0:1
(0:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

28.10.2023 10:15

11.kolo, Jihočeský | 1.A třída sk. A, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Prachatice doma zaváhaly, Kaplici zajistil body Česák


Branky


29

Ve svátečním sobotním dopoledni se Kapličtí fotbalisté představili na hřišti prachatického Tatranu. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas

V duelu týmů ze středu tabulky měl hostující trenér Ginzel k dispozici i některé hráče, kteří v minulém zápase chyběli. V úvodních minutách byli aktivnější Spartakovci. Už v první minutě měli výhodu rohového kopu, bohužel nedokázali míč nasměrovat mezi tři domácí tyče. Ve čtvrté minutě po Vanišově přihrávce střílel z dobré pozice Česák, gólman Osvald ránu k pravé tyči odkázal vyrazit. Prachatický gólman si o chvíli později poradil i se střeleckým pokusem Nowaka. V deváté minutě se z levé strany protáhl do vápna Česák, zpětnou přihrávkou oslovil kapitána Gutheise, ten však v gólové pozici míč netrefil ideálně, gólman Osvald zasahovat nemusel. I s přibývajícími minutami se začali více osmělovat i Prachatičtí fotbalisté. V sedmnácté minutě po sražené střele míč vyplaval vpravo v šestnáctce Spartakovců a ke střele se díky tomu dostal Srch, ale jeho zakončení bylo dost nepřesné a gólman hostů Schneider zasahovat nemusel.

 

O chvíli později si na přesnou přihrávku za kaplickou obranu naběhl do vápna Makoš, střela na bližší tyč skončila vedle kaplické brány. V polovině prvního poločasu se ke střele dostal prachatický Šváb, střela zpoza šestnáctky skončila vedle levé tyče. Skóre se změnilo šest minut před odchodem do kabin a větší radost to udělalo hostujícím příznivcům. Fotbalisté prachatického Tatranu chybovali při přihrávce na vlastní polovině, hosté se tak díky tomu dostali lacino k balónu, Vaniš posunul míč Jakubu Česákovi, který si navedl míč na střelu a z hranice velkého vápna umístěnou střelou poslal míč po zemi přesně k tyči, gólman Osvald se natahoval marně – 0:1. Vzápětí byl k vidění možný klíčový moment pro výsledek celého střetnutí. Gólovou příležitost měli domácí. Z pravé strany přesně centroval Makoš, vyrovnání měl na hlavě Řezník, ale míč poslal těsně vedle levé tyče. Do kabin odcházeli tedy o gól spokojenější Spartakovci. 

Druhý poločas

Po změně stran jako první zahrozili Prachatičtí. Po centru Řezníka hlavičkoval Makoš, ale míč skončil pouze v připravené náruči brankáře Schneidera. Ve druhé půli měli míč častěji na svých kopačkách hráči Tatranu, ale jejich snažení bylo takové jalové, bez nějakého nápadu či překvapení, a tak hostující obrana bez větších potíží útoky domácích eliminovala. A tak za zmínku stojí snad až sedmašedesátá minuta, ale to se ke střeleckému pokusu dostali hosté. Po Nowakově přihrávce poslal balón nad bránu Česák. Klidný závěr si hosté mohli zajistit v 71 minutě střetnutí. To už byl na hřišti na pozici útočníka obvyklá brankářská jednička Spartaku František Říha a byl to právě on, kdo do gólové příelžitosti uvolnil Nowaka, ten byl sám před gólmanem, ale Osvald včas a rychle vyběhl a překonat se nenechal a neuspěl ani dorážející Česák.

 

Krátce na to měli hosté výhodu trestného kopu ze střelecké pozice. K míči se postavil Smolen, jeho ránu si gólman Osvald pohlídal. Domácí byli nejblíže vyrovnání pět minut před koncem zápasu. Po kaplické ztrátě na polovině hřiště se domácí dostali do protiútoku do otevřenější hostující obrany, Makoš si na vápně našel prostor ke střele, mířil po zemi přesně k tyči, ale gólman Schneider konečky prstů míč vyškrábl na rohový kop. Z něj se hráči Prachatic do vážnějšího zakončení nedostali. Samotný závěr a nastavený čas pak Kapličtí sehráli zkušeně na polovině soupeře. Jednogólový náskok uhájili a připsali si tak do tabulky důležité tři body. Prachatičtí byli v zápase týmem, který měl míč častěji ve svém držení, především pak ve druhém dějství, ale Spartakovci je do gólových příležitostí moc nepouštěli.

