3:1
(2:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

12.03.2023 10:15

17.kolo, Divize C, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Liberec dál vede divizi, porazil Vysoké Mýto a drží si jednobodový náskok na Hlinsko


Branky


5

První domácí zápas jarní části odehrál lídr tabulky na umělé trávě nedalekého Sokola Doubí. Liberec potřeboval po ztrátě dvou bodů v Chrudimi rychle ajet na vítěznou vlnu, protože další vlčáci v čele s Hlinskem jsou už na dostřel. Těžký zápas proti Vysokému Mýtu rozhodla úvodní dvacetiminutovka, kdy domácí dvěma brankami dokázali získat náskok, který byl pro Mýto ve zbytku zápasu nedostižný. Zajímavostí pro diváky mohlo být nasazení osmnáctiletého belgického obránce Milana Govaerse, který naposledy působil v klubu KV Oostende.

 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Dvacet minut, dva góly

Mladé mužstvo liberecké rezervy nevstoupilo do utkání vůbec špatně a po úvodní nervózní desetiminutovce se ujalo v 15. minutě vedení. Po standardní situaci se prosadil Jakub Hudák. Fotbalisté Slovanu využili branku ve svůj prospěch, a než se stihl soupeř oklepat, zvýšili rozdíl ve skóre už na dvě branky. O pět minut později se totiž trefil zkušený Vojtěch Hadaščok. 

 

To byl poměrně silný dirkt do sebevědomí hostujícího Mýta, kterému trvalo ppoměrně dlouho, než se zohl na jakoukoliv odpověď.

 

To se nakonec nestalo až do konce poločasu, a tak se šlo do druhé půle s dvougólovým vedením domácího týmu.

Remízový druhý poločas

Do druhé půlo přišlo Mýto mnohem odhodlanější. Bylo vidět, že se na hřišti lídra nechtějí spokojit s větším gólovým přídělem, a tak začli pomalu kousat také oni. 

 

Jelikož Slovan nedokázal využít hned několik šancí, tak byl potrestán. Vysoké Mýto snížilo v 67. minutě na rozdíl jedné branky, když se trefil Jaroslav Hlavsa. Zápas byl najednou otevřený a diváci měli postaráno o zajímavou podívanou.

 

Jenže hostům se srovnat nedařilo a při kvalitě domácího Slovanu nebylo překvapením, že nakonec udělali tečku za celým střetnutím. Kapitán Andrij Juzvak v 78. minutě navrátil Slovanu dvoubrankové vedení.

 

Odpovědí mělo být nasazení vysokých hráčům kterými se Mýto snažiolo překonat obranu Liberce, ale k ničemu vážnému to nevedlo. Nakonec se tedy týmy rozešly s výsledkem 3:1 pro domácí Slovan, který se tak dál drží na prvním místě, ikdyž na druhé Hlinsko má náskok pouhého jednoho bodu. 



Ohlasy k zápasu


FC Slovan Liberec B
Josef Petřík pro klubový web: Myslím si, že jsme do zápasu vstoupili trochu nervózně, ztráceli jsme hodně jednoduchých balónů. Soupeř nás napadal poměrně vysoko, což jsme nečekali a byli jsme trošku zaskočení. Určitě v úvodu zápasu to od nás nebyl ideální výkon. Naopak bych řekl, že první gól ze standardní situace nás uklidnil a záhy jsme po pěkné kombinaci přidali gól na 2:0. Od té chvíle jsme měli utkání jasně pod kontrolou. V úvodu druhého poločasu jsme si vytvořili tlak a měli jsme několik gólových příležitostí. Samozřejmě, máme mladé mužstvo a po inkasované brance chvíli trvalo, než jsme se zase uklidnili. Ale po brance na 3:1 se utkání dohrávalo. Soupeř hodně zjednodušil hru. Nakopával balóny a bojovně chodil do soubojů. Snažil se nás důrazem dostat pod tlak, ale myslím si, že samotný závěr jsme už zvládli, a že to je zasloužené vítězství. Ovšem určitě nebylo bez chyb.




Sestavy


FC Slovan Liberec B
L. Pešl [-] - D. Horňáček [-] , J. Hudák [-] , V. Hadaščok [-] (84. O. Valenta [-] ) , J. Winkler [-] , A. Yuzvak [-] (90. A. Holub [-] ) , M. Lexa [-] (70. J. Ješeta [-] ) , M. Govaers [-] , J. Daněk [-] , K. Michal [-] , P. Lupoměský [-] (70. S. Kop [-] )

SK Vysoké Mýto
V. Černík [-] - A. Kopřiva [-] , F. Wimmer [-] (84. V. Valášek [-] ) , L. Benda [-] (65. P. Tomášek [-] ) , A. Velinský [-] (65. V. Hrubý [-] ) , J. Dvořák [-] , V. Habrman [-] (78. K. Kabrhel [-] ) , M. Javůrek [-] , M. Žák [-] , T. Lněnička [-] (84. L. Trnka [-] ) , J. Hlavsa [-]

ŽK: 24. M. Lexa .
Počet diváků: 100. Rozhodčí: Čáka Jindřich - HANOUSEK Karel, FLADE Jens.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích