Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

27.05.2023 18:00

24.kolo, Plzeňský | 1.B třída sk. B, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Šlágr kola: Dobřany zvládly těžký souboj s Měcholupy


Branky


15

Dobřany porazily na domácím hřišti Měcholupy 3-2. Domácí sice vedli po prvním poločase 2-0, ale Měcholupy dokázaly po přestávce utkání dvěma góly zdramatizovat. Dobřany však těsný náskok uhlídaly a připsaly si velmi důležité tři body. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Š. Mertl otevřel skóre

Začátek zápasu byl z obou stran poměrně nervózní. Oba týmy dobře věděly o kvalitách soupeře a ani jeden se nikam zbytečně netlačil. První velkou šanci si vypracovali hosté, kteří po standardní situaci orazítkovali tyč. Ve 20. minutě se navíc ocitl v samostatném úniku na brankáře hostující Bečka, ale velkou příležitost ke vstřelení branky neproměnil. Dobřany se po 20 minutách hry konečně naplno dostaly do utkání a hned z toho byl gól. Domácí fotbalisté potrestali zaváhání soupeřova brankáře a ve 28. minutě otevřel skóre Š. Mertl. Po úvodní brance získaly Dobřany potřebné sebevědomí a ve 37. minutě Radič z 20 metrů zvýšil krásnou střelou do šibenice. 

Měcholupy zápas zdramatizovaly, na body to ovšem nestačilo

Hosté vstoupili do druhého poločasu nebojácně a odměnou jim byl snižující gól. V 62. minutě zužitkoval výbornou přihrávku Novotný, který posléze postupoval sám na gólmana a velkou šanci proměnil. Bohužel už se nestačil vyhnout brankáři Dobřan a po nepříjemném střetu musel vzápětí střídat. V 65. minutě Š. Mertl krásně prošel po levé lajně a následně našel přesnou přihrávkou volného Havlíčka, jenž uklidil míč do brány. Měcholupy však dokázaly zápas ještě zdramatizovat, v dalším samostatném úniku na gólmana Bečka nezaváhal a snížil na 3-2. Poté hosté více otevřeli hru a hra se přelévala z jedné strany na druhou. Další branky mohly padnout na obou stranách, nicméně ani jeden z týmů své šance nevyužil. Dobřany porazily ve šlágru kola Měcholupy 3-2 a v příštím kole si to rozdají s Chotěšovem o postup. 



Ohlasy k zápasu


TJ Dobřany
Karel Kripner, asistent trenéra: V sobotu jsme přivítali celek z Měcholup. Od začátku utkání jsme byli nervózní a byla znát důležitost utkání. Potřebovali jsme zvítězit a to nám svazovalo nohy. Dostali jsme se do hry zhruba po 20 minutách a do poločasu se nám povedlo vstřelit 2 branky. První gól padl po krásné akci, kdy zakončoval Šimon Mertl a druhý gól po krásné střele z 20 metrů Lukáše Řadiče. Soupeř hrál hlavně dlouhé křížné balóny za obranu a v první půli měl jednu gólovou šanci, ale Filip Jehlík nás podržel. Bohužel ve druhém poločase si vybral Filip slabší chvilku a soupeř snížil na 2:1. Nám se o chvilku později povedlo přidat třetí branku, kterou vstřelil Ondra Havlíček, ale o chvíli později, opět po nakopnutém balónu za obranu, snížil soupeř na 3:2. Nakonec jsme utkání dovedli do úspěšného konce a příští týden si to rozdáme s Chotěšovem o postup.

TJ Měcholupy
Petr Novák, trenér: Úvod zápasu nabídl nervózní hru z obou stran. My jsme měli za bezbrankové stavu první velkou šanci ze standardní situace, po které jsme orazíkovali tyč. O několik minut později běžel náš útočník sám na brankáře, ale vyloženou šanci neproměnil. Poté po našem zaváhání udeřil soupeř a otevřel skóre zápasu. Druhou branku jsme obdrželi zanedlouho, když se jeden ze domácích hráčů trefil z 20 metrů do šibenice. O přestávce jsme si v kabině řekli, že nemáme co ztratit a do druhého poločasu jsme vstoupili podstatně lépe. V 62. minutě se nám podařilo snížit, ale Dobřany šly o tři minuty později opět do dvoubrankového vedení. Zápas jsme ještě dokázali zdramatizovat gólem po samostatném úniku. Zhruba od 70. minuty jsme otevřeli hru, což přineslo šance na obou stranách, které ovšem zůstaly nevyužity. Kdybych to shrnul, tak jsme sehráli poměrně vyrovnaný zápas, v němž o výhře domácího týmu rozhodly maličkosti.



Sestavy


TJ Dobřany
F. Jehlík [-] - T. Mertl [-] , J. Ebelender [-] , V. Bouček [-] (57. D. Málek [-] ) - L. Radič [-] , Š. Mertl [-] , P. Brabec [-] - O. Havlíček [-] , M. Fabián [-] (81. J. Roubíček [-] ) - M. Hohlberger [-] , J. Rajt [-] (57. P. Hejhal [-] )

TJ Měcholupy
J. Kovařík [-] - O. Červený [-] , O. Novotný [-] (71. D. Bálek [-] ) , T. Jandečka [-] (49. K. Kovařík [-] ) , S. Bečka [-] , D. Novák [-] , V. Kaas [-] , D. Bálek [-] , J. Duchek [-] , J. Kadlec ml. [-] , P. Javorský [-]

ŽK: 55. J. Rajt , 70. M. Hohlberger , 80. L. Radič - 35. O. Červený .
Hráči zápasu: Š. Mertl .
Počet diváků: 200. Rozhodčí: Frgal Lukáš - HEBR David, SLABÝ Otto.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Jan Keňo

Expert: Patrik Smetana
Tip experta: výhra domácích

Matematika je jasná. Můžeme udělat hodně důležitý krok k cíli, který máme od začátku sezóny.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích