposledním týmem. Na atraktivitě průběhu zápasu ale nebylo ani počasí a ani tabulkové postavení znát a zápas plný zvratů nabídl osm branek při vítězství favorizované Ostravice. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Divoké zvraty v prvním poločase

Hosté z Vlčovic přijeli v sychravém nedělním počasí na horkou půdu druhé Ostravice. Domácí od svého druhého zápasu neprohráli a vítězství se od nich čekalo i v duelu předposledními Vlčovickými fotbalisty. Zhruba 110 natěšených diváků přivítalo v sestavě také poslední letní posilu ostravických, Martina Indru, který se pro toto utkání postavil na levý kraj obrany. A ostravičtí do utkání vstoupili opravdu ve velkém stylu a brzy si vypracovali i úvodní šanci zápasu. A hned z toho byl první gól! Po čytřech minutách hry se prosadil kapitán domácích Petr Stýskala - 1:0. Domácí byli také po úvodní brance při chuti. Po centru Kubásek se opět prodíral do šance zkušený Stýskala, míč mu ale na poslední chvíli ukopl obránce Balcárek. Sokol nevyužil ani následného rohového kopu. Po spálených šancích na zvýšení náskoku přišel trest ze strany hostí. Precizní rozehrávka od brankáře vyústil v přečíslení hostí na polovině hřiště. Míč se dostal do křídla k rychlému Rusnyákovi, který precizně připravil míč do palebné pozice na hranici vápna pro Michala Růžičku. Třicetiletý hráč vlčovických zamířil přesně střelou k pravé tyči Ruskovy brány - 1:1. Tři minuty po rozehrání přišel krizový alarm pro domácí mužstvo. Souboj Indry s Harabišem totiž vyhodnotil Žaček jako faul a protože se jednalo o zákrok v pokutovém území, následovala výhoda v podobě pokutového kopu pro hosty z Vlčovic. K penaltě se postavil Petr Chytil a střelou k levé tyči zajistil hostům vedení - 1:2. Odpověď ale na sebe nenechala dlouho čekat. Centr Stýskaly našel na zadní tyči volného Mendreka. Jeho hlavička sice příliš razance nepobrala, ale míč naštěstí pro domácí dokázal dopravit do sítě správně postavený Petr Jedlička - 2:2. Hra se po hektické první čtvrtině zápasu uklidnila. Hosté si i tak našli skulinky v pevné obraně Sokola a v 37. minutě mohli skórovat. Stejný scénář se opakoval také v případě domácích. Milar ale po skrumáži pálil vysoko nad bránu. Do šaten se tak šlo za stavu 2:2.

Hattrick Milara a gól brankáře

Poločasová přestávka kartami nezamíchala a ani jeden z trenérů si pro druhé dějství žádné personální změny nepřipravil. K vidění ale byly změny důležitější - změny skóre. V 48. minutě našel Jucha krásným centrem z hloubi pole Matěje Milara, který nekompromisní hlavičkou zvyšil na 3:2 pro domácí. Poté musel být na pozoru brankář Rusek, ale hezkou střelu jednoho z hostujících hráčů vyrazil na roh. Matěj Milar potvrdil, že mu druhé poločasy sedí lépe a po přihrávce Stýskaly se v 57. minutě prezentoval hezkým únikem, který musel reflexivně vyrážet brankář Müller na roh. Z následného rohového kopu už ale inkasoval, když si míč na přední tyči našel opět Matěj Milar - 4:2. Po inkasované čtvrté brance došlo, nejspíše vinou zranění, ke střídání vlčovických brankářů. Na hřišti tak Müllera nahradil Milan Štěpjak. Toto střídání se obešlo, narozdíl od duelu s Fryčovicemi, bez obstrukcí a mohlo se tak vesele pokračovat v ofenzivním fotbale. V 65. minutě byl k vidění další gól, když se z hranice vápna prosadil Ondřej Stonavský. Před finální střelou ale dle sudího Žáčka došlápl na nohu Petra Chytil a místo rozehrávky ze středového kruhu tak byl k vidění odkop z místa přestupku. V 69. minutě si brankář Štěpjak se štěstím poradil s dalekonosnou střelou Kopča. Zákrok, který ale předvedl o minutu později, už byl spíše znakem umu. Po rozhrávce na krátko se blýskl proti kroucené střele Stýskaly, kterou vyrazil na další roh. V 80. minutě už ale změna stavu přišla. Po ruce Kučery se totiž kopala další penalta. Ostravičtí nesobecky přenechali míč svému střelci Matěji Milarovi, který v tu dobu již mířil za hattrickem a ten se jim za to odvděčil přesnou střelou k levé tyči - 5:2. Štěpjak i přes nepříznivé skóre nadále zařil. Po krásné průnikové přihrávce mohl navšit skóre opět Milar. Štěpjak mu však skvěle zmenšil střelecký úhel. Stejně hezký zákrok předvedl i proti Stýskalově šanci. Hostům se v 90. minutě ještě podařilo upravit skóre. Po faulu Juchy se totiž kopala třetí penalta v zápase. Tu vlčovičtí přenechali zářícímu brankáři Milanu Štěpjakovi, který poslal míč zkušeně do pravé šibenice. Vlčovický náhradní brankář za půl hodinu na hřišti jeden gól obdržel, minimálně čtyřem zabránil a jeden sám vsítil. Zápas skončil vítězstvím domácích v poměru 5:2.  



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Ostravice
Anonymní ostravický fanoušek: nes to byl takový zvláštní zápas. můžeme být rádi za tři body, ale mrzí nás zbytečně inkasované branky. Ovšem naší hře chyběla víc kombinace a fotbalová myšlenka, což určitě nepodpořil ani podmáčený terén. Mne překvapily i Vlčovice, které mají ve své sestavě pár šikovných i rychlých hráčů. Uvidíme, jak se bude vyvíjet zápas v Jeseníku, v 1.B třídě jsme tam ještě nevyhráli... (zdroj: fotbalostravice.webnode.cz)




Sestavy


TJ Sokol Ostravice
J. Rusek [-] - T. Kopčo [-] (88. M. Haták [-] ) , D. Salava [-] , V. Mendrek [-] (88. M. Svák [-] ) , M. Milar [-] , P. Stýskala [-] , O. Stonavský [-] (83. T. Hodula [-] ) , P. Jucha [-] , L. Kubásek [-] (67. M. Stonavský [-] ) , P. Jedlička [-] (88. M. Beňa [-] ) , M. Indra [-]

FC Vlčovice - Mniší
M. Müller [-] (58. M. Štěpják [-] ) - P. Chytil [-] , D. Kučera [-] , V. Balcárek [-] - M. Harabiš [-] , J. Rusnyák [-] (72. R. Palacký [-] ) , R. Balcárek [-] , J. Siwy [-] , M. Růžička [-] , L. Maruchnič [-] (72. D. Harabiš [-] ) - A. Geryk [-] (83. D. Koleček [-] )

ŽK: 44. R. Balcárek , 52. P. Chytil .
Počet diváků: 111. Rozhodčí: ŽÁČEK Marek - HRDINA Lukáš, GAJDUŠEK Roman (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích