3:2
(0:2)
41. P. Daniel
45. T. Kramný (p.)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

13.10.2023 19:00

11.kolo, Středočeský | 1.A třída sk. A, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

VIDEO: Votice sahaly po skalpu, blamáž Jíloviště odvrátila penalta v nastavení


Branky


70. D. Malý , 86. A. Boruta , 91. O. Walter - 41. P. Daniel , 45. T. Kramný (p.)
6

Střetnutí Jíloviště s posledními Voticemi mělo snad úplně všechno. Utkání nabídlo kupu neproměněných šancí domácích, překvapivé vedení hostů, červenou kartu i dvě penalty, ze kterých jedna v nastavení rozhodla o výhře domácích. Na rozhodující proměněný pokutový kop v podání Ondřeje Waltera se můžete podívat ve videu na konci článku.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Neproměněné šance domácích a úderný závěr hostů

Tempo hry diktovali od začátku utkání favorizovaní domácí, kteří byli více na balónu a dobývali dobře fungující obranu hostů. Právě obrana bylo to, na co se Votice od začátku utkání soustředily nejvíce a vyčkávaly na příležitosti k brejku.

 

Domácí se mohli do vedení dostat zhruba po pětadvaceti minutách hry, Václav Janoušek ale po přihrávce Matěje Rajnocha branku z dobré pozice přestřelil.

 

O pár minut později zakončoval Jakub Kučera, jehož pokus lapil brankář hostů.

 

Jíloviště poté zahrozilo ještě dvakrát hlavou z rohového kopu, votická defenziva v čele s gólmanem Jaroslavem Šandou ale všechno ustála.

 

Ve 41. minutě zaváhala domácí defenziva a přihrávku do běhu dostal votický Petr Daniel, který unikal sám na brankáře Šedivého. Danielovi se povedlo domácího gólmana překonat, a Votice tak poměrně překvapivě vedly 1:0.

 

To ale nebylo všechno. V samotném závěru úvodního dějství zahrál ve vápně rukou domácí Ondřej Walter, a hosté tak kopali penaltu. Tu proměnil Tomáš Kramný, který se tak postaral o druhý šok pro jílovišťské tribuny v dnešním utkání.

 

Po první půli tak domácí fotbalisté prohrávali se soupeřem z Votic 0:2.

Červená karta a penalta, která dokonala obrat

Ve druhém poločase si Jíloviště vytvořilo ještě více šancí než v tom prvním. Stejně, jako v úvodním dějství, se však domácím fotbalistům dlouho nedařilo rozvlnit síť Šandovy svatyně.

 

Třikrát zakončoval hlavou Jan Rajnoch, který dnes kvůli absenci Tomáše Šorny oblékl kapitánskou pásku. Bývalý ligový obránce branku jednou přestřelil a dvakrát mu jeho pokus zneškodnil votický brankář.

 

Poté zakončovali Soldát nebo Malý, ani oni ale nedokázali rozjásat domácí fanoušky.

 

V 70. minutě už se ale příznivci domácích dočkali. Vyraženou střelu Kučery doráželi do odkryté svatyně hostů Luboš Soldát a David Malý, a i když doteď nikdo neví, kdo je autorem snižující branky, byl gól připsán druhému jmenovanému.

 

V 86. minutě Jíloviště vyrovnalo. Po centru Soldáta se přízemní střelou k tyči prosadil Adam Boruta.

 

Stejný hráč se ale pár vteřin po rozehrání ukázal v opačném světlě, když za nevybíravý faul obdržel červenou kartu.

 

Domácí ale i v deseti dokázali dokonat obrat. Po faulu ve vápně ukázal rozhodčí na penaltu, kterou si na svá bedra vzal Ondřej Walter. Muž, který v první půli zařídil pokutový kop pro hosty, teď v nastavení rozvlnil síť z penalty pro domácí, a stal se tak hrdinou Jíloviště.

 

Sieglovi svěřenci tak po skvělém obratu v závěrečné dvacetiminutovce porazili soupeře z Votic 3:2.

 

Proměněná penalta Ondřeje Waltera



Ohlasy k zápasu


TJ Jíloviště
Tomáš Šorna, kapitán: Ačkoliv jsme hráli proti poslednímu týmu, tak jsme nečekali nic lehkého. Když někdo bojuje o body, tak je to sním někdy daleko těžší než s kvalitním soupeřem, který hraje otevřený fotbal. Spoustu neproměněných šancí a dvě individuální chyby nás stály dvougólové manko o poločase. Ve druhé půli jsme ještě přidali na těch šancích a vzhledem k tomu, kolik jsme jich neproměnili, je ten výsledek zasloužený. Byl to těžší zápas, než mohl být, ale jsme rádi za tři body.

SK Votice
Michal Budil, trenér: Do Jíloviště jsme jeli s tím, že bychom si chtěli odvézt alespoň bod. Za nás to bylo smolné utkání, kdy jsme měli i dost štěstí, ale nakonec jsme si bod neodvezli. Náš mladý tým se musí neustále zdokonalovat a toto nám pomůže do dalších bojů, kdy za týden hostíme v derby Sedlec-Prčice a zde chceme před domácími diváky uspět.



Sestavy


TJ Jíloviště
D. Šedivý [-] - O. Walter [-] , J. Kučera [-] (91. Š. Frank [-] ) , J. Hotový [-] (46. L. Soldát [-] ) , V. Janoušek [-] (65. D. Malý [-] ) , J. Rajnoch [-] , M. Podzemský [-] , O. Vrabec [-] (65. J. Pospíchal [-] ) , A. Boruta [-] , J. Rada [-] (46. F. Janoušek [-] ) , M. Rajnoch [-]

SK Votice
J. Šanda [-] - L. Navrátil [-] , M. Radačovský [-] , M. Písařík [-] , V. Budil [-] (84. M. Vaš [-] ) , J. Homolka [-] (8. J. Mudra [-] ) , T. Kramný [-] , P. Daniel [-] (90. M. Budil [-] ) , M. Horváth [-] (75. M. Matoušek [-] ) , M. Sládek [-] , M. Baťha [-]

ŽK: 54. J. Rajnoch , 56. O. Walter - 46. T. Kramný , 79. J. Mudra , 81. V. Budil . ČK: 87. A. Boruta .
Počet diváků: 60. Rozhodčí: KUBEČKA Matěj - KURKA Miloš, ŽÍDEK Antonín.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Automatický komentář z expert tipu     12. 10. 2023 22:11
Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     12. 10. 2023 17:10
Matouš Vránek

Expert: Martin Macek
Tip experta: výhra domácích

Jíloviště má zkušený tým a výhru doma si nenechá vzít.

Automatický komentář z expert tipu     12. 10. 2023 10:11

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     11. 10. 2023 13:34

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     10. 10. 2023 15:58

Tip: výhra hostů