R. Weinhard 54.
D. Fuciman 88. (p.)
2:0
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

04.05.2024 17:00

21.kolo, Jihočeský | 1.B třída sk. A, 2023-2024


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Chvalšiny doma za tři body


Branky


54. R. Weinhard , 88. D. Fuciman (p.)
19

Chvalšiny se v rámci svého programu představily podruhé v řadě doma a v jednadvacátém kole hostily oblastní derby. Rezerva českokrumlovského Slavoje od velmi úspěšného vstupu do jarní části sezóny zažívá trápení. Na podzimní výsledek se Sokolem navázat nedokázala a také v odvetě padaly góly pouze do sítě hostujiciho mužstva.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

V obou táborech musely proběhnout škrty v sestavě. Hlavní tým Krumlova čekal důležitý zápas v Hořovicích, který se hrál ve stejném čase, takže béčko na posily přílišné spoléhat nemohlo, absence byly počítány i na straně Chvalšin. Do sestavy se sice vrátil Zwifelhofer, odpadl ovšem Taher s Cifreundem, stále trvá neúčast Babinského a Fuciman zasáhl až do druhé půle utkání. Nastoupit nemohl ani Vosejpka, jehož v brankovišti nahradil sám trenér Fábián.

První poločas byl na gólové šance zřetelně střídmý. Sice hned z jeho kraje střelu na zařízení vyprodukoval Weinhard, trefil ale připraveného Švece uprostřed brány a ten s pokusem svého soupeře neměl žádnou složitou práci. Více podstatného se událo až téměř o půl hodiny později.

Dosud nebezpečnější byli stále domácí, jenže do vedení se dostat nedokázali ani po přečíslení, v němž Anderle ještě pobízel Štěpánka. Jeho koncovka byla totiž zablokována a mimo klec proletěl hlavičkovaný míč po následujícím rohovém kopu. Krumlovský blok se s úspěchem potkal i krátce nato, když si Jakub Decarli poradil s dvěma protihráči a dopracoval se ke střele.

Až z přímého protiútoku, po několika předchozích nezdarech, se ve dvaatřicáté minutě hosté hnali za nebezpečným kontrem. Svou práci proti Matějčkovi ale výborně odvedl zkušený Holas a když se fotbalisté z okresního města dopracovali ke střele, ta Poláčkovi natolik nesedla. Fábián, který nastoupil k soutěžnímu utkání v šestapadesáti letech, pomalu se kutálející míč v poklidu sebral.

Nejnebezpečnější pasáž Slavoje přispěchala pět minut před přestávkou. Po jejich standardní situaci od rohového praporku se však míč po několika odrazech nesl nad břevnem domácí svatyně a zápas se tak rozpůlil v nerozhodného stavu 0:0.

Po změně stran měli oba celky k vítězství stále stejně blízko, avšak další vypracované příležitosti přinesla chvalšinská iniciativa. Série jejich rohových kopů ale nepotvrdila žádné předpoklady a tak se Českokrumlovští znovu sunuli za dalším protiútokem. Ten pro tentokrát přinesl i střelecké zakončení, byť se špetkou nepřesnosti. Míč proletěl mimo horní vzdálenější roh gólmana Fábiána, jenž si pro toto utkání uzmul kapitánskou pásku.

Domácí přežili i tuto rychlou otočku hry a dočkali se důležité gólové útěchy. Ve středu hřiště na sebe poukázal výkon Rudolfa Weinharda a jeho kontrola nad míčem i okolním děním. Ten stále postupoval blíže, až svou skvěle umístěnou střelou nedal Švecovi šanci zakročit. Chvalšinská zimní posila si tak zapsala premiérovou trefu v novém působišti, rozradostnila místní tábor a poslala svůj tým do vedení. To se psala čtyřiapadesátá minuta.

