0:1
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

14.10.2023 10:00

11.kolo, Středočeský | 1.A třída sk. A, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Festival neproměněných šancí, Rakovník vyhrál v Příbrami gólem v závěru


Branky


7

Vítěznou šňůru na venkovní půdě mohli prodloužit svěřenci Jaroslava Hamouze v Příbrami, kde změřili síly se Spartakem. Proti mladému celku, který spadl z krajského přeboru, se museli obejít bez elitního stopera Jeremyho Šindlera. I tak ale díky gólu Filipa Turbáka v samotném závěru utkání dokázali urvat všechny tři body na svou stranu.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Dobrý nástup Spartaku vedoucí gól nepřinesl

Začátek zápasu dal najevo, že utkání bude vyrovnané. Domácí Spartak se nacházel před zápasem v dolní části tabulky pouze s osmi body a bodové konto chtěl navýšit. A podle toho také vypadala i předvedená hra. Příbramští mladíci se soupeře, který minulý víkend porazil suverénní Tuchoměřice, vůbec nezalekli a pořádně mu zatápěli.

 

Spartak se prezentoval pohlednou hrou a využíval rychlosti svého krajního záložníka Buchty, který připravil po čtvrt hodině hry tutovku pro svého spoluhráče. Pešek ale včas zmenšil střelecký úhel a skvělým zákrokem podržel svůj tým.

 

Rakovník se během úvodní dvacetiminutovky hledal a postupně se začínal dostávat do zápasu. Do té doby přežil další velkou šanci soupeře, který střelou zpoza vápna otřel míč o vnější část tyče.

 

Žlutomodří si také vypracovali velkou šanci, ale zakončení Červeného uvnitř vápna k tyči Bohuslav vytěsnil, a nadále se tak hrálo bez branek.

 

První poločas nabídl i další šance na obou stranách, a i když volala každá po gólu, do kabin se šlo za nerozhodného stavu.

 

Pešek si připsal další dobrý zákrok proti střele uvnitř vápna po přízemním centru opět ze strany, kde operoval rychlý Buchta.

 

Na druhé straně musel zasahovat dvakrát Bohuslav. Nejprve dostal míč za obranu z pravé strany Žďánský, jehož přízemní střelu mezi nohy domácí brankář zlikvidoval a těsně před odchodem do kabin ukradl gól Wajshajtlovi, před kterým zívala odkrytá branka, ale Bohuslav včas zvládl zakročit.

Z rohu rozhodl Turbák

Zajímavý první poločas nabídl velké šance na obou stranách a bylo jen otázkou, zda si oba týmy udrží stejnou laťku i do druhé půle.

 

V té jako první zahrozili velmi rychle hosté. Pucholt z levé strany nacentroval mezi penaltu a malé vápno, kde jen těsně nedosáhl na míč Kýzl.

 

Poté se na další šanci čekalo, hrálo se především mezi vápny a nyní to bylo rakovnické SK, které hrálo proti větru. Právě tento přírodní živel doslova zastavil nebezpečný rohový kop ve vzduchu a Pešek měl co dělat, aby se k míči dostal.

 

Další tutovka přišla znovu ze strany, kde piloval lajnu rychlý a neúnavný Buchta. Zakončení příbramského hráče ve stoprocentní tutovce ale reflexivně nohou zneškodnil Pešek. Míč se odrazil do míst, kde byl připravený s dorážkou další, nikým nehlídaný domácí hráč, před kterým byla odkrytá branka. Míč ale namířil do břevna, a odmítl tak jasné vedení.

 

V poslední dvacetiminutovce jakoby Rakovník vsázel spíše na defenzivní činnost a brejky, při kterých využíval Bohatého. Příbram držela více míč na svých kopačkách, ale do dobře organizované obrany, kde za absentujícího Šindlera zaskočil Sabo, se k přímému ohrožení branky nedostala.

 

Každopádně mohla, ale jeden z příbramských hráčů prováhal vhodný moment k zakončení, kdy byl na zemi krajní obránce Pucholt a pak i rakovnický brankář. Hostující fotbalisté se na protihráče slétli jako vosy na úl, a už mu tak nedovolili zakočnit.

 

I když měli v závěru zápasu míč na kopačkách spíše domácí, do šancí se dostávali hosté. Po hezké kombinaci se uvolnil na hranici šestnáctky Červený, ale zakončení slabší nohou poslal v dobré pozici nad.

 

Klíčový moment zápasu nastal v 87. minutě. Červený zahrával rohový kop a míč poslal na úroveň penalty, kde se pro něj musel trochu vracet Filip Turbák. Ten však svou padající hlavičku poslal ke vzdálenější tyči a odpálil rakovnickou euforii.

 

Žlutomodří dokázali těsné vedení udržet, a ze Spartaku si tak po nejtěsnější možné výhře odvezli tři body.



Ohlasy k zápasu


Spartak Příbram
Zdeněk Míka, trenér: První půle snesla měřítko. Snaha hrát po zemi, dařila se kombinace a vytvořili jsme si i několik gólových příležitostí. Efektivita se ale opět rovnala nule. Ve druhém poločase jsme ustoupili z naší hry a začali jsme zcela nesmyslně nakopávat míče. Dvě gólové situace měl Dominik Prokeš, ale neproměnil. V 88. minutě přišel trest po rohovém kopu. Soupeř dal gól a odváží si výhru.

SK Rakovník
Jaroslav Hamouz, trenér: Dnes to bylo spíše šťastné vítězství a krutý výsledek pro soupeře. Naše hra dneska nebyla dobrá. Měli jsme tam jeden úsek, se kterým jsem spokojený, a to je začátek druhého poločasu. Jinak to bylo takové rozhárané a zápas moc fotbalové kvality nepobral. Nicméně na šance to bylo třeba 5:5, nejlepší hráči na hřišti byli gólmani.



Sestavy


Spartak Příbram
J. Bohuslav [-] - M. Srch [-] (87. D. Drašnar [-] ) , D. Morav [-] , T. Jeník [-] , T. Spousta [-] (46. D. Prokeš [-] ) , P. Buchta [-] , T. Balík [-] , K. Češka [-] , V. Kadlec [-] (60. D. Vošmik [-] ) , D. Sirůček [-] , T. Prokeš [-]

SK Rakovník
T. Pešek [-] - J. Sabo [-] , F. Turbák [-] , P. Kýzl [-] (63. T. Itner [-] ) , V. Čadek [-] , P. Wajshajtl [-] , J. Severin [-] , J. Červený [-] (87. J. Vydra [-] ) , T. Pucholt [-] , P. Bohatý [-] , D. Žďánský [-] (76. P. Mezei [-] )

ŽK: 46. T. Prokeš - 27. P. Wajshajtl .
Počet diváků: 148. Rozhodčí: LOUDA Tomáš - VLK Miroslav, VAŇOUSEK Patrik.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Automatický komentář z expert tipu     13. 10. 2023 20:20

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     12. 10. 2023 22:11
Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     12. 10. 2023 17:10
Matouš Vránek

Expert: Martin Macek
Tip experta: výhra hostů

Věřím, že Rakovník ve formě, kdy minulé kolo smetl první Tuchoměřice, si tentokrát poradí i s mladým týmem Spartaku.

Automatický komentář z expert tipu     12. 10. 2023 10:11

Tip: výhra hostů

Automatický komentář z expert tipu     10. 10. 2023 15:58

Tip: výhra hostů