1:4
(0:1)
43. M. Marek
52. J. Baxa (p.)
61. R. Kolář (vl.)
66. M. Polívka
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

02.09.2023 17:30

3.kolo, Plzeňský | 1.B třída sk. B, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Švihov vyzrál na Blovice a posunul se na druhé místo


Branky


90. J. Rojík - 43. M. Marek , 52. J. Baxa (p.) , 61. R. Kolář (vl.) , 66. M. Polívka
19

Blovice doma prohrály se Švihovem 1-4. Domácí měli v prvním poločase velkou převahu, ale i přesto se šlo do šaten za stavu 1-0 pro hosty. Fotbalisté Švihova definitivně rozhodli utkání mezi 52. a 66. minutou, kdy se jim podařilo skórovat hned třikrát, za domácí snížil v 90. minutě Rojík. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Neproměněné tutovky Blovic, skvělý brankář Sláma

Domácí vstoupili do zápasu aktivně a od prvních minut si udržovali herní převanu. Díky přesné kombinaci a chuti hrát fotbal se Blovice dostaly do několika stoprocentních příležitostí, v bráně soupeře ovšem stál fantastický R. Sláma, který v prvním poločase držel Švihov nad vodou. Domácí Tříska napálil ve velké šanci tyč, spoluhráč Šabata jako jediný gólmana překonal, ale za toho zaskočil obětavým zákrokem jeden z bránících hráčů, jenž balón na poslední chvíli z brány vykopl. Hosté si postupem času rovněž vytvořili několik zajímavých šancí, v koncovce však nebyli přesní. Ve 43. minutě Švihov zahrával standardní situaci, po které za přispění teči jednoho z domácích hráčů skončil balón v bráně, 0-1. Fotbalisté Blovic tak velkou aktivitu nevyužili a do šaten odcházeli s jednogólovou ztrátou. 

Švihov během 14 minut rozhodl

Po přestávce se Blovice hnaly za vyrovnáním, na což byl ale Švihov připraven a díky rychlonohým ofenzivním hráčům sám soupeři zatápěl. V 52. minutě se jeden z domácích hráčů provinil nedovoleným zákrokem v pokutovém území a rozhodčí nařídil pokutový kop. K tomu se postavil Baxa a bezpečně ho proměnil. V 61. minutě se hosté uvedli další rychlou akcí, na jejímž konci si nešťastně srazil balón do vlastní brány domácí Kolář. Hosté zakončili produktivních čtrnáct minut v 66. minutě, kdy se pěkně trefil Polívka. Domácí se dočkali snižující branky až v samotném závěru zápasu, v 90. minutě upravil skóre na konečných 1-4 Rojík



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Blovice
Luboš Horvát, asistent trenéra: Doufal jsem, že to bude příjemné fotbalové odpoledne, ale opak byl pravdou. Dalo by se říct, že to byl zápas „blbec“, ale našel jsem v něm u nás i řadu systémových chyb, kterých se musíme příště vyvarovat. Mančaft jsem mohl sledovat pouze poločas, poté jsem musel odjet. Soupeř byl pro nás jako nováček soutěže nečitelný a všechny zcela jistě překvapil. Jako jeden z mála chtěl hrát fotbal, má šikovné hráče a vpředu rychlíky. Přesto jsme mohli o poločase vést možná 5:0, v jedné z šancí např. Radek Šabata překonal i brankáře, ale jeden z hráčů ještě stačil míč vykopnout z brány. David Tříska dal tyč, další střely vychytal brankář. Nakonec jsme dostali branku „do šatny“, po přímém kopu, z blízkosti rohového praporku a ke všemu z naší tečí. My na lavičce jsme byli zřejmě frustrovaní z takového průběhu, nedrželi jsme emoce v rozumných mezích, a ani to klukům na hřišti nepomohlo. Jen jsme získali nechtěnou pozornost rozhodčích. Hned po půli jsme dostali další branku z pokutového kopu, další branka byla vlastní. Co k tomu říct?! Raději rychle zapomenout a soustředit se na další zápas.

FC Švihov
Adam Popelka, trenér: V prvním poločase byl soupeř lepší a měl několik vyložených šancí, při kterých nás fantasticky podržel brankář. Nám se podařilo před koncem poločasu vstřelit poměrně šťastný gól ze standardní situace. V druhé půlce už jsme počítali s tím, že Blovice otevřou obranu, což se i následně stalo a my jsme toho několikrát využili. Během 15 minut jsme vstřelili tři branky a zápas jsme rozhodli. Jediné, co nás může trochu mrzet, je inkasovaný gól v úplném závěru zápasu, ale zase musím uznat, že minimálně jednu branku si domácí určitě zasloužili, protože vyložených šancí si vypracovali dost.



Sestavy


TJ Sokol Blovice
J. Šabata [-] - J. Polívka [-] , R. Kolář [-] , M. Štětina [-] (28. M. Štětina [-] ) , I. Ivanov [-] - L. Břicháček [-] (64. J. Rous [-] ) , D. Tříska [-] (64. J. Rojík [-] ) , A. Zdvořáček [-] , J. Vokurka [-] - R. Šabata [-] , L. Krásný [-] (86. L. Skřivan [-] ) -

FC Švihov
R. Sláma [-] - M. Brož [-] , M. Daněk [-] - M. Marek [-] , Q. Pham [-] (46. J. Baxa [-] ) , V. Kašpárek [-] (74. M. Moláček [-] ) , V. Petelík [-] , J. Sláma [-] , T. Daněk [-] - M. Polívka [-] (77. L. Cibulka [-] ) , M. Toman [-]

ŽK: 11. L. Krásný , 26. L. Břicháček , 37. J. Vokurka , 41. J. Šabata , 51. R. Kolář , 91. J. Polívka - 35. J. Sláma , 40. Q. Pham .
Hráči zápasu: M. Polívka , M. Brož .
Počet diváků: 200. Rozhodčí: Frgal Lukáš - MOLEK Eduard, RUDA Daniel.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Jan Keňo

Expert: Jaroslav Kubaň
Tip experta: výhra domácích

Blovice jsou doma vždy silné. Švihov postoupil a má elán, ale myslím si, že body zůstanou doma.

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích