2:1
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

16.09.2023 16:30

7.kolo, Středočeský | 1.B třída sk. A, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Libušín prohrál rozdílem jediné branky, o body ho obraly Lány


Branky


8

V sobotu jsme mohli být svědky atraktivního zápasu mezi Lány a Libušínem. Hosté neprožívají dobrou sezónu a i v tomto kole se to dostatečně projevilo. Domácí naopak dokázali udržet své jednobrankové vedení až do konce zápasu a odnesli si tak vysněné tři body.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Šance domácích a pozdní branka

Lány měly před sebou velký úkol - udržet si svou domácí neporazitelnost, naopak Libušín přijel s cílem výhry a zisku veledůležitých tří bodů, které v letošní sezóně zatím podstatně postrádá. Zápas začal pro hosty špatně. Hned v úvodu se totiž zranila jedna z opor týmu, Chlumský, a Libušín se tak musel obejít bez něj. Zápas se ze začátku lépe vyvíjel pro domácí, kteří výrazně vsadili na nákopy za obranu, které prováděl převážně Paluba. Libušín se naopak pokoušel o více kombinační styl hry, což mu ale moc neumožňovali dobře presující hráči Lán. Do šancí se za první poločas dostalo jen pár hráčů, velkých příležitostí se však účastnil Putík.

 

Ten se nejdříve dokázal ve 39. minutě dostat k zakončení po rohovém kopu, hlavou ale branku minul. Hned o dvě minuty později se domácí dostali do další velké šance, tentokrát už z toho ale branka byla. Po několika chybách v obraně hostů se ke střele probojoval domácí Slezák a povedenou střelou na zadní tyč rozjásal příznivce Lán - 1:0. Bezprostředně poté následovala jestě jedna šance Putíka, který se tentokrát odhodlal ke střele nohou. Pokus však skončil pouze v rukavicích připraveného Poráčanina.

 

Hosté se na pozdní branku a další šance domácích snažili reagovat, většina jejich pokusů bohužel pro ně končila na bravurním Javůrkovi. Poločas tak skončil nejmenším možným vedením domácího celku a byli to tak hosté, kteří museli skóre dohánět.

Atraktivita utkání stoupá

Druhý poločas se nesl v poměrně jiném duchu, než ten první. Jedna věc však přecejen zůstala stejná - dobře hrající Paluba. Ten se hned v 51. minutě dostal k míči, z pozice beka vyjel až poblíž branky hostů a krásnou střelou, která se ještě stihla otřít o břevno Poráčaninovy branky, rozvlnil síť a přinesl domácím dvoubrankové vedení - 2:0. Hosté v tuto chvíli veděli, že musí vstřelit minimálně jednu branku k tomu, aby ještě zápas zdramatizovali.

 

A to se jim také hned vzápětí povedlo. Rychlík Křenek se ujal míče, nacentroval ho do vápna a připravený Hrubý zvádl, i s mírnou pomocí domácích, dostat balón za brankovou čáru - 2:1. Tento okamžik hosty nakopl a začali se dostávat do šancí. Nejdříve se ke střele dostal Fujdiar, ale branku minul. O chvíli později se do zakončení dostal další hráč Libušína, Homonický, který ale svůj pokus nasměroval pouze na připraveného Javůrka. 

 

Mírně sporná situace následně přišla v minutě číslo 80, kdy se do vápna dostal aktivní Křenek. Chtěl nacentrovat, ale byl poslán k zemi domácím Palubou. Rozhodčí usoudil, že situace proběhla bez prohřešku a pokračovalo se tedy dál. Největší příležitost ke srovnání měl v 88. minutě  D. Portužák. Byl u toho opět Křenek, který připravil další nadýchaný centr do vápna. Zmiňovaný Portužák se ale do zakončení dostat nedokázal a nebyla z toho ani střela na branku. V zápase se dál už nic zajímavého nestalo. Lány si doma nechaly všechny možné body a Libušín se tak musel opět spokojit s nulou.



Ohlasy k zápasu


SK Lány
Daniel Švigár - zpravodaj: Zápas začal v poměrně ostrém tempu, celý první poločas přinesl spíše bojovnou hru než pohledný fotbal. Na nás se pravděpodobně poznamenal středeční pohárový zápas. Skoro celou první půli měli navrch libušínští, nám ale patřil závěr poločasu. Druhý gól nás nakopl, i přesto jsme ale inkasovali. Dál jsme ale hráli aktivně a vytvářeli si šance, které jsme bohužel neproměnili. Tým z Libušína často podržel brankář. Nakonec jsme bez větších problémů udrželi vedení a zápas vyhráli.

SK Baník Libušín
Lukáš Křenek - hráč: Přijeli jsme povzbuzeni výhrou z minulého kola a určitě jsme nechtěli dát nic zadarmo. Pokoušeli jsme se o kombinační hru, ale na malém hřišti jsme byli stále pod velkým talkem kvůli presinku domácích. Druhý poločas byl pro oko diváka určitě atraktivnější. Druhý gól domácí paradoxně neuklidnil a byli jsme to my, kteří převzali otěže zápasu. Se svým výkonem můžeme být vcelku spokojení.



Sestavy


SK Lány
F. Javůrek [-] - J. Matějka [-] , M. Kedroň [-] , M. Cafourek [-] - M. Kedroň [-] , J. Paluba [-] , O. Putík [-] (59. J. Matějka [-] ) , M. Slezák [-] , J. Bejbl [-] - P. Buršík [-] (46. O. Chalupa [-] ) , L. Rus [-] (77. M. Petr [-] ) -

SK Baník Libušín
F. Poráčanin [-] - M. Pucholt [-] , D. Kolařík [-] , D. Portužák [-] , O. Špalek [-] (90. A. Skalák [-] ) - L. Křenek [-] , J. Jechumtál [-] , J. Maroušek [-] , J. Hrubý [-] , J. Fujdiar [-] - L. Chlumský [-] (5. J. Homonický [-] ) -

ŽK: 75. M. Pucholt .
Počet diváků: 126. Rozhodčí: Vlk Miroslav - TVAROH Petr, ŠEBELA Jiří.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Adam Byrtus

Expert: Zdeněk Kolbaba
Tip experta: výhra domácích

Domácí uhájí domácí pevnost a body neztratí.

Tip: výhra hostů

Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů