Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

22.10.2023 15:30

12.kolo, Středočeský | 1.A třída sk. A, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Rakovník měl proti Jílovišti na mále, žlutomodré posunul na druhé místo tabulky v závěru skvělý Žďánský


8

Rakovník je ve formě a po cenném skalpu Tuchoměřic a těsné výhře v Příbrami přivítali žlutomodří na svém hřišti Jíloviště. V utkání byli zpočátku lepší hosté, kteří se ve druhé půli dostali do rychlého vedení. Domácí ale v poslední dvacetiminutovce vstali z mrtvých a zápas i díky skvělému Žďánskému otočili.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Převaha hostů vedení nepřinesla

Začátek zápasu nabídl vyrovnanou partii, ve které se postupem času chopili většího držení míče a diktování tempa hry hosté.

 

Jíloviště si během prvního poločasu vytvořilo několik šancí převážně po závarech v rakovnické šestnáctce, ale žádnou z nich nevyužilo. Zakončovali Malý nebo Kučera, oba ale bez gólového vyústení. A když už se síť za domácím brankářem zásluhou Davida Malého rozvlnila, branka nebyla uznána kvůli faulu Soldáta. Největší šancí byl špatný odkop Peška, kterému těsně před kopačkou skočil míč a domácí brankář trefil Šindlera, od kterého se balón odrazil do břevna.

 

I Rakovník si dokázal vypracovat po velmi pěkné akci jednu velkou příležitost. Červený se uvolnil z pravé strany a přes celé vápno našel v náběhu Žďánského, ale ten mířil nad.

 

Do kabin se tak šlo za bezbrankového stavu.

Žďánský zařídil Rakovníku tři body

Do druhého poločasu šli domácí s jasným cílem. Zlepšit svou hru a pokusit se gólově prosadit. To se ale podařilo hned v 52. minutě Jílovišti. Vydra chtěl řešit obrannou situaci u lajny skluzem, což mu nakonec stalo osudným. Míč se dostal ze strany do šestnáctky na kopačku Ondřeje Vrabce, který prostřelil Peška.

 

Hosté jako by se ale spokojili s těsným náskokem a ve zbylém čase rakovnickou svatyni pořádně neohrozili.

 

Dvě čtvrtiny utkání byl Rakovník mimo hru, v závěru ale začal hrát a v 74. minutě za to byl odměněn kýženou brankou. Střídající Tobiáš Pavlík hledal přihrávkou na hrotu Kýzla, ale míč šel mimo domácího útočníka. Nahrávka však propadla za obranu, kam vletěl z pravé strany Dominik Žďánský, píchl si balón kolem vyběhnuvšího brankáře Šedivého a střelou do prázdné branky srovnal skóre.

 

Pět minut po vyrovnávací brance přišel další přesný zásah Rakovníka. A znovu to byl Žďánský, který se elegantně proháčkoval do vápna a podruhé propálil Šedivého.

 

V 86. minutě to bylo už 3:1. Centr Žďánského do vápna mířil na kopačku Kýzla, který ale míč před odkrytou brankou netrefil ideálně a posunul ho kousek vedle sebe. K hostující smůle ale přímo na nohu připraveného Petra Wajshajtla, který balón uklidil do poloodkryté branky.

 

Autor třetího gólu se mohl prosadit v závěru ještě jednou, ale Šedivý předvedl velmi dobrý zákrok a konečky prstů vytáhl jeho pokus k zadní tyči na roh.

 

Více již utkání nenabídlo, a Rakovník tak po skvělé závěrečné dvacetiminutovce, a především výbornému výkonu Dominika Žďánského, porazil doma Jíloviště 3:1.

 

Autor fotek: Zonerama David Svoboda



Ohlasy k zápasu


SK Rakovník
Jaroslav Hamouz, trenér: Vítězství se opět nerodilo lehce. Soupeř byl kvalitní a v prvním poločase jednoznačně lepší. Náš fotbal mě v první půli nebavil. Byli jsme pomalí, špatně jsme dostupovali hráče, měli jsme tam technické nedostatky i špatné přihrávky. To soupeři, který byl kvalitní na míči, hrálo do not a přehrával nás. Trochu nás nastartovala situace, kdy z mého pohledu nebyla odpískána penalta a soupeř dal z protiútoku gól. To nás nabudilo a od té doby to byl fičák. Hrálo se na jednu bránu, najednou jsme si věřili a soupeř se prakticky nedostal k balónu. Poté se nám to podařilo otočit. První poločas tedy z naší strany špatný, druhý celkem solidní.

TJ Jíloviště
Tomáš Šorna, kapitán: Zápas dvou poločasů. Kdybychom v první půli proměnili dvě nebo tři šance z těch šesti, které jsme měli, tak se asi nikdo nemohl divit a zápas by se ve druhém poločase vyvíjel úplně jinak. Od našeho gólu jsme začali být hrozně pasivní a Rakovník díky naším chybám skóre otočil. Nevyšlo nám to v koncovce a druhá půle od nás byla slabší. Domácí nás za to potrestali. Ztratili jsme tady minimálně bod.



Sestavy


SK Rakovník
T. Pešek [-] - J. Sabo [-] (92. O. Rýgl [-] ) , D. Žďánský [-] (89. M. Alexij [-] ) , J. Vydra [-] (85. T. Pavlík [-] ) , J. Šindler [-] , V. Čadek [-] , P. Wajshajtl [-] , J. Severin [-] , J. Červený [-] , T. Pucholt [-] , P. Bohatý [-] (60. F. Turbák [-] )

TJ Jíloviště
D. Šedivý [-] - O. Walter [-] (79. V. Janoušek [-] ) , D. Malý [-] , J. Kučera [-] , L. Soldát [-] , J. Hotový [-] , J. Rajnoch [-] , O. Vrabec [-] , F. Janoušek [-] , J. Rada [-] , M. Rajnoch [-]

ŽK: 44. P. Wajshajtl - 73. D. Malý , 85. O. Vrabec .
Počet diváků: 221. Rozhodčí: KURKA Miloš - BYDLÁK David, LOUDA Tomáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Automatický komentář z expert tipu     20. 10. 2023 18:15
Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     19. 10. 2023 22:29
Matouš Vránek

Expert: Václav Syblík
Tip experta: výhra domácích

Rakovník, který dobývá horní příčky tabulky, se doma o tři body připravit nenechá.

Automatický komentář z expert tipu     19. 10. 2023 12:59

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     18. 10. 2023 19:35

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     18. 10. 2023 16:05

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     17. 10. 2023 20:13

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     17. 10. 2023 07:44

Tip: remíza