Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

20.05.2023 17:00

23.kolo, Jihočeský | 1.B třída sk. A, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Rezerva Malše Roudné porazila Chvalšiny


Branky


18

Ve víkendovém zápase rezerva Roudného přivítala Chvalšiny a neměla to vůbec jednoduché. Prohrávala 2:1 a ještě v 83. minutě to byla plichta. Pak ale přišly dva údery a béčko Malše zvítězilo 4:2.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Oproti předchozímu týdnu, v němž tým Chvalšin mohl disponovat silnou sestavou, bylo nynější utkání znatelně jiné. Na lavičce Sokola byl totiž připraven pouze Kaprál, jenž ještě doléčuje šrámy, jiného zásahu do hry trenér Fábián nemohl využít. Více hráčů neměl k dispozici.

Zápas samotný započal z pohledu hostů více ustrašeněji než bylo nezbytně nutné a tak úvodní tlak pramenil z iniciativy Malšanů. Ti sice okupovali obrannou polovinu Chvalšin, k první střele na bránu se ovšem dopracovali až po odehraných pěti minutách. Tento střílený pokus navíc neměl potřebné parametry a tak se nesl pouze doprostřed zařízení, kde byl připravený Vosejpka. Až poté se mužstvo kolem kapitána Postla poklepalo a více se hrnulo kupředu. Do kategorie zajímavých by se tak dal zahrnout kontr z jedenácté minuty, kdy se Klíma dopracoval až na hranici pokutového území, tam si ovšem nerozuměl s Austem a situace skončila nepřesnou střelou prvně jmenovaného.

Roudenští poté zahodili výslovnou vyloženou šanci palebným pokusem pouze do ochranné sítě, nikterak zvláště je to ale mrzet nemuselo. Vedení si i přesto vydobyli v osmnácté minutě. Trestný kop Jaroslava Krále se nesl nad stojící bránící blok hostů a zde v inkriminované chvíli míč do vlastní sítě nechytatelně usměrnil Klíma. Přestože Chvalšinští smolně inkasovali, na kolena před favoritem nepadli a hrnuli se za umazáním hubeného manka. Velice blízko vyrovnání byli krátce za polovinou úvodního dějství. Decarli zatáhl míč do pokutového území po pravé straně, odkud pobídl k zakončení Fučíka, jenže jeho počínání si vyžádalo pouze důležitý zásah brankáře Hošny.

Hostům se podařilo vyrovnat přesně čtvrt hodiny před přestávkou. Tamní tým ve středu hřiště přišel o kontrolu nad míčem, Cába nezištně vyslal to protiútoku Lukáše Fučíka a jeho samostatný úprk znamenal kliku gólmanovi se zakončením do odkryté klece. V tuto chvíli byli více ve hře hosté, ale protentokrát z toho nevykřesali více než Cábovo zakončení těsně mimo pravou tyč. Chvalšinské dvaadvacítce nebylo střelecky přáno, rozdávat míče však uměl. A to prokázal jen krátce záhy, kdy křižným pasem poslal po pravém křídle do dobré příležitosti Decarliho. Ten postupoval stále vstříc Hošnovi a když měl míč připraven v ideální pozici ke střele, vymyslel geniální přihrávku dobíhajícímu Lukáši Fučíkovi. Před nejlepším střelcem Sokola už nestála jediná překážka a tak pro něho byl obrat ve výsledku snadným soustem.

Průběžné skóre 1:2 se přeneslo do druhého poločasu poté, co byl ten první předčasně ukončen kvůli zranění Stieranky a jak uvádí zápis o utkání, nevodném zacházení se zraněnou osobou.  Nedohrané čtyři minuty tak byly přeneseny do nastaveného času při konci utkání.

Po změně stran utkání pokračovalo v nastoleném tempu. Chvalšiny se držely těsného vedení, úspěšně zakračovaly proti nepříjemným pokusům rychlých mladíků z Roudného a až do závěru odehrané hodiny bylo jejich počínání úspěšné. I druhý gól domácího týmu byl podepsán Králem, který poslal před bránu prudkou přihrávku, jíž do sítě dorazil Martin Benda.

