2:1
(1:1)
21. T. Tenkl
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

28.10.2023 14:30

13.kolo, Středočeský | 1.B třída sk. A, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Kontroverzní utkání Mšece - Nového Strašecí s Libčicemi rozhodl gól v nastavení


Branky


32. J. Kapek , 97. J. Kapek - 21. T. Tenkl
8

V sobotu se proti sobě postavily dva výborné celky - Mšec - Nové S. a Libčice. Tyto dva kluby zažívají velmi povedenou sezónu a výhra v tomto utkání by jim přinesla nejenom jistotu dobrého postavení do dalšího kola, ale také důležité tři body v celkové honbě za dobrým umístěním nebo dokonce titulem. Spokojenější ze zápasu odcházeli domácí, kteří gólem v posledních sekundách zápasu otočili utkání, rozhodl J. Kapek. Zápas se celý nesl v duchu kontroverzních rozhodnutí rozhodčího.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Aktivní fotbal

Zápas začaly oba týmy dobře, lépe se ale přecejen úvod povedl hostujícímu klubu, který byl velmi aktivní a snažil se hrát svižný fotbal. Domácí ale představovali velmi nelehkého soka a také vystrkovali své růžky. První branku ale stejně zapsaly o trochu aktivnější Libčice, které se do vedení dostaly zásluhou nádherné branky T. Tenkla, který z obrovské dálky nachytal gólmana Klímu a upravil tak průběžné skóre zápasu na 0:1. Následně se ke slovu dostali domácí. Ti se snažili vyrovnat pomocí standartních situací, které jim vycházely opravdu dobře a z jedné z nich dokonce vzešla srovnávací branka. Do zakončení se totiž zvládl dostat J. Kapek a situaci zvládl náramně - 1:1.

 

Poločas nám následně přinesl už pouze jednu vážnější situaci, ze které ale, nutno konstatovat, gól padnout možná i měl. V úplně poslední minuté poločasu se totiž sám na gólmana řítil hostující Voinikov, svou příežitost ale neproměnil a půle tak byla ukončena za nerozhodného stavu 1 ku 1. Do šaten šly oba týmy s jasným úkolem - v druhé polovině skóre překlopit ve svůj prospěch a odnést si tři body. 

Kontroverze a rozporuplný závěr

Druhý poločas začal podobně jako ten první a nikdo asi nemohl čekat, že se z něj postupem času stane poločas diametrálně odlišný a nejasný. Mšec - NS se snažila na domácím území urvat výhru, ale Libčice měly ke třem bodům blíže. V 62. minutě se dokázali hosté dostat do vedení, když se v průběhu závaru kvůli standartní situaci dokázal dobře zorientovat Voinikov a poslal Libčice do vedení. Tuto branku ale pomezní rozhodčí označil jako ofsajdovou, což pochopitelně vyústilo v nešvar na hřišti, jelikož situace byla opravdu dosti sporná. Pro hosty ale bylo ještě hůře, protože kromě branky přišli také o Punčocháře, který byl vyloučen za protesty. Může být ještě hůř?

 

Ano. Hned o 10 minut později se hosté dostali do 9, když byl vyloučen i M. Tenkl a domácí tak měli výhodu dvou mužů. V tu chvíli se už blížil závěr zápasu a vypadalo to na remízu. Libčice se snažily odolat domácímu tlaku a dařilo se jim to až do nastavení, které bylo avizováno na 6 minut. Rozhodčí ale hru nechal plynout hned 4 minuty přes a tyto čtyři minuty byly pro hosty osudné. V úplném závěru se totiž zahrával domácí rohový kop, ze kterého vzešla rozhodující branka, když se zakončení ujal J. Kapek a získal Mšeci - NS tři body - 2:1. Tímto výsledkem zápas také skončil a spokojenější tak ze zápasu odcházeli domácí, hosté naopak odjižděli frustrovaní a bez bodů.

 

Fotogalerie od Davida Svobody.



Ohlasy k zápasu



AFK Libčice
Daniel Bejr - trenér: Vstup do utkání jsme měli dobrý, korunovaný nádherným gólem Tomáše Tenkla z 60 metrů. Poté se hra vyrovnala, domácí hrozili především ze standartních situací, které měli zvládnuté perfektně. Z jedné z nich se jim podařilo i vyrovnat. Už před zápasem se k nám donesly zvěsti, že rozhodčí Krmenec si bude chtít smlsnout na některých hráčích. A to, co předvedl v druhém poločase, jsem ještě nezažil. Pamatuju si ho krátce jako spoluhráče v Kralupech, jako hráč byl podprůměrný a v kabině neoblíbený, ale jako rozhodčí se předvedl jako totální zoufalec. Svým katastrofálním a jednoznačně vedeným výkonem poškodil nejen fotbal, ale hlavně dlouhodobou práci všech hráčů a lidí, kteří se pohybují kolem libčického fotbalu, včetně prezidenta klubu pana Bittengela. Rozhodčí, mimo jiné, v cca v 65. minutě po likvidačním zákroku zezadu na Beneše neudělil červenou ani druhou žlutou kartu pro domácího obránce a ze zápasu udělal bramboračku. Jak mám teď po hráčích chtít, aby si kvůli fotbalu brali dovolenou, aby místo času s rodinou jezdili na zápasy a někteří třeba i 70 kilometrů na trénink? Vždyť po zápase někteří hráči oznámili, že kvůli takovýmhle rozhodčím radši skončí s fotbalem. Kluci dřou na tréninku, hrajeme krásný fotbal a jeden zoufalec všechny snahy překazí. Mimochodem, rozhodující gól padl podle pořadatelů v 99. minutě, podle mých hodinek ve 100. minutě. V zápise je uvedena 97. minuta a avizovaných bylo, na tuto soutěž už tak těžko pochopitelných, šest minut. Domácí hráči a funkcionáři se nám po zápase omlouvali, že rozhodčím žádné peníze nedali a že za jeho výkon nemůžou.



Sestavy


TJ Sokol Mšec - Nové Strašecí
M. Klíma [-] - J. Kapek [-] , P. Nováček [-] , J. Čech [-] (92. T. Trýb [-] ) , M. Krupička [-] (46. M. Hartman [-] ) , P. Neužil [-] , P. Kučera [-] , D. Mašek [-] (56. M. Erba [-] ) , J. Sklenka [-] , J. Trégr [-] , J. Ducár [-]

AFK Libčice
A. Basl [-] - I. Voinikov [-] (93. J. Lain [-] ) , M. Punčochář [-] , O. Hrdina [-] , L. Paluka [-] , J. Vondra [-] , M. Tenkl [-] , T. John [-] , T. Tenkl [-] , A. Tyle [-] (63. M. Faigl [-] ) , J. Beneš [-]

ŽK: 54. D. Mašek , 61. M. Erba - 48. J. Beneš , 52. I. Voinikov , 60. T. Tenkl , 64. M. Tenkl . ČK: 63. M. Punčochář , 73. M. Tenkl .
Počet diváků: 120. Rozhodčí: REMENEC Lubomír - MIŽIČ Jan, BRAUNŠVEIG Vojtěch.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Automatický komentář z expert tipu     27. 10. 2023 18:39

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     27. 10. 2023 16:10

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     26. 10. 2023 20:13

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     26. 10. 2023 11:53

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     24. 10. 2023 08:44

Tip: remíza