3:4
(2:2)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

28.09.2023 16:00

9.kolo, Plzeňský | Krajský přebor , 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Šlágrem kola byla přestřelka mezi Rapidem a Radnicemi. Hosté nakonec Lopatárnu vyloupili


Branky


35. T. Drtil , 45. T. Drtil , 94. D. Pešek - 15. M. Svoboda , 30. L. Brož , 56. M. Krč , 77. M. Habr
23

Vedoucí celek krajského přeboru přivítal na svém hřišti hosty z Radnic, které v posledních letech na domácí půdě zatím nedokázal zdolat. Nakonec tomu tak nebylo ani po třetím pokusu, jelikož hosté dvakrát utekli na dvoubrankový náskok, který napodruhé už Rapid nedokázal včas zkorigovat.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Smolař Jílek, štístko Drtil

Většina zápasu patřila co do držení míče a územní převahy domácímu mužstvu, které už ve druhé minutě mohlo skórovat. Rohový kop lehce tešoval hostující brankář jen k nohám domácího hráče, jenž padající těla prostřelil, ale na brankové čáře zasáhl výborně Michal Krč. Následně se do zajímavé koncovky dostal Ježek, ale s jeho střelou k tyči a následně i tutovkou Ledviny, si Volák poradil. A tak přišel trest. Na půlce zdánlivě jednoduchý míč propadl pod nohou domácímu Jílkovi, do úniku se mohl dostat Matěj Svoboda, ale využil vysoké pozice Lišky a lobem z dálky poslal svůj tým do vedení. Domácí chtěli ihned reagovat, ale dostat se do vápna hostů dávalo ještě více zabrat. Radnice navíc po půl hodině hry využili další chybky Jílka, kterému se po rohovém kopu odrazil míč od nohy a na malém vápně zakončoval pod břevno Lukáš Brož.

 

Domácím se přeci jen podařilo brzy po této brance reagovat a navíc i do přestávky srovnat skóre. Ve 35. minutě zahrával rohový kop Klekner, nejvýše se vyšponoval Řehoř a když už se zdálo, že míč skončí v rukavicích brankáře, objevila se před ním patička Tadeáše Drtila, který drobnou tečí zády k brance nedal brankáři šanci. Bohužel pro hosty,se stejná situace opakovala i v poslední minutě prvního poločasu, jen u druhé tyče. Drtil opět nebyl uhlídán a neuvěřitelně podruhé za sebou dával vysokou patičkou, po vzoru Zlatana Ibrahimoviče, gól na 2:2.

 

Střídající hráč rozhodl o třech bodech

Začalo se opět od nuly a brzy se opět měnilo skóre. Nejdíříve domácí z dálky zkusili pozornost Volákových rukavic, které lepily míč až na druhý pokus, aby o chvilku později po rohovém kopu na druhé straně hlavičkoval přesně na zadní tyč Michal Krč. Domácí přitlačili, tlak se stupňoval a hosté byli nuceni často faulovat i se žlutým trestem. V 63. minutě ze 17 metrů mohl z přímého kopu srovnat Jílek, ale štěstí mu nepřálo a i když dostal míč přes vysokou zeď, nasměroval jej jen do břevna. Postupem času domácí otevírali vrátka a z toho mohli těžit rychlé nohy Spěváčka, jenže mířil mimo a rozhodla až jeho asistence v 77. minutě, kdy se dostal mimo možnost střelby, byl nucen přihrát a zrovna do prostoru, kam v situaci 2 na 4 nabíhal druhý z radnických útočníků, střídající Martin Habr, aby uklidil na 2:4. 

 

Radnicím bylo jasné z minulého kola, že ještě není konec a dvě branky nic neznamenají. Zodpovědný přístup a převaha ve vzdušných soubojích, ke kterým se musel Rapid odhodlávat čím dál častěji, vedla až k do nastaveného času s dvoubrankovým náskokem. Až minutu před závěrečným hvizdem domácí fotbalisté opět snížili z rohového kopu, tentokrát trochu se štěstím, když hostující brankář vyboxovával míč, ale bezprostředně před ním trefil hlavu Davida Peška, od které míč doputoval do sítě. Rozhodčí Mudra následně sdělil, že zbývá z nastaveného času pouhých 10 sekund, jejichž odpočet spustí po rozehrávce a po nichž následně utkání ukončil, s výsledkem ve prospěch Radnic.



