3:1
(1:1)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

17.06.2023 17:00

16.kolo, Středočeský | 1.A třída sk. A, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Mise splněna, Rakovník se díky výhře nad Kralupy definitivně zachránil


Branky


6

K tomu, aby se fotbalisté Rakovníka definitivně zachránili, potřebovali z posledního utkání v sezoně vytěžit alespoň bod. Na hlavním hřišti, které před zápasem ustálo silný déšť, stály žlutomodrým v cestě Kralupy.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Vedoucí gól Mareše a srovnání do šatny

Začátek zápasu patřil domácímu celku, který si během úvodní čtvrthodiny vytvořil hned tři stoprocentní šance. Nejprve po centru orazítkoval tyč Severin, poté vyloženou příležitost neproměnil Červený a první jmenovaný pak v další tutovce zvolil místo klidného zakončení razanci a trefil pouze připraveného Šídla.

 

Kralupy se v prvním poločase do šancí nedostávaly.

 

Domácí prokletí prolomil po pětadvaceti minutách hry veterán Jiří Mareš, který po rohovém kopu a následné skrumáži ve vápně doklepl míč do kralupské branky. Rakovník tak vedl 1:0.

 

Když už se zdálo, že Veckova družina bude do kabin odcházet s jednogólovým náskokem, přišlo vyrovnání do šatny. Stanislav Mařík poslal z pravé strany balón do šestnáctky tak, že se kulatý nesmysl opřel o zadní tyč a zapadl za záda bezmocného Peška.

 

Výsledkem tak bylo poločasové skóre 1:1.

Turbák se Severinem vystřelili záchranu

Druhý poločas začal výborně pro domácí. Hned po dvou minutách hry dostal balón za obranu Filip Turbák a ze strany v nájezdu na kralupského brankáře nezaváhal. Rakovník tak podruhé v zápase vedl.

 

Hosté ve snaze vyrovnat postupovali z protiútoku na rakovnickou branku, za pět dvanáct ale zatáhl za ruční brzdu Kýzl, který mohl být rád za žlutou kartu.

 

Následný přímý kop z hranice vápna představoval pro rakovnické hráče obrovskou hrozbu. Domácí zeď zabírala jednu polovinu branky, hostující hráči clonili vedle zdi a přesně do prostoru svých spoluhráčů, kteří bránili ve výhledu Peškovi, práskl do míče Krejza. Rakovnický brankář ale na poslední chvíli zareagoval a jedovatý projektil miřící na svou stranu vyrazil.

 

V 59. minutě navýšil po nevyužité šanci Kotasky vedení Rakovníka Jan Severin, který byl ve správný čas na správném místě a přiblížil domácí k záchraně.

 

Rakovnické vedení mohlo být zanedlouho ještě vyšší, proti byl ale skvělými zákroky brankář Kralup Kamil Šídlo, který ve stoprocentní šanci vychytal Pucholta.

 

Poté o sobě dali znovu vědět také hosté, Pešek ale proti zakončení ze střední vzdálenosti předvedl pohotový zákrok a s vypětím všech sil vyškrábl balón mimo tři tyče.

 

Více už utkání nenabídlo, a trenér domácích Petr Vecka tak splnil svou misi - po výhře 3:1 nad Kralupy zachránil Rakovník v I.A třídě.



Ohlasy k zápasu


SK Rakovník
Petr Vecka: V prvním poločase jsme zahodili několik šancí, a když už jsme se dostali do vedení, tak jsme o něj před pauzou zbytečně přišli. Ve druhé půli se nám na rozdíl od soupeře naštěstí povedlo skórovat a zápas zvládnout. Tím se povedlo splnit úkol stanovený v zimě, a to záchrana v soutěži.

FK Kralupy 1901
Richard Kinter: V utkání s Rakovníkem jsme si chtěli napravit reputaci z posledních zápasů, to se nám ale vůbec nevydařilo. Změna rozestavení nepomohla, podali jsme vlažný, bezkrevný výkon a domácím tak usnadnili cestu k vítězství. Vytvořit si jednu šanci za zápas proti jakémukoliv soupeři je opravdu málo. Zaslouženě odjíždíme s prázdnou.



Sestavy


SK Rakovník
T. Pešek [-] - F. Turbák [-] (66. T. Pavlík [-] ) , T. Kotaska [-] (86. L. Vondruška [-] ) , P. Kýzl [-] , J. Šindler [-] , V. Čadek [-] , J. Mareš [-] (72. B. Broum [-] ) , J. Severin [-] (86. M. Němec [-] ) , J. Červený [-] , T. Pucholt [-] , O. Rýgl [-] (75. J. Holý [-] )

FK Kralupy 1901
K. Šídlo [-] - L. Krejza [-] , M. Houška [-] , R. Culek [-] , M. Glogas [-] , P. Junek [-] (61. M. Řenč [-] ) , S. Mařík [-] , Z. Kouba [-] (66. J. Kabyl [-] ) , M. Houžvička [-] , J. Kulhavý [-] (46. D. Hemr [-] ) , J. Víteček [-]

ŽK: 52. P. Kýzl - 41. Z. Kouba .
Počet diváků: 147. Rozhodčí: Mareš Bohumil - PEJŠA Jakub, ZÍKA Jan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Hráč, Funkcionář, Administrátor klubu - TJ Sparta Lužná | Středočeský | Rakovník

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Matouš Vránek

Expert: Ondřej Rýgl
Tip experta: výhra domácích

Já věřím v naši výhru. Hrajeme doma a měli bychom zabodovat.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích