1:2
(1:2)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

07.05.2023 17:00

21.kolo, Jihočeský | 1.B třída sk. A, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Chvalšiny vezou body z Velešína


Branky


21

Po neúspěšném minulém kole, kde Sokol sahal po senzaci, na chvalšinské mužstvo o týden později čekal zcela odlišný úkol. Tím byl po prohře s lídrem již potřebný lup na půdě posledního Velešína. Tohoto soupeře v právě probíhající sezóně Fábiánovi svěřenci již jednou porazit dokázali a rádi by na  vzpomínaný duel navázali stejnou měrou. Lépe do střetu ovšem vstoupili domácí.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Již od úvodního hvizdu sudího Křížka chtěli být hosté dominantní a tak byla i patrná jejich snaha postupovat dopředu. Již ve třetí minutě z toho pramenila dobrá příležitost mezi Lamačem a kapitánem Postlem, načež první jmenovaný postupoval až do pokutového území. Tam se ale ke střele nedopracoval a byl obrán domácí defenzivou. Krátce nato z iniciativy Sokola pramenil další útok, jenž vlastním tělem blokoval Smolík, a byť jej míč trefil nepříjemně do oblasti hlavy a krku, Chvalšiny ve svém snažení pokračovaly i přes nevoli soupeře. Jenomže ani tato příležitost nevedla k přímému ohrožení Bartizalovy brány a balón se tak vrátil do moci Velešína.

Ten svému soupeři zatápěl zejména díky rychlým kontrům, které vedlo zpravidla duo Šálek s Blumtritem. A jeden takový si vybral svůj čas už po pěti odehraných minutách. Útok Sokola propadl na své pravé straně, odkud Velešínští založili příkladnou protiakci. Šálek poté do volného prostoru rychlým pasem vyslal Matěje Blumtrita a individuální zakončení domácího mladíka se nepotkalo s chybou. Po kličce, jíž nasadil bezbrannému Vosejpkovi, mu stačilo trefit odkrytou klec a poslední tým tabulky kráčel do vedení. Pro Chvalšiny mohlo být daleko hůře, kdyby gólem skončila i brzká další akce domácích. Ta parametry k odskočení ve výsledku měla, míč se za překonaným brankářem hostí ovšem odrazil od brankové konstrukce a skončil ve volném prostoru, kde se jej zmocnila obranná linie Sokola. Tamní tým hrozil i nadále, ale, více ale ze svého snažení nevykřesal.

To Chvalšiny ano. Ve dvacáté minutě využil Fučík svých rychlých nohou kdy balón posunul na nabízejícího se Petra Cábu a ten už si věděl rady. Dostal se do šestnáctky, kde se zbavil jednoho dotírajícího soupeře a střelou mezi Bartizala a přední tyč vymazal těsnou ztrátu. To byl výborný nástup hostující dvaadvacítky, která mohla úřadovat ihned v minutě následující, jenomže Cába, byť se dostal do ohrožující pozice, se střelou váhal a nakonec byl o míč připraven.

Prakticky ihned záhy mohla přijít odpověď Velešína, kdy se míč po jedné z rychlých akcí šoural do odkryté brány. Tentokrát ale další radost hráčů v červenobílých dresech nepřišla, jelikož byl včas na klíčovém místě Lamač a zažehnal blížící se problém. Po zbytek poločasu už hráli prim zejména hosté. Ti při své další snaze pálili do gólmana a Bartizal v klidu reagoval i následující akci, do níž Cába prodloužím vyslal Fučíka. Jeho střela doprostřed brány nebyla nebezpečná, o nedlouho později se tentýž hráč zjevil v další nebezpečné situaci, tentokrát však branková konstrukce zvonila za brankářem domácích.

Klíčová situace celého zápasu proběhla deset minut před ukončením úvodní půle. Velešínská souhra, takzvanou malou domů, vlivem špatného terénu vedla k rohovému kopu Chvalšin. Fučíkův centr prolétl nad skrumáží těl skrze malé vápno až k zadní tyči, kde se do vzduchu pověsil agilní Petr Cába a hlavou poslal Chvalšinské do vedení.  A protože úvodní část již více důležitého nenabídla, průběžným výsledkem 1:2 bylo toto dějství uzavřeno.

