3:2
(3:1)
43. J. Volf (vl.)
54. T. Vydra
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

20.05.2023 17:00

25.kolo, Středočeský | 1.B třída sk. A, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Libušín vedl o tři branky, Švermov dotahoval marně


Branky


11. L. Křenek , 26. J. Maroušek , 37. L. Chlumský - 43. J. Volf (vl.) , 54. T. Vydra
4

Zajímavé utkáni se nám zrodilo v Libušíně. Domácí sice třikrát vedli, ale o výsledek se v závěru báli, když dokázal hostující Švermov dotáhnout vedeni Libušína na pouhou jednu branku. V konečněm výsledku vstřelil rozhodující gól Chlumský.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Čtyři góly do pauzy

Libušín má obvykle problémy se svým vstupem do zápasu, ale v sobotu tomu bylo jinak. Už v 11. minutě se do vápna dostal Hrubý, tomu však balón z kopačky vykopnul obránce. Odražený míč se ale dostal ke Křenkovi, který pohodlně zakončil do odkryté branky - 1:0. Tím gólové představení domácích zdaleka nekončilo. Švermov se na úvodní tlak Libušína snažil reagovat, ale marně. Šance hostí totiž obvykle končily na dobré obraně domácích nebo na osobních hrubkách v jejich ofenzivě. Naopak domácí se svých šancí težili maximum. Ve 26. minutě se k balónu dostal Maroušek, narazil si s Chlumským a pohodlně zakončil - 2:0.

 

Hned o dalších deset minut později úspěšně podržel O. Portužák míč ve vápně hostí, poté ho sklepnul a ujal se ho Chlumský. Ten dokázal obejít dva protihráče a po jeho ráně se stav měnil na 3:0 pro domácí. Švermov nedokázal nijak reagovat. Hra vypadala opravdu jednoznačně a tak se hosté jen marně snažili skóre upravit. V závěru poločasu se jim to ale přecejen povedlo, když se hostům sice nepovedl centr, ale od obránce Volfa se míč stejně odrazil do branky domácích - 3:1. Do šaten se tedy šlo za příznivějšího stavu pro domácí, ale hosté věděli, že je stále o co hrát.

Neúspěšné dotahování Švermova

Druhý poločas začal podobně, jako ten první. Domácí měli ze hry více a hned z toho byla obrovská šance. V 50. minutě se k balónu dostal Křenek, přehodil obranu a vyslal tak Marouška do průniku. Ten se dostal bliž k brance a svou přihrávkou se pokusil najít právě Křenka, který však na jeho pas nedosáhl a míč skončil v autu. Hned vzápětí se do útoku dostali hosté a byla z toho branka. Míč dostal Švermov do strany, odkud přišel centr a s tím si obrana domácích moc neporadila. Odvrátila ho pouze na hranici vápna, kde stál osamocený Vydra a zkušeně propálil brankáře Libušína Poráčanina - 3:2.

 

Hra se tímto okamžikem dostala do úplně jiného stavu, jelikož domácí se začali bát o výsledek a naopak hosté cítili šanci na bodový zisk. Libušín nedokázal kombinovat a balón tak jen odkopávali do bezpečí. Hosté dokázali do konce zápasu ještě dvakrát nastřelit domácí konstrukci - jednou tyč a jednou břevno. V zápase už ale žádný gól nepadl a domácí si odnesli všechny tři body. Zápas to byl v jistých pasážích opravdu vyhrocený, jelikož se jednalo o Kladenské derby a tak jsme byli v průběhu utkání svědky mnoha ostrých faulů a střetů.



Ohlasy k zápasu


SK Baník Libušín
Ondřej Portužák: "Libušín v první půli těžil z velké produktivity a brejků. Hosté se sice trochu vrátili do hry díky našemu vlastnímu gólu, ale my jsme si zápas celkem pohlídali. Ve druhé půli se projevila zranění našich opor, ale Švermov srovnávací branku vstřelit nedokázal. Jejich tlak se sice postupem času zvyšoval, ale my jsme dokázali vše ubránit a byl z toho tak pro nás příznivý výsledek."

TJ Baník Švermov
Tomáš Vydra: "Domácí měli velmi rychlé kraje, které pro nás vytvářeli velkou hrozbu. V mnoha pasážích zápasu jsme byli výrazně lepší, škoda břevna a tyčky, šance na srovnání jsme měli. Především v druhém poločase jsme ukazovali naší sílu, ale nebyli jsme produktivní. Často jsme měli naprostou kontrolu nad balónem, bohužel se na držení míče nehraje. Pro diváka pohledný zápas, výsledkově pro nás dopadl špatně."



Sestavy


SK Baník Libušín
F. Poráčanin [-] - J. Veselý [-] , J. Volf [-] , J. Jechumtál [-] , O. Špalek [-] , D. Portužák [-] - L. Křenek [-] , J. Hrubý [-] (23. O. Portužák [-] ) , J. Maroušek [-] , M. Pucholt [-] - L. Chlumský [-] -

TJ Baník Švermov
J. Truhlář [-] - P. Černý [-] , J. Novák [-] , P. Doubek [-] , K. Dušek [-] - T. Vysloužil [-] (79. A. Nedvěd [-] ) , D. Végh [-] (46. M. Kotouček [-] ) , T. Marek [-] , T. Vydra [-] , V. Steinbach [-] - O. Frühauf [-] (46. O. Vaněk [-] ) -

ŽK: 24. J. Volf , 90. D. Portužák .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: Pejša Jakub - HÁJEK Lukáš, PEJŠA Tomáš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Adam Byrtus

Expert: Miroslav Trešl
Tip experta: výhra domácích

I když jsou hosté překvapením jara, domácí Libušín jasně zvítězí.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích