J. Urban 24.
1:1
(1:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

28.10.2023 14:00

13.kolo, Jihomoravský | Krajský přebor , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

V derby se opět body dělily, Morenda odváží z Bystrce bod


Branky


4

Stejně jako oba zápasy v minulé sezoně skončilo dělbou bodů i sobotní podzimní derby s Dostou. Morenda po něm zůstala v tabulce na 11. místě, je opět remízovým králem soutěže, ale má přece jen blíž ke středu tabulky, než k sestupovým vodám.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Morenda vstoupila do utkání odvážně a ze začátku se víc věcí dělo před domácí brankou. Byly tam pološance i šance, ale paradoxně z první střely na naši branku dala Bystrc vedoucí gól. Nutno přiznat, že to provedla parádně. Pravý obránce vyvezl z vlastní poloviny balón až k naší šestnáctce, tam si to s někým narazil a Janu Urbanovi předložil krásnou přihrávku na úroveň penaltové značky. Urban je do zkušený fotbalista, který má na kontě i pár prvoligových startů za Zbrojovku, takže neměl problém uklidit míč za záda Toma Fialy. Naše hráče gól vyburcoval k ještě větší aktivitě a vypracovali si další šance. Lukáši Matyskovi vytáhl domácí brankář Vít Vyňuchal ze šibenice střelu z trestného kopu, dobrý průnik měl Ondra Havelka, škoda že z dobré pozice trefil střed branky. Do šance se dostal Vojta Čech. Vyrovnání tedy asi přišlo zákonitě. Po rohovém kopu si ve skrumáži domácí nepohlídali oba naše Ghaňany a David Adbulai poslal hlavičku těsně pod břevno.

Ve druhém poločase fotbalu na hřišti ubylo. Po pátečních vydatných deštích byl terén hodně těžký, podmáčený. Víc se bojovalo, hra byla z obou stran taková těžkopádná. Přesto diváci viděli šance. Bystrc měla nebezpečnou střelu z boku a několik ze středních vzdáleností a jednou šel dokonce hráč sám na Toma Fialu. Podobnou šanci jsme měli i my. Vojta Čech postupoval sám na gólmana trochu z boku a střelou orazítkoval tyčku. V 90. minutě šel do šance David Abdulai, také byl sám před gólmanem, ale i trochu po tlakem obránce zezadu, a střelu tak poslal těsně vedle.

Report: SK Moravská Slavia Brno



Ohlasy k zápasu


FC Dosta Bystrc-Kníničky
Roman Kotol (trenér): Myslím, že remíza a zisk jednoho bodu bylo spravedlivé, vyrovnané utkání ve kterém jsme měli v začátku 2. poločasu a následně v průběhu šance na vstřelení branky, soupeř byl nebezpečný na konci zápasu, kdy šel na našeho brankaře sám velice dobrý útočník soupeře. Branku jsme dali v 1. poločase po krásné akci z pravé strany, když výborně vytáhl míč od půlící čáry O. Pelc a kombinací s dalšími hráči dával J. Urban do prázdné branky. Soupeř vyrovnal po rohovém kopu, kdy nám propadl míč na malé vápno, kde hráč dorazil míč do branky. Nás ve druhém i v prvním poločase podržel velice dobře chytající V. Vyňuchal.

SK Moravská Slavia Brno
Aleš Schuster (trenér): Ty změny na krajích v obraně jsme udělali proto, že jsme tam chtěli mít spíše rychlostní tipy. Chtěli jsme po zisku míče přecházet rychle dopředu. Bystrc měla vzadu urostlé hráče a ta rychlost by na ně mohla platit. Myslím, že se to vcelku v prvním poločase dařilo, ve druhém se už na tom těžkém terénu nějak kombinovat moc nedalo. Před zápasem jsme si říkali, že bod by byl dobrý a jeli jsme si pro něj. To se povedlo, ale v průběhu jsme si určitě vytvořili víc vyložených gólových šancí a klidně jsme si mohli odvézt všechny tři body. Na druhou stranu z Bystrce se body vozí těžko, nakonec do zápasu s námi tady Dosta jen jednou remizovala a ostatní utkání poměrně jistě vyhrála,. Takže je to plusový bod zvenku a myslím, že s ním můžeme být spokojení.



Sestavy


FC Dosta Bystrc-Kníničky
V. Vyňuchal [-] - O. Hilscher [-] (46. A. Stasiuk [-] ) , J. Urban [-] , J. Bílý [-] , M. Hába [-] , O. Pelc [-] , V. Kocman [-] , L. Hansl [-] (58. Š. Pisko [-] ) , P. Pokorný [-] (81. O. Štolba [-] ) , J. Solanský [-] , T. Němec [-] (73. B. Ryšavý [-] )

SK Moravská Slavia Brno
T. Fiala [-] - O. Kubík [-] , M. Drenka [-] , O. Havelka [-] - L. Matyska [-] (76. J. Bartkovič [-] ) , D. Baránek [-] (85. L. Gruber [-] ) , V. Čech [-] , D. Síleš [-] , M. Essuon [-] - D. Abdulai [-] , L. Suchý [-] (71. S. Čus [-] )

ŽK: 45. P. Pokorný , 66. V. Kocman - 87. M. Essuon , 90. J. Bartkovič .
Počet diváků: 177. Rozhodčí: Putna Pavel - KUČERA Roman, DANIEL Petr.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Automatický komentář z expert tipu     28. 10. 2023 10:06
Petr Florián

Expert: Jan Horáček
Tip experta: výhra domácích

Bystrc využije domácí prostředí a Morendu přetlačí.

Automatický komentář z expert tipu     28. 10. 2023 09:23

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     27. 10. 2023 18:14

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     25. 10. 2023 14:21

Tip: výhra domácích