Poslední půlhodina hry byla od té první diametrálně odlišná a zřetelná byla zejména snaha Českého Krumlova zvrátit nebo alespoň vyrovnat nepříznivý vývoj. Jedna taková situace přišla už po deseti minutách od inkasování a nebýt včasného defenzivního zásahu Kaprála, mohl Slavoj nakládat jasnou gólovou příležitostí. Podobných možností si mladý krumlovský tým vybudoval několik, ale domácí byli v defenzivě přesní. Zvláště v situaci, kdy se míč prokutálel kolem natahujícího se brankáře Sokola. Do zívající odkryté brány jej ale nikdo z hostí nedokázal dopravit.

V definitivní tečce za vítězstvím úřadoval Jakub Decarli. Ten si na levé straně přebral přenesený míč, postupoval do pokutového území kolem Pilse a protože si kapitán Slavoje počínal nedovoleně, otevřela se před domácím týmem výhoda penalty. Té se ujal Dominik Fuciman a nechytatelně rozhodl o výsledku 2:2 pouhé dvě minuty před závěrem základní hrací doby.

Zdroj: sokol.chvalsiny.cz



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Chvalšiny
Imrich Hrabovský (vedoucí týmu): Zápas se silným soupeřem jsme zvládli a za to jsme nesmírně rádi. Tentokrát jsme museli pracovat s několika citelnými škrty a hodně improvizovat. K dispozici aktuálně máme jen jednoho kluka na pozici brankáře a ten nám chyběl. Rukavice proto musel oprášit pamětník a náš trenér v jedné osobě a zastat gólmanský post. V šedesáti úctyhodný počin (smích). Oproti minulému týdnu došlo k určitému zlepšení. Takoví soupeři nám sedí a lépe se nám s nimi hraje fotbal, jen by nemuseli být až tolik běhaví. Tentokrát rozhodovaly maličkosti a my jsme k nim měli blíže. Remízový poločas branku nenabídl, ačkoliv více nebezpečí bylo na obranné polovině Krumlova. To ale v zásadě proto, že soupeř své tažení nedokázal přetavit do finálky, v opačném případě by nám dokázal solidně zatopit. Ve druhé půli jsme se dostali do vedení zcela zaslouženě. Jsem rád, že to tam Rudovi konečně padlo. Stačilo se jen dobře trefit a on je natolik zkušený hráč, že to tam poslal naprosto přesně. Vyrovnání měli Krumlovští doslova na kopačce. Znovu jsme to vzadu umlátili, kluci makali jeden za druhého a přestože mi to nejde moc přes pysk, v jistou chvíli nás podržel i gólman. Teď to s ním snad ani nevydržíme (smích). Cenné body. Po domácím dvojzápase nás čeká znovu výjezd, i když dojde k dalšímu derby, jedeme jen přes kopec do Větřní. Zde budeme plnit roli papírového favorita a já doufám, že ji potvrdíme. Všichni si ale dobře uvědomujeme, jak takové zápasy mohou být ošemetné.




Sestavy


TJ Sokol Chvalšiny
P. Fabián [-] - M. Anderle [-] (46. D. Fuciman [-] ) , R. Kaprál [-] , P. Zwifelhofer [-] , V. Aust [-] (85. V. Decarli [-] ) , R. Weinhard [-] (66. M. Sivák [-] ) , M. Štěpánek [-] , P. Sluka [-] , M. Postl [-] , J. Decarli [-] , T. Holas [-]

FK Slavoj Český Krumlov B
R. Švec [-] - M. Cajthaml [-] , K. Hončík [-] , M. Pils [-] , P. Lattner [-] (46. J. Václavík [-] ) , M. Matějček [-] , T. Šindelář [-] , R. Ryneš [-] , R. Šára [-] , D. Poláček [-] , F. Lach [-]

ŽK: 67. M. Sivák , 74. M. Štěpánek .
Hráči zápasu: M. Postl , P. Fabián .
Počet diváků: 88. Rozhodčí: Kovařík Zdeněk - KROUPA Richard, ADAMOVIČ Jiří.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Miroslav Turek

Expert: Jakub Čermák
Tip experta: remíza

Vidím to na remízový zápas 2:2.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů