2:1
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

16.04.2023 16:30

20.kolo, Jihomoravský | Krajský přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Okresní derby pro Mutěnice - FOTO


Branky


5

Nedělní odpoledne ve znamení derby, které rozhodně nenudilo. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Oslabení hosté, kteří pod vedeném našeho bývalého kouče Petě Zemánka na jaře doposud čekali na první vítězství vstoupili do utkání lépe a určitě měli celou první půli více míč na kopačkách. Naší tříčlenné obraně dělalo problémy hlavně vytáhlé útočné duo Marcián - Venclík. Bohužel je většinou zradila v nadějných pozicích nepřesná koncovka a nebo pozorný Leznar. Nebezpečnou střelu těsně nad naši svatyni vyslal v 9. minutě obránce Ševčík. My jsme pořádně zahrozili až v 18. minutě, když Richard Svoboda našel Radima Holešinského, který si na levé straně míč krásně navedl na pravačku, ale hostující brankář "Bebeto" Dohnálek míč bravurně vytěsnil na roh! Ve 33. minutě ale naopak určitě trochu zaspal, když míč z přímého kopu zakroutil na malé vápno Roman Weigl, Luboš Kupčík přetlačil Venclíka a hlavou míč lehce zasunul do brány hostí - 1:0! V 45. minutě byl v další dobré příležitosti Dennis Dekař, ale z levé strany branku přestřelil.

Do 2. půle trenéři přeskupili naše řady. Místo Franty Lamáčka nastoupil do útoku Marek Mokruša a Dalibor Koštuřík se stáhl do stoperské dvojice. Sice se nám zpevnil střed, ale naopak Ratíškovicím pookřáli kraje. Zvláště věkem ještě mladší dorostenec Lacko občas zamotal našim hráčů hlavy. Hned v 48. minutě přešel na naší pravé straně přes 3 hráče, naštěstí jeho ideální nabídku ke skórování hosté nevyužili! Za to pykali v minutě 51. Míč vyvezl Richard Svoboda, posunul na Radima Holešinského, který z jedné vysunul Marka Mokrušu do brejku. Ten přesprintoval stopera Peťu Zemánka ml., míč si zasekl do středu na jaho silněšjí pravačku, otřel míč o pravou tyč Bebetovy branky a  podruhé rozjásal domácí tribuny - 2:0. Poté jsme se zaměřili na pozorné bránění, ale nezapomínali jsme hlavně rychlíkem Richardem Svobodou provětrat i hostující obranu. Bohužel jsme žádnou slibnou situaci ale nedotáhli do gólové koncovky a tak opět přišly chvíle soupeře. V 78. minutě jsme po sérii rohů inkasovali z kopačky Venclíka - 2:1. V 80. minutě promáchl Roman Weigl a na Filipa Leznara pelášil Lacko, který ale trochu v tísní našeho gólmana nepřekonal! O dvě minuty později na centrovaný míč nedosáhl Filip Leznar, k míči se dostal Venclík a za vyběhnuvšího brankáře zachraňoval na brankové čáře paradoxně ratíškovický "pokladník" Lukáš Koplík, který míč vykopl do bezpečí. Zřejmě nechtěl vyplácet odměny hráčům Baníku, za což jsme byli pochopitelně rádi.  Závěr utkání už byl hodně emotivní, přibývalo hlavně faulů a žlutých kareta, ale ani nakonec čtyř minutové nastavení nic na výsledku už nezměnilo. Ze tří bodů a také postupu do semifinále krajského poháru se tak radovali naši hráči! Podzimní porážka z derby je tedy odčiněna a vítězný pokřik tak po utkání zazněl opět v kabině domácího mužstva, tentokrát ale toho našeho! Kluci výhru věnovali našemu zesnulému věrnému fanouškovi panu Milanu Šefčíkovi.

 

Report: FK Mutěnice



Ohlasy k zápasu


FK Mutěnice
Petr Blaha (předseda): Jednalo se o klasické derby před slušnou návštěvou, kdy se soupeři dobře znají. Hosté nás možná trochu zaskočili 1. půli, kdy byli rozhodně aktivnější, ale do vedení jsme se dostali po standardní situaci my. Ve 2. půli došlo ke změně v rozestavení naší sestavy, hra se vyrovnala a brzy jsme přidali druhou branku. Bohužel jsme nevyžili další brejky, soupeř po rohu snížil a v závěru jsme měli i to potřebné štěstí.




Sestavy


FK Mutěnice
F. Leznar [-] - R. Weigl [-] , M. Schüller [-] , L. Kupčík [-] - D. Dekař [-] , D. Koštuřík [-] (90. S. Koutský [-] ) , R. Holešinský [-] , L. koplík [-] , F. Lamáček [-] (46. M. Mokruša [-] ) , R. Svoboda [-] (92. M. Maňák [-] ) - P. Petrucha [-] (70. M. Čepil [-] )

FK Baník Ratíškovice
Z. Dohnálek [-] - L. Kočiš [-] , D. Marcián [-] , M. Ševčík [-] , P. Venclík [-] , P. Macek [-] (67. J. Imrich [-] ) , M. Lacko [-] (82. J. Šťavík [-] ) , P. Zemánek [-] , R. Dobeš [-] , M. Kordula [-] , T. Bábíček [-] (58. D. Sukup [-] )

ŽK: 40. P. Macek , 63. L. Kočiš , 75. D. Marcián , 85. P. Venclík , 90. J. Imrich .
Počet diváků: 400. Rozhodčí: Špaček Jiří - ŠIDLO David, ŘEZNÍK David.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Petr Florián

Expert: Radek Bohuslav
Tip experta: remíza

Ani jeden z týmů si nemůže dovolit prohru. Rozdělí si body.

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích