Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

14.05.2023 17:00

24.kolo, Středočeský | 1.B třída sk. A, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Roztoky na domácím hřišti zaskočily Švermov, nasázely mu bůra


Branky


6

Švermov venku padl rozdílem třídy, když mu Roztoky nasázely pět branek a odjížděl tak zpět domů bez bodů. Domácí naopak favorita zaskočili více než úspěšně a získali tak tři veledůležité body do tabulky.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Skvělý vstup domácích

Domácí Roztoky v tomto zápase představovali roli celku, který měl spíše bránit a doufat, že neobdrží branku v prvních deseti minutách zápasu. Oba celky dělilo v tabulce před začátkem utkání 16 bodů a lépe na tom byli právě hosté. Zápas ale začal diametrálně odlišným způsobem, než by kdokoliv čekal. Domácí na soupeře naletěli ve velké parádě a ihned z toho byla branka. Svou střelu dokázal dokonale umístit kapitán Roztoků Čermák a rázem byli domácí ve vedení - 1:0. A tím to zdaleka nekončilo. Domácí se stále dostávali do šancí a mnohokrát už to vypadalo na druhou branku, ke které měly Roztoky opravdu hodně blízko.

 

Naopak bezzubí hosté se drželi na své obranné polovině a modlili se, aby druhý zásah nepřišel. Bohužel pro ně se tak ale stalo. Ve 37. minutě se po propadnutí gólmana i celé obrany objevil sám před brankou Makram a hlavou navýšil vedení domácího celku - 2:0. Pro hosty druhá rána neznamena nic jiného než to, že museli začít něco hrát. Sice se snažili hru zlepšit, ale do konce prvního poločasu už kontaktní gól vstřelit nedokázali. Do šaten tedy odcházeli mnohem spokojenější domácí.

Snaha hostí k obratu nevedla

V druhé polovině hosté svou hru zlepšili a nastoupili na plac v úplně jiném rozpoložení. Po střele Frühaufa se jim dokonce podařilo snížit vedení domácích na jedinou branku - 2:1. I nadále Švermov dirigoval dění na hřišti, ale všechny jejich šance končily na skvělé obraně domácích Roztoků nebo na Hůlovi v brance. Po tomto unavujícím tlaku hostí se do šancí začali dostávat také domácí a hned z toho byla branka. Po dlouhém autu se k míči dostal Merhaut a z bezprostřední blízkosti se nemýlil - 3:1. Hosté ale dokázali ihned zareagovat, když se po dobře zvládnutém zakončení prosadil Végh - 3:2.

 

Tím ale gólová přehlídka zdaleka nekončila. Po další chybě brankáře a obrany hostí se znovu projevil dlouhý aut domácích jako účinná taktika ke vstřelení branky. Po vhazování zblízka přidal svůj druhý zásah v zápase Čermák - 4:2. A poslední branka Roztoků byla teprve podívaná. Merhaut si dokonale našel centr na hranici velkého vápna a z voleje nádhernou ranou umístil balón do šibenice - 5:2. Brankář Štochl neměl proti této střele žádnou šanci. Utkání tak skončilo výsledkem, který asi nikdo nečekal, ale průběh zápasu mu odpovídal.



Ohlasy k zápasu


TJ Roztoky
Václav Jelínek(zpravodaj): "Na jaře jsme doma ještě silnějšího soupeře neměli a s výsledkem jsme tak nadmíru spokojeni. Do zápasu jsme skvěle vstoupili a v prvních 15 minutách jsme mohli vstřelit více branek, než jen jednu. Vyšla nám sázka na dlouhé auty a standardky, které jsme trénovali. Pro hosty asi až moc krutá porážka, také měli své šance. Gól Merhauta byl výstavní."




Sestavy


TJ Roztoky
M. Hůla [-] - M. Merhaut [-] , O. Čumpelík [-] , M. Čermák [-] (80. M. Čermák [-] ) , J. Texl [-] , . Ben [-] , P. Hruška [-] , M. Fikejz [-] , V. Krůta [-] , J. Nejedlý [-] , Š. Masarovič [-]

TJ Baník Švermov
Š. Štochl [-] - K. Dušek [-] , P. Doubek [-] , J. Novák [-] (86. A. Nedvěd [-] ) , P. Černý [-] - T. Vysloužil [-] (63. A. Zíma [-] ) , D. Végh [-] (84. V. Cipl [-] ) , T. Marek [-] , T. Vydra [-] , V. Steinbach [-] - O. Frühauf [-]

ŽK: 53. . Ben - 44. T. Marek , 81. J. Novák , 85. V. Cipl .
Počet diváků: 125. Rozhodčí: Šebela Jiří - PROCHÁZKA Václav, BRAUNŠVEIG Vojtěch.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
14. 5. 2023 16:56
Výhra hostů!
Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: remíza

Adam Byrtus

Expert: Matěj Zíka
Tip experta: výhra hostů

Kladenský tým ukáže svoji dominanci na hřišti a soupeře pustí do minima šancí.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích