Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

28.09.2022 15:30

15.kolo, Pardubický | Krajský přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Horní Ředice jednoznačně porazily Lanškroun


Branky


5

Domácí Horní Ředice ve šlágru kola suverénním způsobem porazily velmi kvalitního soupeře z Lanškrouna. Ředice si tak upevnily druhé místo v průběžném pořadí a drží se pouhý jeden bod za prvními Libišanami. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

 

Horní Ředice přivítaly v předehrávce 15. kola na domácím hřišti nepříjemný celek z Lanškrouna. Ředice se těšili skvělé domácí formě, když dokázaly všechna čtyři domácí utkání vyhrát a to s pozoruhodným skórem 13:1. Favorit byl tedy jasný. Hosté na tom ale nebyli s celkovým ziskem 14 bodů o moc hůře a dalo se tak očekávat velice vyrovnané utkání. 

 

Dva góly v první půli

Přestože asi většina přítomných očekávala vyrovnaný a napínavý vývoj hry, hráči domácího celku už během první čtvrt hodiny hry jasně naznačili, jakým směrem se tento zápas bude ubírat. Domácí se nejprve hezkou kombinací dostali téměř až do pokutového území Lanškrouna, jeden z obránců ale dokázal krásným skluzem zasáhnout a akci tak alespoň na chvíli zastavit. Jeho spoluhráč ale nezvládl ideálně následný odkop a míč se tak dostal k připravenému Václavu Morávkovi. Ten si balón pohotově zpracoval na prsa a připravil si ho zhruba na hranici vápna, odkud poslal na bránu lanškrounského Ehrenbergera velmi tvrdý a hlavně přesný pozdrav, který lanškrounský gólman nedokázal zastavit a domácí Ředice se tak ve 14. minutě dostaly do jednogólového vedení. Lanškrounští hráči na tento gól v průběhu první půle nedokázali adekvátně odpovědět a místo toho se naopak v úplném závěru prvního poločasu mohli podruhé v zápase radovat domácí fanoušci. V poslední minutě prvního dějství se ředickým povedla další kombinační akce přes levou stranu hřiště a následně přilétl do pokutového území Lanškrouna velmi nebezpečný přízemní centr. Ten hráč na první tyči chytře pustil mezi nohama na připraveného Adama Šenkýře, který z bezprostřední blízkosti bez problémů propálil bezmocného gólmana. Domácí si tedy ještě před poločasovou pauzou vypracovali již dvougólové vedení a odcházeli tak do kabin za velmi dobrého psychického rozpoložení. Za to lanškrounský trenér měl svým svěřencům o poločasové přestávce určitě mnoho co říct a namotivovat svůj tým ke zdramatizování vývoje utkání. 

 

Druhé dějství zvrat nepřineslo. 

Přestože na hostech byla vidět snaha po tom, zkusit s nepříznivým vývojem něco udělat a alespoň tak znervóznit svého ředického soupeře, bohužel pro ně se jim v průběhu druhé půle stále nedařilo vstřelit kontaktní branku a ještě více se tak dostat do zápasu. Domácí hráči si naopak pár minut před úplným koncem utkání definitivně pojistili své další domácí vítězství, když dokázali přidat ještě dvě branky. Ředičtí v 85. minutě sehráli další povedenou kombinační akci, díky které se domácí Pithart s míčem prohnal až do pokutového území Lanškrouna. Dále poslal dobrou zpětnou přihrávku pod sebe, následnou střelu domácího útočníka ale dokázal kvalitním zákrokem zlikvidovat pohotový Ehrenberger. Odražený míč se ale odrazil přesně k nohám připraveného Jiřího Janouška, na jehož dorážku už byl brankář krátký. Domácí se tedy 5 minut před koncem utkání dostali už do třígólového vedení a o osudu zápasu tak bylo jasně rozhodnuto. Hráči domácích Ředic ale nehodlali pouze čekat na závěrečný hvizd rozhodčího a místo toho se nadále snažili tlačit dopředu. Jeden z ředických útočníků se v 88. minutě po krásné akci prohnal s míčem u nohy až do vápna Lanškrouna, kde si nejdříve položil jednoho obránce, následně i vybíhajícího gólmana a poté již jen předložil balón svému dobře postavenému spoluhráči do jasné gólové šance. Ondřej Březina si s touto situací již zkušeně poradil a míc uklidil do odkrytého rohu branky. Domácí si tak v samotném závěru ještě upevnili své jednoznačné vítězství a nadále tak pokračují ve své stoprocentní domácí bilanci. 

 

Pozvánka na příští kolo

Lanškroun bude moci toto nepovedené utkání napravit již tuto sobotu, kdy se střetne jen o pár kilometrů vedle se soupeřem z Holic. Na druhé straně Horní Ředice budou zajíždět také k venkovnímu utkání a tentokrát to bude do Litomyšle, kde je ale také nebude čekat žádná lehká práce. Uvidíme tedy, jak oba týmy svá další utkání zvládnou.     



Sestavy


FK Horní Ředice
J. Lindr [-] - M. Plašil [-] , V. Skoumal [-] , A. Šenkýř [-] (78. O. Březina [-] ) , J. Janoušek [-] , A. Kaufman [-] (46. A. Koreček [-] ) , P. Fous [-] , V. Morávek [-] (88. M. Rejfek [-] ) , D. Obermajer [-] (66. Č. Pithart [-] ) , D. Přibyl [-] , J. Březina [-]

FO Lanškroun
J. Ehrenberger [-] - D. Smrkal [-] (73. O. Doležal [-] ) , V. Jílek [-] , Š. Kolomý [-] , F. Ptáček [-] , L. Krejsar [-] , O. Macháček [-] , J. Ptáček [-] (61. T. Ďuriš [-] ) , O. Veselý [-] , M. Pecháček [-] (46. D. Jung [-] ) , M. Šabata [-]

ŽK: 38. O. Macháček .
Počet diváků: 146. Rozhodčí: Valenta Jan - ROBOVSKÝ Jan, VOLNÝ Bohuslav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Tomáš Koukola

Expert: Vincent Škrabal
Tip experta: výhra domácích

Horní Ředice si s Lanškrounem na domácím hřišti poradí. Nebude to ale vůbec jednoduchý zápas.

Tip: výhra domácích