Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

23.10.2022 14:30

12.kolo, Pardubický | Krajský přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Dominance Horních Ředic


Branky


6

Domácí Horní Ředice naprosto suverénně přejely bezmocnou Choceň výsledkem 5:0 a nadále se tak drží v těsném závěsu za prvními Libišanami. Čtyřmi góly se v tomto utkání blýsknul třiadvacetiletý Václav Morávek.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

 

V neděli 23.10.2022 přivítaly domácí Horní Ředice na svém hřišti soupeře z Chocně. Domácí fotbalisti v této sezóně na vlastním stadionu ještě neztratily ani jeden jediný bod a velmi dominantními výkony pravidelně demolují své soupeře. Minulý týden ale ředičtí ztratili dva body ve venkovním utkání s Přeloučí a první místo v krajském přeboru tak opět přenechali Libišanům. Na druhé straně Choceň před tímto duelem neoplývala zrovna nejlepší formou. Z posledních čtyř utkání získala jeden jediný bod po remíze s Lázněmi Bohdaneč a potřebovala tak již nutně bodovat. Bylo však jasné, že favoritem tohoto utkání budou bez debat domácí a hosté budou mít jakýkoliv zisk bodů opravdu hodně složitý.

 

Dvougólová první půle

Choceň přijela do Horních Ředic vinou četných zranění v oslabené sestavě a tento handicap se začal od úvodních minut jasně projevovat. Domácí byli silnější na míči a díky své převaze se dostali velmi rychle do vedení. V 6. minutě se dokázal poprvé v zápase trefit ředický záložník Václav Morávek a výrazně tak svojí brankou uklidnil svůj tým. Domácí ale po této brance ani trochu nepolevili ve své aktivní hře a nadále se hrnuli za dalšími góly. Tato snaha se vyplatila už o pár minut později. Ve 20. minutě vymyslel domácí obránce Marek Plašil nádhernou přihrávkou za obranu svého soupeře, kterou vysunul Václava Morávka do jasné gólové příležitosti. Morávek sice napoprvé dobře vyběhnutého choceňského brankáře neprostřelil, napodruhé se však už z dorážky nemýlil a do odkryté branky bez problému zakončil. Domácí se tedy po úvodních 20. minutách dostali do dvougólového vedení a celé utkání tak měli jasně ve svých rukou. V další průběhu první půle již žádná další branka ani na jedné straně nepadla a domácí si tak po sebevědomém výkonu odnesli z prvního dějství velmi pohodlný a zasloužený náskok.

 

Druhý poločas jasně ve prospěch Ředic

Jestli někdo čekal, že se hosté po poločasové přestávce zvednou a budou se snažit nějak zaskočit svého soupeře, který by již do druhé půle nemusel nastoupit s tak vysokým nasazením, byl na velkém omylu. Obraz hry totiž vypadal naprosto opačně. Domácí fotbalisté nadále diktovali tempo hry, a navíc i přidávali další branky do sítě svého soupeře. Pouhé tři minuty po zahájení druhé poloviny utkání zkompletoval aktivní Morávek hattrick a navýšil tak vedení svého týmu již na 3:0. Ředický záložník si tentokrát krásně naskočil na povedený centr z volného přímého kopu a nechytatelnou hlavičkou překonal bezmocného gólmana Chocně. Horní Ředice se ale střílení branek stále nemohli nabažit. V 63. minutě se konečně prosadil také jiný střelec domácího týmu. Domácím se povedla velmi hezká kombinační akce, na jejímž konci se do nadějné střelecké pozice dostal Čeněk Pithart, který křižnou ranou bez problémů prostřelil vybíhajícího gólmana a zvýšil tak vedení svého mužstva již na 4:0. Ani to ale nebylo z tohoto duelu vše. Dvě minuty před naplněním základní hrací doby padla ještě jedna branka a nepostaral se o ni nikdo jiný než namlsaný Václav Morávek. Ten v 88. minutě hezky vybojoval míč v pokutovém území svého soupeře, obtočil se kolem obránce a následně velmi pohotově zakončil. Konečné skóre se tak zastavilo na pětigólovém výprasku a domácí si tak po dalším dominantním výkonu dokráčeli pro důležité vítězství.

 

Pozvánka na příští kolo

Druhé Horní Ředice se příští týden střetnou ve venkovním utkání s Heřmanovým Městcem. Pro Ředice to určitě nebude jednoduchý zápas, ale jestli pomýšlejí na celkové prvenství v soutěži, tak by si s tímto utkáním měly poradit. Na druhé straně Choceň bude hostit Lanškroun. I zde nás jistě čeká velmi zajímavé utkání, které bychom si rozhodně neměli nechat ujít.  



Ohlasy k zápasu



FK Agria Choceň
Trenér Petr Zahálka pro domácí web: Domácí potvrdili svoji kvalitu a postavení v tabulce. S omlazeným týmem jsme se snažili podat co nejlepší výkon a uhrát dobrý výsledek. Bohužel na domácí to dnes nestačilo. Velké množství zraněných hráčů je znát. Nicméně nyní mohou dostat příležitost mladí hráči a hráči dorosteneckého věku. To je naše budoucnost na které je potřeba pracovat.



Sestavy


FK Horní Ředice
J. Lindr [-] - M. Plašil [-] (67. D. Obermajer [-] ) , Č. Pithart [-] (88. J. Švec [-] ) , A. Kaufman [-] (62. A. Koreček [-] ) , V. Skoumal [-] , A. Šenkýř [-] (62. O. Březina [-] ) , J. Janoušek [-] , P. Fous [-] , V. Morávek [-] , D. Přibyl [-] , J. Březina [-]

FK Agria Choceň
T. Trkal [-] - J. Dostál [-] (81. V. Mencák [-] ) , T. Pánek [-] (33. J. Netolický [-] ) , J. Vatrala [-] , Š. Štanglica [-] (65. F. Vostrčil [-] ) , P. Zahálka [-] , J. Kužma [-] , R. Matějka [-] , M. Laky [-] , M. Fikejz [-] , O. Dolníček [-]

ŽK: 75. M. Fikejz .
Počet diváků: 170. Rozhodčí: Trejbal Adam - RYCHTÁR Tomáš, JEŽEK Václav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Automatický komentář z expert tipu     22. 10. 2022 13:33

Tip: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     20. 10. 2022 14:19

Tip experta: výhra domácích

Automatický komentář z expert tipu     18. 10. 2022 11:05

Tip: výhra domácích