Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

08.04.2023 16:30

21.kolo, Jihočeský | Krajský přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Derby pro strakonický Junior


Branky


21

Prachatice zvítězily dvakrát po sobě stejným výsledkem 2-0 a v nastoleném trendu chtěl Tatran pokračovat i v sobotním derby proti strakonickému Junioru. Hosté si ale též v minulém kole připsali vítězství, které bylo jejich první jarní.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Dvouminutovka Junioru

Zápas začal lépe domácí Tatran, když už po osmi minutách nejprve Kasík nedokázal usměrnit centr z pravé strany do branky a následně jeho střela skončila těsně mimo. Další šance Tatranu přišla až po dvaceti minutách když si na centr Černého vyskočil Toušek, ale jeho hlavička skončila také mimo třemi tyčemi. Po této akci se přihlásili o slovo i hosté a strakonický kapitán Záhradka poslal míč na bránu Coufala. Jeho tečovaný projektil skončil z jeho pohledu vedle pravé tyče. Po půl hodině hry přišly nejdůležitější okamžiky prvního poločasu. Nejprve po rohu domácích a nedomluvě brankáře Kozlíka s obráncem mířil míč do odkryté branky, ale další hráč Strakonic odpálil balón z brankové čáry pryč. Ve 37. minutě přišel na druhé straně hřiště Butnar, který svojí prostrkávačkou našel Bílého a ten střelou na zadní tyč poslal hosty ze Strakonic do vedení. Za další dvě minuty divokou pasáž ukončil Máška, když po přihrávce Zahrádky překonal i s troškou štěstí podruhé brankáře Coufala a Strakonice šli tak do kabiny za stavu 2-0.

Drama v závěru

To, co si řekli hráči Tatranu o pauze, vzalo za své už po sedmi minutách hry, když na 3-0 zvýšil po přihrávce Bílého zakončením do prázdné brány Butnaru. S Tatranem to vypadalo špatně a nezměnila to hlavička Rauschera a ani následný závar před brankou, když dva domácí hráči nedokázali míč dopravit za brankáře Kozlíka. V 65. minutě se ale přece jen zjevila jiskřička naděje pro domácí, když po chybné rozehrávce Bublíka dokázal Jakub Rauscher mazácky překonat lobem brankáře Kozlíka. Domácí vrhli následně vše do útoku a to otevřelo Strakonicím brejkové situace, ve kterých byl hodně aktivní Bílý. Ten byl ale nejprve v prvním úprku zablokován skluzem Luňáčka a následně z přímého kopu v souboji s brankářem Coufalem mířil těsně nad branku. V 84. minutě zahrával Tatran přímý kop, který našel pouze opět Bílého, který po sprintu přes skoro celé hřiště jen vyprášil Coufala. Když už to vypadalo na to, že Junior udrží Tatran na uzdě, přišel v 90. minutě centr Broma, který dostal Luňáček do sítě, a bylo to už jen o jeden gól. V nastaveném čase mohl Tatran vyrovnat, ale střelu jednoho z hráčů Tatranu vytáhl životní robinsonádou brankář Kozlík. Junior tak nakonec po nervy drásajícím závěru udržel vedení a veze sebou zpátky z Prachatic tři body.

 



Ohlasy k zápasu


FK Tatran Prachatice
Jiří Pešta - vedoucí mužstva: Bohužel jsme se museli obejít bez tří hráčů základní sestavy. Muselo se to poskládat jinak a na hře to bylo znát. Ale dvacet minut to byl vyrovnaný souboj. Pak jsme inkasovali první branku, rychle druhou a již jsme neměli na to zápas otočit. Strakonice si výhru zasloužily. Soupeř byl důraznější, měl více šancí. Hosté vedli a měli to tak jednodušší. Na druhé straně ale nepředvedli žádný excelentní výkon, ale my se nedokázali prosadit. Sice jsme pak opticky zvedli hlavy, ale všechno to bylo takové náhodné. Měli jsme sice plno rohů a trestňáků, ale většinou to končilo na prvním bránícím hráči. Tentokrát jsme si nezasloužili vyhrát.

FK Junior Strakonice
Jiří Cibulka - vedoucí mužstva: Důležité utkání pro oba týmy v ohrožení jsme nakonec zvládli my. První poločas byl velmi vyrovnaný a celkem se nic v první půlhodince před brankami nedělo. Druhý poločas začal pro nás famózně. V 65 minutě jsme domácím umožnili snížit na 1:3 po hrubé chybě před vápnem To domácí nakoplo a po zbytek zápasu nás dostali pod tlak a v 90 minutě dokonce snížili Luňáčkem na 2:3, ale vyrovnat už jsme jim nedovolili.



Sestavy


FK Tatran Prachatice
L. Coufal [-] - F. Toušek [-] (46. P. Řezník [-] ) , R. Černý [-] , T. Kovář [-] (75. M. Gramblička [-] ) , J. Rauscher [-] , J. Rauscher [-] , P. Škopek [-] , A. Kasík [-] (78. O. Brom [-] ) , J. Pravda [-] , J. Luňáček [-] , S. Legdan [-]

FK Junior Strakonice
J. Kozlík [-] - O. Bublík [-] , P. Rybák [-] , J. Benedikt [-] , J. Smola [-] , R. Zahrádka [-] , M. Rozhoň [-] , J. Máška [-] (89. O. Kafka [-] ) , T. Bílý [-] (91. D. Míčka [-] ) , I. Butnaru [-] (82. D. Doležal [-] ) , K. Krejčí [-] (94. M. Boukalík [-] )

ŽK: 51. J. Rauscher , 60. P. Škopek , 78. J. Luňáček , 93. J. Rauscher , 93. J. Pravda - 75. I. Butnaru , 95. J. Kozlík .
Hráči zápasu: J. Luňáček - I. Butnaru .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: Vican Miroslav - BOČEK Petr, VICAN Miroslav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Václav Plachta

Expert: Jan Hoch
Tip experta: výhra domácích

Pro oba týmy velmi důležitý zápas ve kterém o něco málo více věřím domácím, kteří jsou v poslední době ve výborné formě.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích