Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

10.06.2023 17:00

26.kolo, Moravskoslezský | 1.B třída sk. D, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Klimkovice v posledním domácím utkání sezóny remizovaly s Ostravicí


Branky


3

Devaté Klimkovice se v rámci posledního domácího utkání v premiérové sezóně v 1.B třídě utkaly s jejich tabulkovým sokem z Ostravice. Hezké sobotní odpoledne nakonec ozdobilo šest branek a bod pro oba soupeře.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Vedení přetáhl na stranu hostí ostrostřelec Stýskala

Krasné slunečné počasí, dobře opečená klobása a souboj o střed tabulky. Taková byla lákadla pro fanoušky obou týmů v sobotní utkání, kterých se do klimkovického areálu vměstnalo přes šedesát. Ostravice přijela do Klimkovic v novodobé historii vůbec poprvé a hned v hluboké personální nouzi. Hostům chybělo hned sedm hráčů, a tak se například do branky musel postavit zkušený polař Valigůra. I přes četné absence se ostravičtí hned v úvodu dostali do vedení. Ve 2. minutě napřáhl k dalekonosné střele Marián Ledvoň a krásnou ranou překvapil statného brankáře domácích Baču - 0:1. Odpověď domácí na sebe nenechala dlouho čekat. V 7. minutě pokus z hranice vápna Valigůra ještě dokázal vyrazit. Míč se ale příhodně odrazil pouze ke kopačkám Michaela Klemiše a ten bez větších problémů vyrovnal - 1:1. Ostravici ale inkasovaná branka nezmrazila a snažili se dále hrozit především po krajích hřiště. Po kombinaci na kraji hřiště se do nadějně pozice dostal ostravický express Kopčo. Ten však svou střelu nedokázal vměstnat mezi tři tyče. O moc lepší nebyl ani pokus po samostatném úniku z kopačky dvacetiletého Březiny, a proto po delší odmlce zahrozili také klimkovičtí. Ti už v utkání s Veřovicemi ukázali nebezpečnost jejich standardek a ve 20. minutě na to mohli směle navázat. Po jejich rohovém ovšem jen zacinkala levá tyč Valigůrovy brány. Tempo zápasu bylo v těchto chvílích opravdu vysoké, čehož také dokázali hosté využít. Ve 23. minutě vymyslel Kopčo skvělou přihrávku do vápna pro Petra Stýskalu. Ostravický kanonýr se již z podobných pozic nemýlí - 1:2. Vedení mohlo být navýšeno kombinací Březiny a opět agilního Kopča. Druhý jmenovaný ovšem trefil pouze tyč Bačovy svatyně. Tempo zápasu ke konci první půle přece jenom opadlo, a tak se šlo do šaten za jednogólového vedení hostí.

Blahovo vyloučení stálo Ostravici tři body

O přestávce vymyslel domácí trenér Černín hned dvě změny. Místo Čejky naskočil Knopp, Filipa Čavoje pak nahradil Šablatura. Jestli měla střídání klimkovický mančaft nabudit, o tom mohli vést domácí fanoušci spory téměř hned po výkopu. V 46. minutě totiž brankář a kapitán domácí Bača nechal své ovečky ve štichu. Jeho nepřesnou rozehrávku vystihl rychlonohý Tomáš Kopčo a hosté se tak mohli radovat z dvougólového vedení - 1:3. Zdálo by se, že už nic nehraje domácím do karet. Krátce po úvodní brance druhého dějství se totiž silně rozpršelo a kombinační hra se stala těžší. Právě štěstí se ale přiklonilo i k domácím a takřka podobným způsobem jako u předchozí branky. V 53. minutě využil špatnou rozehrávku Valigůry Michael Klemiš a střelou zpoza vápna přidal na své konto druhou branku v utkání - 2:3. Po obdržené brance se hra Sokolu značně zvedla. Snahu na vstřelení pojišťující branky ale zhatily nepřesnosti v mezihře hostí a také druhá žlutá karta pro Bláhu, který jednoho z unikajících domácích útočníku zastavil skluzem z boku. Domácí zanedlouho početní převahu využili. V 79. minutě překonal Valigůru potřetí krásnou ranou ze střední vzdálenosti Jakub Drábek - 3:3. Utkání se pak pouze dohrávalo a oba týmy si odnášejí bod za remízu 3:3.



Ohlasy k zápasu



TJ Sokol Ostravice
Jeden z fanoušků Ostravice (zprostředkovatel Martin Kocourek, asistent trenéra): Pěkný zápas na obě strany, bod z venku se počítá, ale opět je to pro nás málo. Každopádně ukázali jsme výkon, na kterém stavět do další sezóny. Jen ta obranná činnost nás trápí vlastně celý rok a branky, které dostaneme jsou hodně laciné (zdroj: fotbalostravice.webnode.cz)



Sestavy


TJ Klimkovice
M. Bača [-] - J. Vaněk [-] , P. Dluhoš [-] , J. Bednář [-] (92. D. Gelnar [-] ) , F. Čavoj [-] (46. J. Šablatura [-] ) , M. Lubojacký [-] , R. Blažek [-] , J. Drábek [-] , M. Klemiš [-] , P. Janita [-] , J. Čejka [-] (46. D. Knopp [-] )

TJ Sokol Ostravice
M. Valigůra [-] - D. Salava [-] , V. Mendrek [-] , T. Kopčo [-] , P. Stýskala [-] , O. Stonavský [-] (92. I. Fryhan [-] ) , A. Březina [-] , D. Plucnara [-] (80. J. Březina [-] ) , M. Ledvoň [-] , Š. Blaha [-] , M. Stonavský [-]

ŽK: 85. J. Šablatura , 88. M. Klemiš - 64. Š. Blaha , 83. J. Březina . ČK: 78. Š. Blaha .
Počet diváků: 60. Rozhodčí: TĚŽKÝ Michal - THIEMEL Karel, SAJDOK Jaromír.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip experta: remíza

Ostravice je možná silná na domácí půdě, ale v Klimkovicích to stačit nebude. Tady se budou body dělit.