 

 

AUTOR: LIBOR GRANEC



Ohlasy k zápasu


FK Tatran Prachatice
David Kováč (hráč): Zápas s Kaplicí se mi hodnotí špatně. Opět jsme se před domácím publikem ukázali. Vůbec jsme nenavázali na poslední zápasy. Nenahráli jsme si, nevystřelili jsme pořádně na bránu a dělali jsme opět zbytečné chyby. Díky kterým soupeř hrozil a z jedné dal i góla. Hráli jsme opět složitý fotbal, který končil u velkého vápna soupeře. Druhou půli, krom pár brejku, soupeř nic neměl. Ale bohužel jsme z toho nedokázali nic vytěžit. Nedokážu vysvětlit co se nám stalo. Proč to poslední dva zápasy šlo a teďka doma jsme to nedokázali zopakovat. Jestli to bylo marodkou, která nás postihla a pár lidí nehrálo v úplné pohodě.




Sestavy


FK Tatran Prachatice
M. Osvald [-] - D. Kováč [-] , J. Makoš [-] , J. Rauscher [-] , P. Řezník [-] , O. Šváb [-] (42. T. Balica [-] ) , I. Horák [-] (61. A. Kasík [-] ) , M. Babka [-] (46. T. Kovář [-] ) , A. Srch [-] (81. J. Fürbach [-] ) , J. Luňáček [-] , J. Pravda [-]

TJ Spartak Kaplice
F. Schneider [-] - D. Pál [-] (69. M. Pulec [-] ) , M. Ješina [-] , T. Nowak [-] (83. J. Štrbačka [-] ) , P. Gutheis [-] (70. F. Říha ml. [-] ) , J. Česák [-] , J. Divoký [-] (86. R. Daniel [-] ) , V. Kuchař [-] , J. Gondek [-] (46. J. Smolen [-] ) , V. Čutka [-] , J. Vaniš [-]

ŽK: 7. D. Kováč , 30. M. Babka , 73. J. Rauscher - 37. P. Gutheis , 50. J. Divoký , 90. F. Říha ml. .
Počet diváků: 110. Rozhodčí: MROSKO Tomáš - NOVOTNÝ Ctibor, HANDŠUH Karel.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Automatický komentář z expert tipu     28. 10. 2023 09:12

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     28. 10. 2023 08:43

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     27. 10. 2023 13:41

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     27. 10. 2023 09:15

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     26. 10. 2023 20:54

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     26. 10. 2023 14:15

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     26. 10. 2023 13:01

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     26. 10. 2023 12:56

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     26. 10. 2023 12:51

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     25. 10. 2023 21:06

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     25. 10. 2023 14:38
Funkcionář, Administrátor klubu, Zpravodaj, Vedení klubu - SK Čkyně | Jihočeský | Prachatice

Tip experta: výhra domácích

Od Prachatic jsem čekal letos mnohem víc, to samé se ale asi dá říct i o Kaplici, domácí se ale posledními výsledky rozjíždějí, opět jedna.

Automatický komentář z expert tipu     25. 10. 2023 13:58

Tip: remíza

Automatický komentář z expert tipu     25. 10. 2023 10:27

Tip: výhra domácích

25. 10. 2023 09:11
výhra domácích
Automatický komentář z expert tipu     25. 10. 2023 06:34

Tip: remíza

Automatický komentář z expert tipu     24. 10. 2023 17:14

Tip: výhra domácích

Pokud chtějí domácí jít dál tabulkou vzhůru musí nevyzpytatelného soupeře porazit. Tatranu se to podaří a vydře výhru 1: 0

Automatický komentář z expert tipu     24. 10. 2023 13:50

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     24. 10. 2023 08:44

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     24. 10. 2023 08:15
Fanoušek, Administrátor klubu - TJ Blaník Strunkovice | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     24. 10. 2023 05:42

Tip: výhra domácích