3:2
(2:0)
54. M. Manowetz (p.)
85. V. Šperl
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

04.11.2023 14:00

14.kolo, Plzeňský | Krajský přebor , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Rapid přehrál Holýšov a dostal se na druhou příčku


Branky


9. R. Klekner , 24. J. Kadlec , 79. D. Koranda - 54. M. Manowetz (p.) , 85. V. Šperl
28

Zejména první poločas a dvě branky do sítě Holýšova rozhodly o tom, že si z tohoto zápasu plzeňský celek urval všechny body. Hostující trenér dokázal změnou rozestavení a za pomoci střídajících hráčů pouze vyhrát druhý poločas, ale nízkým gólovým rozdílem. Výsledek 3:2 tak udal body Rapidu, který se po první ztrátě Vejprnic v sezóně posunul zpět na druhé místo tabulky s třiceti body a nejlepším útokem. Souboj v posledním podzimním kole s Vejprnicemi tak může dle papírových předpokladů určit určit stříbrné mužstvo po polovině sezóny, pokud Petřín neztratí body s Mýtem.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas domácí nemohli začít lépe. Ledvina pláchl na kraji hřiště obránci a naservíroval míč do vápna, kde našel volného Kleknera, který jeho nahrávku poslal hostujícímu brankáři mezi nohy. Druhý úder na sebe nenechal dlouho čekat. Ježek dostal na středu hřiště míč a průnikovou přihrávkou mezi dvěma hostujícími hráči vyslal vstříc brance Kadlece. Ten si pokryl balon před obráncem a zakončil přesně na zadní tyč. Když pak ještě vytáhl Zach volej Kleknera na břevno, skončil výsledek poločasu dvoubrankovým vedením Rapidu. 

 

Druhý poločas domácí nezačali špatně, ale to se změnilo po zaváhání Václavíka, který po autu vhozeného na Šmída šlápl tomuto hráči v nikterak nebezpečné situaci na patu a byla z toho penalta, kterou proměnil Manowetz. Hosté se tak dostali na dostřel z prvního většího ohrožení branky. Inkasovaná branka domácí trochu srazila a k ohrožení branky hostů se příliš nedostávali, to samé však platilo i o hostech. Větší klid na domácí kopačky přidal po vynikající průnikové přihrávce Ježka z hranice vápna do jeho nitra Koranda, který chladnokrevně poslal míč kolem Zacha do branky. Dvoubrankové vedení Rapidu ale dlouho nevydrželo. Centr z hloubi pole lízl Fikrle za sebe bohužel jen k Syrovátkovi, který trefil tyč. Míč se však od ní odrazil k dobíhajícímu Šperlovi, který neměl těžkou práci s propálením dvou domácích hráčů na brankové čáře. Vedení ale domácí udrželi i přes závěrečné nepříjemné standardky hostů.



Ohlasy k zápasu


SK Rapid Plzeň
Pavel Šimsa, trenér: Zápas s Holýšovem pro nás začal skvěle a už v 9. minutě jsme z první vážnější akce dali na 1:0 a po čtvrt hodině přidali další branku. Hosté naší bránu v první půli vůbec neohrozili, my jsme ještě jednu 100% šanci zahodili, a tak jsme šli do druhé půle s dvoubrankovým vedením. To by asi vydrželo až do konce zápasu, ale vymysleli jsme zápletku v podobě zbytečné penalty a snížení na 2:1. Ale ani pak se průběh zápasu moc nezměnil a hosté jakoby ani nechtěli po snížení vyrovnat, nikam se moc nehnali hráli ve stejném tempu, čehož jsme my využili ke zvýšení na 3:1. Až po tomto gólu trochu přidali, zjednodušili a zrychlili hru. Povedlo se jim snížit na rozdíl jedné branky, ale až na závěrečný závar ve vápně už na víc neměli čas a tak jsme zápas nakonec dotáhli asi k zasloužené výhře.

FK Holýšov
Milan Dejmek, trenér: První půle z naší strany nebyla dobrá. O přestávce jsme změnili rozestavení, začali jsme soupeře vysoko napadat, což neslo ovoce a snížili jsme z penalty. Pak jsme si i přes má upozornění nechali utéct Korandu, který dával na 3:1. Ke konci zápasu jsme ale byli už lepším týmem, snížili jsme a v závěru jsme měli ještě roh, Valachovič hlavičkoval a už to vypadalo, že to bude gól, ale najednou se tam někde objevil gólman, chytil to a byl konec zápasu. Ale když to vezmu celkově, tak Rapid byl lepší a vyhrál zaslouženě.



Sestavy


SK Rapid Plzeň
J. Liška [-] - M. Kořenek [-] , J. Ledvina [-] (75. T. Křen [-] ) , T. Drtil [-] (61. D. Koranda [-] ) , D. Kořenek [-] , T. Ježek [-] , M. Fikrle [-] , R. Klekner [-] (90. D. Pešek [-] ) , J. Kadlec [-] , T. Václavík [-] , T. Řehoř [-] (90. J. Harmady [-] )

FK Holýšov
M. Zach [-] - J. Kadar [-] (76. T. Syrovátka [-] ) , R. Kokoška [-] (70. V. Šperl [-] ) , R. Kraus [-] , M. Manowetz [-] , T. Michálek [-] (84. D. Hájek [-] ) , V. Křeš [-] , J. Šmíd [-] (76. J. Valachovič [-] ) , J. Krystl [-] (84. M. Pok [-] ) , R. Haidlmayer [-] , D. Zavadil [-]

ŽK: 64. M. Fikrle , 90. R. Klekner , 90. T. Řehoř - 64. M. Zach .
Hráči zápasu: T. Ježek , D. Kořenek .
Počet diváků: 105. Rozhodčí: Petrželka František - MAZANEC Marek, PETRŽELKOVÁ Kateřina.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     31. 10. 2023 23:56

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     31. 10. 2023 11:11

Tip: výhra domácích