M. Kubiš 4.
D. Pieszka 27. (vl.)
2:1
(2:0)
53. P. Rusz
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

23.10.2022 14:30

12.kolo, Moravskoslezský | 1.B třída sk. C, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Věřňovice po boji zvládly duel s Hnojníkem


Branky


4. M. Kubiš , 27. D. Pieszka (vl.) - 53. P. Rusz
11

Souboj tabulkových sousedů se odehrál ve Věřňovicích, kam zavítal Hnojník. Domácí jsou remízovým králem soutěže a hostům při pohledu na tabulku patří "ocenění" druhého nejhoršího útoku soutěže, ale zároveň i druhé nejlepší obrany soutěže, která by měla mít na to, udržet forwardy Věřňovic na uzdě. Očekával se tedy více, než vyrovnaný duel. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hnojník nezachytil úvod utkání a nepomohla mu ani penalta

Domácí šli do zápasu v solidní formě, poslední dva těžké zápasy zvládli a neprohráli už sedm zápasů v řadě. To Hnojník má výsledky jako na houpačce, body sbírá spíše doma, venku vyhrál jen jednou a to hned ve druhém kole na hřišti Horního Žukova. Od té doby posbírali svěřenci Martina Blahuty pouze dvě venkovní remízy. Věřňovickou kabinu však skolila přes týden viróza. Hruška nemohl do zápasu nastoupit vůbec, jen na lavičce zůstal Wojtas a ani někteří hráči základní sestavy nebyli stoprocentně fit. Nastoupit nemohl ani kapitán David Čopík, který po hrozivém střetu z minulého týdne odjel do nemocnice a nebyl schopen hrát od začátku.

Hosté v čele s Martinem Blahutou se potýkají s několika absencemi, které jsou zapříčiněny nejrůznějšími důvody. Chyběl tedy například Maceček, Glac, Rakus, Molin, Kreželok a kádr v průběhu opustili například Grochal a Lamoš. 

 

Úvod utkání patřil domácím, kteří se hned záhy po výkopu mohli radovat z vedoucí branky. Ve třetí minutě totiž poslal skvělý centr do vápna Pisarčík, Matěj Kubiš předskočil svého strážce a ramenem otevřel gólový účet zápasu. Aktivita zelenobílých pokračovala a další odměny se dočkali krátce před uplynutím půl hodiny hry. Po krásné kombinaci poslal střílený centr před bránu Chalkidis a od Pieszky se míč odrazil do sítě. Za pět minut měli hosté obrovskou šanci na snížení. Věřňovická obrana nechala propadnout balon, který si vzal Příborský, udělal kličku Ferencovi a ten ho poslal k zemi. Nařízenou penaltu Walica neproměnil a Ferenc odčinil své špatné vyběhnutí. Poločas tak vyzněl lépe pro věřňovický tým.

Hnojník si vytvořil tlak

Do druhé půle už nastoupil za domácí obvyklý kapitán David Čopík, který nahradil Swaczynu. Ten se po vážném zranění poprvé objevil v základní sestavě a zvládl delší porci minut. A právě Čopík byl ústřední postavou úvodu druhého dějství. V 53. minutě totiž nasměroval svou malou domů do běhu přímo Ruszovi a ten snížil. Hnojník se dostal na koně a vytvořil si velký tlak. Trenér Blahuta musel už ve 48.minutě stáhnout zraněného Walicu a jeho místo na place zaujal Oborný, který se posunul na beka. Hosté předvádějí ve zbytku zápasu ofenzivní smršť, šance střídá šanci (62,63, 68, 69), ale ani Příborský,Rusz, Bauman a Bolek brankáře Ference nepřekonali. To se podařilo v 65.minutě Brzuchanskému, ale slečna rozhodčí Šarka Dytková mává ofsajd.

 

Definitivní pojistku mohl domácím přidat dvakrát Matěj Kubiš. Nejprve mu přihrávka Chalkidise přeskočila nohu a druhá šance skončila na tyči. Domácí přežili i závěrečné standardky Hnojníku a tak mohli slavit další výhru.





Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Dolní Lutyně - Věřňovice
Jakub Kubiš: No ještě v pátek jsme nevěděli, jestli nás bude vůbec 11. Do kabiny se nám dostala nějaká viróza a spousta kluků ještě sobotu proležela v posteli. První poločas jsme byli lepší my, druhý hosté. Jestli je výsledek spravedlivý? Asi jo, hraje se na góly a dali jsme jich víc. Vybojovaná výhra je další vzpruha, doufám, že poslední dvě kola zvládneme.

TJ Sokol Hnojník
Martin Blahuta - trenér: Nezachytili jsme úvod zápasu, neproměnili penaltu. Byli jsme v první půli vyrovnaným soupeřem Věřňovic, ve druhém poločase jednoznačně lepší, ale na to se nehraje. Vypadá to, že asi netrénujeme střelbu (s 19 brankami jsme druhý nejhorší tým v tabulce), sice opak je pravdou, ale nemáme střelecké štěstí a to nás stojí body, kterých jsme měli mít daleko více než pouhých 17. V závěru podzimu dochází k úbytku hráčů, ale je to všude stéjné, viz. Lískovec, Palkovice v déčku, prostě ne všichni se dokážou smířit třeba s pozicí náhradníka, více bych to nerozváděl. Se ctí se musíme připravit na závěr podzimu a přes zimu potrénovat, dovézt nějaké posily, ale tento úkol je v dnešní době skoro nemožně proveditelný!



Sestavy


TJ Sokol Dolní Lutyně - Věřňovice
V. Ferenc [-] - J. Ganobčík [-] (73. J. Wojtas [-] ) , N. Chalkidis [-] , K. Lubojacki [-] , M. Kubiš [-] - J. Swaczyna [-] (46. D. Čopík [-] ) , J. Vondrák [-] , J. Vlček [-] , M. Koschny [-] - D. Pisarčík [-] , J. Kubiš [-] -

TJ Sokol Hnojník
M. Klus [-] - L. Brzuchanski [-] , M. Bauman [-] , P. Rusz [-] , J. Kozel [-] - D. Bolek [-] , J. Hradil [-] , M. Walica [-] (50. E. Oborný [-] ) , J. Rusnok [-] - D. Pieszka [-] , P. Příborský [-] -

ŽK: 34. V. Ferenc , 62. M. Kubiš , 62. D. Čopík , 85. J. Wojtas - 80. E. Oborný , 84. J. Hradil .
Místo: Věřňovice. Počet diváků: 142.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Automatický komentář z expert tipu     22. 10. 2022 09:33

Tip experta: remíza

Slovo, které vystihuje tohle utkání, vystihuje celou letošní sezónu = vyrovnanost. Čekám, že si oba týmy odvezou po bodu.

Automatický komentář z expert tipu     21. 10. 2022 10:26

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     18. 10. 2022 14:55

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     18. 10. 2022 09:47

Tip: remíza

Automatický komentář z expert tipu     18. 10. 2022 07:58

Tip: výhra domácích