Ubývající síly v týmu hostů již byly patrné. Toho mohl využít střídající Boček, kdyby v dobré pozici lépe mířil, později nadějný výsledek hájil Vosejpka těžkým zákrokem proti skákavému míči. Průběžný výsledek 2:2 se následně překlenul až do závěrečné desetiminutovky základní hrací doby. Vše se nakonec rozuzlilo až v osmdesáté šesté minutě a byl u toho znovu Král. Jeho průniková přihrávka na nohu Tomáše Bočka znamenala trefu a následné vedení domácích, které si rezerva místního fotbalového klubu již nenechala sebrat.

Unavení hosté však nehodlali svou kůži dát lacino, kromě toho, že nebyli do dalších kontrů vpouštěni pro často zdvihnutý praporek pomezního rozhodčího, museli Roudenští zatáhnout za záchranou brzdu, kdy Decarli s Fučíkem vedli protiútok do vyložené brankové příležitosti. Jenomže nevybíravý faul Horejše byl odměněn pouhým žlutým varováním a s trestným kopem Kaprála i následnými doráženými pokusy jeho spoluhráčů si Hošna i přes potíže poradil.

Nastavený čas přinesl ještě konečné podtrhnutí výsledku. Ačkoliv se kombinace mezi Bočkem a Tomáškem dostala do zvýhodnění díky přiklepnutí míče rukou, píšťalka sudího Zabilky zůstala němá a před Janem Tomáškem se otevřela palebná pozice, jež po křižné střele na vzdálenější tyč znamenala konečný výsledek 4:2.

Zdroj: sokol.chvalsiny.cz



Ohlasy k zápasu


TJ Malše Roudné B
Michal Rybák (trenér): Věděli jsme, že nás nečeká lehký soupeř, navíc bohužel s týmy ze spodku tabulky nám moc hrát nejde, o čemž jsme se v sezoně již několikrát přesvědčili. Nabádali jsme kluky, aby hráli to co umíme, drželi balon, byli neustále v pohybu a soupeře uběhali. Bohužel se nám to nedařilo, hráli jsme od začátku úplně bez šťávy, bez nálady a bez chuti. Nakonec jsme se v 18min dostali do vedení, když si trestný kop Krále srázil bránící hráč do vlastní branky. Nás tato situace bohužel nenakopla, pokračovali jsme v hrozném výkonu a byli jsme za to potrestaný, když jsme ve 30min ztratili balon na půlce a z protiútoku proměnil Fučík a druhá situace skoro jako přes kopírák, když z našeho autu na půlce soupeř jde do brejku, který opět proměnil Fučík. V poločase jsme trošku kluky v kabině provětrali, ale bohužel ke zlepšení výkonu to vůbec nevedlo. Naopak nás ještě několikrát podržel Hošna. V 60min jsme srovnali Bendou na 2:2, když dorazil do branky prudkou přihrávku od Krále. Dostali jsme se trošku více do hry, ale chvalšinští dobře bránili. Nám se však v 84min povedlo po rychle rozehraném trestňáku a pěkné průnikové přihrávce od Krále, otočit výsledek Bočkem na 3:2. Hosté se ještě ale nevzdali a opět nás podržel Hošna. Nakonec jsme ještě v 90min po kombinaci Bočka a Tomáška zvýšili na 4:2. Musím určitě pochválit chvalšinský, protože se opravdu o výsledek prali až do konce a nedali nám rozhodně nic zadarmo a výsledek je pro ně možná až krutý. Pro nás zase rozhodně zlaté 3 body, protože výkon byl opravdu děsivý. Ale na druhou stranu, výhra se jednoznačně počítá. Nejvíc mě ale mrzí zranění Stieranky, které si vyžádá delší léčení, ale všichni se těšíme, až se zase snámi zapojí a přejeme mu brzké uzdravení.

