P. Hron 13. (vl.)
V. Raisigl 45.
2:1
(2:1)
29. P. Hron
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

22.10.2023 15:00

12.kolo, Jihomoravský | Krajský přebor , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Mutěnice ukončily dlouhé čekání na výhru - FOTO


Branky


13. P. Hron (vl.) , 45. V. Raisigl - 29. P. Hron
9

Domácí hráči na tom před utkáním nebyli po psychické stránce vůbec dobře, jejich čekání na výhru trvá více než dva měsíce. Devět utkání v řadě nedokázaly Mutěnice zvítězit, zlom přišel v utkání s Pohořelicemi.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Naši hráči, kteří se díky výhře Bosonoh nad dalším nováčkem z Rajhradic propadli na předposlední místo tabulky (!!),  i bez nemocného Marka Mokruši měli opět povedený vstup do utkání. Tentokrát jej i přetavili ve vedoucí branku. Radim Holešinský na pravé straně vysunul Marcela Čepila, jeho střílený centr minul Patrik Petrucha, ale tísněný Patrik Hron jej pro nás šťastně usměrnil do vlastní brány - 1:0. O deset minut později mohl v podobné situaci přidat druhou branku  po centru Patrika Petruchy Marcel Čepil, ale bohužel se míč nešťastně odrazil mimo branku. V minutě 29. tak po rohu a nedůrazném odkopu se k míči dostal smolař Hron a kopem do opuštěné branky srovnal. Ve 40. minutě nás mohl opět dostat do vedení náš kapitán Lukáš Koplík, který ale zřejmě poctivě sleduje přenosy z mistrovství světa v ragby a učebnicově ragbyově z malého vápna přestřelil bránu. Naštěstí zachoval v poslední minutě první půle chladnou hlavu nahrávající Marcel Čepil i střelec Václav Raisigl, který netradičně pravou nohou procedil míč skrz jinak výtečného brankáře Sedmidubského - 2 : 1.

Hned po změně stran měli dobré příležitosti naši "ostrostřelci" Patrik Petrucha a Marcel Čepil. Oba ale ukázali, proč na první vstřelenou branku pořád čekají. Prvně jmenovaného vychytal brankář, druhý střílel svou slabší levou nohou vysoko nad bránu. Poté se o střely pokoušeli 2x Radim Holešinský a 1x Václav Raisigl, ale chyběla jim přesnost a jeden pěkný zákrok předvedl brankář hostí. V 62. minutě kopnul zcela zbytečně bez míče Yatsina Romana Weigla, ale místo vyloučení hostujícího hráče byla oběma hráčům udělena žlutá karta... V 83. minutě mohl definitivně rozhodnout agilní Marcel Čepil, ale ani nadvakrát Sedmidubského nepřelstil. Trest tak málem přišel v 85. minutě. Nedůraz naší obrany po jednom z řady centrů do našeho pokutového území málem potrestali hosté. Naštěstí střela snad z 8 metrů jenom orazítkovala břevno naší svatyně! Štěstí se tedy tentokrát obrátilo na naši stranu a naši hráči se tak po sérii 9 utkání bez výhry konečně mohli radovat ze zaslouženého vítězství! 

Report: FK Mutěnice



Do Mutěnic jsme přijeli s respektem, i když se domácím doposud podařilo zvítězit pouze jedenkrát. Chtěli jsme hrát ze zabezpečené obrany tak, abychom domácí ofenzívě neotvírali prostory. To se bohužel úplně nedařilo. Mutěnice si vytvořili několik slibných příležitostí. První branku jsme inkasovali ve 13. minutě po centru zprava, kdy čistý vlastenec vstřelil Patrik Hron z pozice pravého beka, 1:0. Po této brance jsme převzali iniciativu. Po několika standardních situací jsme se mohli radovat z vyrovnávající branky. Po rohovém kopu svým důrazným zakončením rozvlnil síť Patrik Hron a napravil tím svou nešťastnou chvíli. Běžela 29. minuta, 1:1. Do konce poločasu byla hra z obou stran neurovnaná. Když už se zdálo, že poločas skončí remízovým stavem, se domácím podařilo vstřelit ve 46. minutě druhou branku. Po špatné rozehrávce a lehké ztrátě míče téměř na hranici šestnáctky Mutěnic, jsme po rychlém breaku inkasovali, celé naše mužstvo nebylo schopno návratu a domácí využili naší otevřené obrany. Nepochopitelné vzhledem v čase konce poločasu. Poločas tedy 2:1.

Tak jak jsme skončili první poločas, tak jsem ho i začali. Domácí si po rychlém přečíslení vytvořili  tutovou šanci, avšak tentokrát netrestali. Ve 47. minutě se otevřela obrana pro Dmytra Yatsynu, který však velmi dobrou šanci neproměnil. Po této situaci se hra odehrávala ve středu pole, kde jsme bohužel neměli téměř žádnou kvalitu s řadou nepřesností. Vůbec nešlo vidět, co chceme hrát. Za zmínku stojí střela Adama Fialy, který orazítkoval spojnici. To bylo však víceméně vše. Z Mutěnic odjíždíme bez bodu. 

Report: TJ Sokol Pohořelice



Ohlasy k zápasu



TJ Sokol Pohořelice
Zdeněk Matoušek (trenér): Hráčům nelze vyčíst snaha, ale to je málo. Jedná se totiž převážně o snahu jednotlivců. Nehrajeme jako tým, nebojujeme jako tým, nechceme si na hřišti vyhovět a pomoct. Některé řešení situací z naší strany je opravdu hloupé a naivní. Rozhodně je to škoda, jeli jsme do Mutěnic s jasným cílem. Tím cílem bylo změnit naše výsledky z venkovních utkání a přivézt 3 body. Za předvedený výkon jsme však mohli pomýšlet možná na remízu.



Sestavy


FK Mutěnice
F. Leznar [-] - S. Koutský [-] , J. Chludil [-] , A. Prčík [-] (87. M. Opluštil [-] ) , R. Weigl [-] , T. Jungwirth [-] - V. Raisigl [-] , L. koplík [-] (58. M. Buchta [-] ) , R. Holešinský [-] (76. D. Koštuřík [-] ) - M. Čepil [-] , P. Petrucha [-] (87. D. Sobek [-] )

TJ Sokol Pohořelice
T. Sedmidubský [-] - R. Beníček [-] , J. Šimša [-] , T. Kůra [-] - R. Koch [-] (84. J. Zbránek [-] ) , Z. Matoušek [-] , J. Landšperský [-] - B. Lang [-] , P. Hron [-] , A. Fiala [-] , D. Yatsyna [-] -

ŽK: 57. T. Jungwirth , 62. R. Weigl , 67. D. Koštuřík , 86. J. Chludil , 90. V. Raisigl - 62. D. Yatsyna .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: BURGR Štěpán - STEJSKAL David, WENCL Jakub.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Automatický komentář z expert tipu     21. 10. 2023 11:27

Tip: remíza

Automatický komentář z expert tipu     20. 10. 2023 22:34
Petr Florián

Expert: František Furch
Tip experta: výhra hostů

Pohořelice mají formu.

Automatický komentář z expert tipu     20. 10. 2023 17:39

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     19. 10. 2023 18:52

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     18. 10. 2023 21:46

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     18. 10. 2023 09:08

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     18. 10. 2023 06:53

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     17. 10. 2023 18:55

Tip: výhra domácích