Ihned po změně stran se domácí hrnuli za vyrovnáním. Jejich snažení bylo zastaveno za cenu faulu a Šálkovi se tak otevřela možnost trestného kopu ze slibné vzdálenosti. Jeho střela však mířila nad horní tyč, kde ji Vosejpka pouze kontroloval. Ale ani Chvalšiny nezůstaly pozadu a vytvářely si další možnosti podtrhnutí vedení se chtíčem zápas dohrát v klidnějším režimu. Skákavý míč ale Fučík zvládl uklidit pouze mimo zařízení a podobně na něho navázal Cába, jenž bránu pouze těsně minul v prostoru levé tyče.

V dalším scénáři zápasu již bylo znatelné dravé mládí na straně Velešína. Ten byl stále citelně pohyblivý a dělal svému soku problémy, Chvalšinští ovšem další ztrátu připustit nehodlaly a stále držely těsné vedení. To mohlo navíc nabýt zvýšení, když měl Fučík stále dost sil na rychlý kontr a nebýt nevybíravě sestřelen Biňovským, pokračoval by vstříc příležitosti sám proti Bartizalovi. Žlutá karta pro velešínskou pětku byla ještě mírným varováním vzhledem k tendenci a charakteru jeho skluzu zezadu oběma podrážkami napřed.

V závěru zápasu domácí brankář ještě dokázal zareagovat na Kaprála a protože ani Velešín s vypětím veškeré snahy nedokázal vyrovnat, výsledek další změnu již nezaznamenal. Sokol soupeře ze dna tabulky zvládl pokořit i podruhé v sezóně a po dlouhém útlumu si připsal velmi cenné vítězství v honbě za udržením soutěže.

Zdroj: sokol.chvalsiny.cz/



Ohlasy k zápasu



TJ Sokol Chvalšiny
Imrich Hrabovský (vedoucí): Po skvělém výkonu z minulého týdnu, kde jsme se účelně prezentovali útočným fotbalem a byli jsme efektivní, přišel zápas ve Velešíně. Náš výkon opět padl do stagnace. Soupeř běhal, my hráli mdle a byť jsme často postupovali dopředu, chyběl nám ten pohyb, který Velešínské zdobil a díky kterému nám protivník nebezpečně zatápěl a také brzy utekl do vedení. Kdyby nám navíc nepomohla tyč a dostali bychom se do dvoubrankového manka, zvedali bychom se těžce. Důležité bylo vyrovnání. Trenérovi jeho tah se zamíchání sestavou vyšel na výbornou a z Cáby se stal hrdina. Opět. A stejně tak, jak tomu bylo při naší poslední výhře před téměř dvěma sty dní, znovu rozhodoval hlavou. Tohle normálně smýšlející člověk prostě nepochopí (smích). Výhra ve Velešíně je pro nás ovšem nesmírně důležitá. Po nemilé bilanci z předchozích kol navíc více než potřebná. Už na nás ležela deka, zejména poté, kdy přišla prohra v tak skvěle rozehraném klání a kluci se k naší pozici postavili čelem. Výhru, ač byla těsná, vybojovali. Teď se od ní musíme odrazit a zvládnout domácí střet s rezervou Kaplice.



Sestavy


FC Velešín
D. Bartizal [-] - M. Hronek [-] , J. Smolík [-] (25. L. Tomka [-] ) , F. Zimek [-] - M. Kučera [-] (50. M. Honzírek [-] ) , A. Řebík [-] , P. Zeman [-] , M. Blumtritt [-] - S. Šálek [-] - J. Mráček [-] , D. Biňovský [-]

TJ Sokol Chvalšiny
R. Vosejpka [-] - T. Holas [-] , D. Lamač [-] , P. Zwifelhofer [-] (53. V. Decarli [-] ) - M. Postl [-] , V. Aust [-] , M. Babinský [-] - R. Kaprál [-] (80. P. Postl [-] ) , P. Cába [-] (75. J. Cifreund [-] ) , L. Fučík [-] - J. Motz [-]

ŽK: 65. D. Biňovský , 87. L. Tomka .
Hráči zápasu: M. Blumtritt - P. Cába .
Počet diváků: 99. Rozhodčí: Křížek Danek - VELFL Matyáš David, MAREK Jan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Miroslav Turek

Expert: Radek Řežáb
Tip experta: výhra hostů

Velešínu se bohužel v této sezóně nedaří, takže si Chvalšiny odvezou výhru.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Ještě jsme nepřivezli 3 body z venku a všechno je jednou poprvé i když Velešín umí kousat ale už potřebujeme vyhrát