TJ Sokol Chvalšiny
Imrich Hrabovský (vedoucí): V blížícím se konci sezóny, kdy potřebujeme každý bod k záchraně, se nám konečně začalo výsledkově dařit. Zvítězili jsme ve dvou posledních duelech a do Roudného jsme jeli s tím, že máme na to, abychom si nějaký bod odvezli také odsud. Nepodařilo se, škoda, ale hlavy nevěšíme. Do zápasu jsme vstoupili se zbytečně velkým respektem. Nechali jsme soupeře hrát, přestože ani on nebyl v ideálním rozpoložení a probudili jsme se až po několika minutách. Vázla nám komunikace a pasivní hra ze stoje byla důvodem prvního inkasovaného gólu. Ten jsme si navíc vstřelili sami nechytatelným vlastencem. Naštěstí se kluci nepoložili a nejenže jsme dokázali vyrovnat, ale také vývoj utkání překlopit na svou stranu. Velká škoda byla dalších neproměněných šancí, které góly zaváněly. Kdybychom Malšanům dokázali více odskočit, mohlo se vše vyvíjet jinak. Ve druhém poločase už jsme tolik nebezpeční nebyli. Přes mnohačetné údajné postavení mimo hru jsme se do zakončení nedostali a když jsme soupeři dovolili vyrovnat, věřili jsme alespoň v bodovou dělbu. Ta se ovšem rozplynula v závěrečné desetiminutovce. Roudné se dostalo do vedení, načež jsme mohli brzy zareagovat, ale naše výrazné přečíslení bylo zastaveno nedovolenou hrou soupeře. Tečka za utkáním byla v podobě branky v nastaveném čase, které předcházelo zahrání rukou do výhodné pozice. Jsem si jistý, že jsme si zasloužili z utkání vykřesat více, zásadní problém ale musíme hledat zejména u sebe. Není vhodné, abychom k takto houževnatému soupeři přijeli s jedním hráčem na střídání, navíc zraněným. Fyzicky pak na mladé běhavé kluky nemůžeme stačit. Kluky ale musím pochválit. Fučíkovi se poslední zápasy střelecky daří, Cába se v tomto utkání stal skvělým rozehrávačem a Decarliho přesun na kraj zálohy vidím jako další pozitivum. Tým šlapal a nechybělo mnoho, aby si Chvalšiny nějaký bodový lup odvezly. Nyní je pro nás prioritním úkolem dobře se naladit a připravit na zápase s béčkem Trhových Svinů. Bodově jej máme na dostřel, navíc můžeme těžit z faktu, že se Svinům venku přílišně nedaří. Je to v našich rukou.



Sestavy


TJ Malše Roudné B
Š. Hošna [-] - M. Benda [-] , L. Skála [-] , J. Král [-] , P. Jusufi [-] , R. Jinšík [-] , J. Tomášek [-] , F. Pazourek [-] , P. Volák [-] , D. Cepák [-] (66. T. Boček [-] ) , A. Stankay [-] (36. F. Stieranka [-] )

TJ Sokol Chvalšiny
R. Vosejpka [-] - T. Holas [-] , D. Lamač [-] , P. Zwifelhofer [-] - J. Decarli [-] , V. Aust [-] , L. Fučík [-] , M. Postl [-] , M. Babinský [-] - J. Klíma [-] , P. Cába [-] (69. R. Kaprál [-] ) -

ŽK: 65. R. Jinšík , 73. J. Král , 81. P. Jusufi , 88. D. Horejš - 71. L. Fučík .
Hráči zápasu: R. Jinšík - L. Fučík .
Počet diváků: 70. Rozhodčí: Zabilka Luboš - POTURNAY Matyáš, ŠNEDORFER Jakub.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip experta: výhra domácích

Domací potvrdí doma dobrou formu a vyhrají.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

15. 5. 2023 09:04
výhra domácích