Ohlasy k zápasu


SK Rapid Plzeň
Pavel Šimsa, trenér: Obě mužstva musela řešit několik absencí v obraně a možná to byl i důvod trochu divokého výsledku, který ale určitě potěšil diváky, kterých se sešlo celkem dost. My jsme začali, jak je v této sezóně naším zvykem, aktivně a Radnice, jak je jejich zvykem už několik sezon, se zataženou obranou a snahou o rychlý protiútok. Bohužel pro nás, bylo tentokrát jejich pojetí to vítězné, protože my jsme jim první dva góly nabídli chybami v obraně, které byly beze zbytku zužitkovány a naopak naše šance jednou zlikvidoval obránce na čáře a třikrát nás vychytal skvělými zákroky gólman hostů. Nicméně se nám i přesto podařilo vsítit dva celkem šťastné a hodně podobné góly po rohu a tečy Tadeáše Drtila těsně před golmanem, a tak se šlo do kabin za remízového stavu. My jsme chtěli ve druhé půli soupeře "dorazit", ale bohužel chtění zůstalo v kabině a začali jsme vlažně, bez nějakých výraznějších šancí. Naopak jsme si nechali dát gól z rohu a pak ze situace 2 proti pěti, kterou jsme vůbec nezvládli a tím byl celý zápas rozhodnutý. My jme pak v poslední minutě ještě snížili také z rohu, ale to už byla naše "labutí píseň", která se moc dobře neposlouchala, protože body, o které jsme přišli díky naším chybám a slabšímu 2. poločasu, frčely do Radnic. Ty byly určitě spokojené, protože herně jsme byli asi zase o něco lepší, stejně jako v Nýrsku, ale se stejným výsledkem - 0 bodů. Tak to zase zkusíme příští kolo s Petřínem.

TJ Sokol Radnice
Pavel Aubrecht, trenér: Vyhrát v tomto hráčském rozpoložení na Rapidu je pro nás malý zázrak. Rapid má opravdu hodně zajímavé mladé mužstvo, které bylo po celé utkání herně aktivní a mělo snahu diktovat způsob hry. My jsme takový způsob hry nemohli akceptovat, proto jsme se drželi svého herního plánu, kterému jsme uzpůsobili i herní rozestavení. Že to bylo rozhodnutí správné svědčí i konečný výsledek. Směrem dozadu jsme byli maximálně odpovědní, směrem dopředu maximálně odvážní. Výsledek 3:4 je odměna za dobře odvedenou práci.



Sestavy


SK Rapid Plzeň
J. Liška [-] - J. Kadlec [-] (65. T. Křen [-] ) , M. Bezukh [-] (82. D. Pešek [-] ) , M. Kořenek [-] , T. Řehoř [-] (76. J. Holík [-] ) , J. Ledvina [-] , P. Jílek [-] , T. Ježek [-] , M. Fikrle [-] , T. Drtil [-] (65. M. Brůček [-] ) , R. Klekner [-]

TJ Sokol Radnice
J. Volák [-] - M. Krč [-] , F. Polášek [-] - T. Kroc [-] (71. K. Janata [-] ) , L. Brož [-] , D. Krč [-] , P. Spěváček [-] (88. F. Jícha [-] ) , M. Svoboda [-] (71. M. Habr [-] ) , D. Rýdl [-] , L. Aubrecht [-] , J. Vaščák [-] (92. J. Kesner [-] )

ŽK: 21. T. Ježek , 81. J. Liška , 87. M. Brůček - 44. P. Spěváček , 48. D. Krč , 63. F. Polášek , 66. M. Svoboda , 90. M. Habr .
Hráči zápasu: M. Krč .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: Mudra Zdeněk - ŠPINDLEROVÁ Zuzana, BRŮHA Radek.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích