M. Koschny 34.
J. Kubiš 59. (p.)
M. Kubiš 83.
3:1
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

28.05.2023 17:00

24.kolo, Moravskoslezský | 1.B třída sk. C, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Věřňovice uspěly proti Sedlištím i přes dlouhé oslabení


Branky


34. M. Koschny , 59. J. Kubiš (p.) , 83. M. Kubiš - 49. J. Pohludka
17

Šlágr kola mezi Věřňovicemi a hosty ze Sedliště neměl předem jasného favorita. Do utkání ovšem vstupovali v lepším rozpoložení domácí. Ti v přechozím utkání naplno bodovali v utkání s Dobrou, naopak hosté se museli vzpamatovávat z domácího debaklu 0:5 s Petřvaldem.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Utkání brzká červená příliš neovlivnila

Věřňovičtí, v Dobré ztratili svého kanonýra Chalkidise, který obnovil zranění a sezóna pro něj zřejmě skončila předčasně. Hosté, naopak postrádali svého obvyklého kapitána Jiříčka, který se v závěru duelu s Petřvaldem vykartoval. 

Samotné utkání Věřňovic a Sedlišť mohlo mnohé napovědět. Poraženému týmu by totiž zbyla už jen teoretická naděje na první místo v tabulce a tak byl tento duel velice sledovaný a důležitý. S mnohem lepší formou do něj vstupovali domácí hráči, kteří dvakrát po sobě vyhráli. Sedliště naopak poslední tři zápasy prohrálo a spadlo na čtvrtou pozici. 

I pro to domácí vstoupili do utkání lépe. První velkou šanci měl Mikšovič, ale na Šokalu si nepřišel. Jeden z klíčových momentů nedělního odpoledne přišel ve 13. minutě. Swaczyna totiž zastavil nedovoleně uníkajícího Mojžíška a uviděl červenou kartu. Zelenobílí se však nesesypali a na hřišti i v oslabení byli aktivnější. První branka přišla ve 34. minutě. Koschny na dvaceti metrech dostal příliš prostoru a pomocí tečované střely otevřel skóre. Druhou branku mohl zanedlouho přidat Makovec. Ten byl před Šokalou úplně sám, ale z deseti metrů přestřelil. Poločas tak vyhráli věřňovičtí 1:0.

 

Výhru režírovalo bratrské duo

Svěřenci Miroslava Onufera však vstoupili do druhého poločasu nejlépe jak mohli. Už ve 49. minutě totiž srovnal kapitán Pohludka a začínalo se od znova. Další klíčový moment přišel v 59. minutě. Pohludka fauloval Mikšoviče a sudí Kolarský ukázal na penaltu. Tu tentokrát Jakub Kubiš proměnil a věřňovičtí znovu vedli. Velkou šanci na srovnání měl hostující Mokroš, ale Vykydal opět svůj tým podržel. Šance na vyrování se navíc ztenčily po vyloučení Piekarczyka a tak se po téměř sedmdesáti minutách síly na hřišti srovnaly. Definitvní pojistku nakonec přidal sedm minut před koncem střídající Matěj Kubiš. Ten na půlce obral zkušeného Majera o míč a dal vzpomenout na své dorostenecké roky, když své sólo suverénně proměnil.

Domácí celek tedy dokráčel k velmi důležitým třem bodům a stále pronásleduje vedoucí duo Petřvald, Oldřichovice, které má dvoubodový náskok. Věřňovičtí hrají příští sobotu v Hnojníku, Sedliště ve stejný den hostí Oldřichovice. 

 



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Dolní Lutyně - Věřňovice
Jakub Kubiš: Utkaní pro nás nezačalo vůbec dobře, nedali jsme velkou šanci a šli do desíti. Ale neskutečně jsme se semkli a prakticky po celý zapas byli lepší. Nějaké “odpočinkové” chvilky tam byly, ale zvládli jsme to a myslím, že zaslouženě bereme tři body. Konecne jsme sklidili i potlesk od fanoušků a doufám, že na náš výkon navážeme v dalších zápasech!

FK Sedliště
Tomáš Majer: V zápase o naději na první místo jsme totálně selhali. Početní převaha nám paradoxně uškodila. Kupili jsme chyby v obraně a byli bezzubí v útoku. Skóre 3:14 za poslední 4 zápasy je hrozivé. Musíme se z krize dostat a v posledních 3 zápasech zabránit dalšímu propadu v tabulce.



Sestavy


TJ Sokol Dolní Lutyně - Věřňovice
K. Vykydal [-] - J. Ganobčík [-] , M. Koschny [-] (87. K. Lubojacki [-] ) , R. Lobodinský [-] , J. Mikšovič [-] - A. Makovec [-] (63. M. Kubiš [-] ) , L. Koník [-] , J. Vlček [-] (51. F. Hruška [-] ) , J. Swaczyna [-] - J. Kubiš [-] , D. Pisarčík [-] -

FK Sedliště
O. Šokala [-] - M. Merta [-] , Z. Piekarczyk [-] , K. Šebesta [-] (64. D. Kaloč [-] ) , R. Vlček [-] (80. M. Krejčok [-] ) - P. Mojžíšek [-] (87. M. Zrun [-] ) , O. Mokroš [-] , R. Krpel [-] (64. R. Papřok [-] ) , J. Pohludka [-] , T. Kusak [-] - T. Majer [-] -

Místo: Věřňovice. Počet diváků: 150. Rozhodčí: KOLARSKÝ Michal - KLEČACKÝ Marek, ZÁVODNÝ Vít.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích