FOTO: Nelahozeves sahala v Rakovníku po bodu, druhý tým tabulky ale vedení udržel


Branky


16. J. Sabo , 33. P. Kýzl (p.) - 70. A. Janovský
6

Fotbalisté Rakovníka přivítali na svém hřišti v posledním domácím utkání podzimní části sezony soupeře z Nelahozevsi. První poločas utkání, ve kterém se střetli dva celky z opačných konců tabulky, opanovali domácí, kteří i díky proměněné penaltě vedli 2:0. Ve druhém dějství ale mělo navrch Dynamo, které krásnou brankou Janovského snížilo a do poslední minuty hrálo o body.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Penalta a dvougólové vedení domácích

Začátek utkání se nesl v duchu vzájemného oťukávání bez výraznější šance. Hrálo se na místy nezpevněném povrchu hlavního hřiště, které po podzimní části sezony disponuje již poměrně těžkým terénem.

 

První větší příležitost přišla po čtvrthodině hry, a hned z toho byla úvodní branka zápasu. Dominik Žďánský vysunul dopředu Jiřího Saba, a ten střelou na přední tyč propálil brankáře. Rakovník tak vedl 1:0.

 

Ve 33. minutě si to do vápna namířil hostující Jiří Vydra, který byl na hranici šestnáctky zastaven a hlavní sudí ukázal na značku pokutového kopu. Penaltu proměnil neomylný exekutor Petr Kýzl, a navýšil tak náskok domácích na dvě branky.

 

Po Červeného chytré průnikové přihrávce na Saba o chvíli později to mohlo být už 3:0, autora úvodního gólu utkání ale dobře vykryl brankář Jan Fiala.

 

Nelahozeves si v první půli vytvořila náznaky šancí, ale gólově se neprosadila. Jednou se také hosté po zákroku na Holého dožadovali odpískání pokutového kopu i na druhé straně, rozhodčí ale tentokrát na penaltu neukázal.

Dynamo pouze snížilo

Ve druhém poločase chtěli domácí navýšit vedení a ulehčit si zbytek posledního domácího zápasu, a naopak hosté se chtěli vrátit do hry kontaktní brankou.

 

Po pár minutách pálil nebezpečně nejprve Kýzl a poté i Žďánský, obě tvrdé střely ale skvělými zákroky zneškodnil dobře chytající Fiala. Nelahozeveský brankář předvedl velmi dobrý zákrok i proti přímému kopu Červeného, jenž poslal míč hezky přes zeď, ale na hostujícího brankáře nevyzrál.

 

Výkon rakovnických hráčů šel postupně dolů a toho využili hosté. Nelahozeves dostala možnost přímého kopu ze zhruba třiceti metrů. Míč si postavil Adam Janovský a nádhernou zatočenou střelou překvapil nejen rakovnického brankáře Tůmu, ale všechny přítomné na stadionu. Jeho krásný pokus se odrazil od tyče do branky a Nelahozeves byla zpátky ve hře.

 

Závěr utkání mohl žlutomodrým ulehčit střídající Bohatý, který ale se svou šancí naložil poměrně laxně.

 

Čas hrál proti Nelahozevsi, která se ale málem dočkala vyrovnání. Slabší moment si vybral stoper Šindler, který poslal slabou malou domů na Tůmu, ale rakovnický brankář stihl míč na poslední chvíli odkopnout ve skluzu do bezpečí.

 

Domácí tak přežili infarktový moment v závěru utkání a proti Nelahozevsi si připsali tři body. Dynamo se ale rozhodně nemá za co stydět. Hostující borci předváděli ve druhé půli dobrý fotbal a byli blízko vyrovnání. Ze hřiště tak mohli odcházet se vztyčenou hlavou.



Ohlasy k zápasu


SK Rakovník
Jaroslav Hamouz, trenér: Očekávali jsme těžký zápas, což se nakonec potvrdilo. Nebylo to jednoduché. S prvním poločasem jsem byl spokojený, tam jsme hráli dobře a kromě dvou gólů jsme si vypracovali další šance, které jsme neproměnili. Do druhé půle jsme ale možná příčinou nějakého uspokojení vstoupili špatně, pustili jsme soupeře do zápasu a dohrávali jsme v křeči. Druhý poločas byl tedy z naší strany velice špatný.

TJ Dynamo Nelahozeves
Daniel Kaplan, trenér: Myslím si, že jsme podali jeden z těch lepších výkonů v této sezoně. Kluci makali, musím je pochválit. Určitě si zasloužili odvézt nějaké body, to by tomu zápasu odpovídalo líp.



Sestavy


SK Rakovník
J. Tůma [-] - J. Červený [-] (91. J. Klíma [-] ) , J. Sabo [-] , J. Vydra [-] (37. T. Kotaska [-] ) , T. Pucholt [-] , P. Kýzl [-] (62. T. Itner [-] ) , J. Šindler [-] , P. Wajshajtl [-] , V. Čadek [-] (62. P. Bohatý [-] ) , J. Severin [-] , D. Žďánský [-] (86. M. Valcha [-] )

TJ Dynamo Nelahozeves
J. Fiala [-] - D. Kulhánek [-] , R. Kochman [-] (46. V. Syblík [-] ) , J. Kalaš [-] , F. Bálek [-] (66. F. Černý [-] ) , J. Holý [-] , R. Šimek [-] , A. Janovský [-] (84. J. Lenčeš [-] ) , T. Buldra [-] , D. Valda [-] , L. Bucha [-]

ŽK: 90. J. Tůma - 81. R. Šimek .
Počet diváků: 250. Rozhodčí: HORÁK Matěj - LAHODA Matěj, ŠPICL David.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Matouš Vránek

Expert: Dominik Žďánský
Tip experta: výhra domácích

Doma jsme poslední zápasy silní, a proto utkání zvládneme.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů