1:0
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

25.09.2022 15:30

8.kolo, Pardubický | Krajský přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Lanškroun v domácím prostředí přetlačil Českou Třebovou


Branky


5

Lanškroun porazil nejtěsnějším možným rozdílem soupeře z České Třebové. O jedinou branku celého utkání se postaral ve 45. minutě lanškrounský Ondřej Veselý. Hosté z České Třebové navíc museli hrát od 72. minuty bez vyloučeného Vojtěcha Novotného a v početní nevýhodě tak stav utkání již bohužel pro ně nedokázali srovnat.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

 

V neděli 25.9.2022 přivítal Lanškroun na svém domácím hřišti další nepříjemný celek. K utkání zavítali hosté z České Třebové. Oba týmy se před tímto duelem nacházely v horní polovině tabulky a čekalo nás tak bez pochyb další velmi zajímavé utkání. Mírným favoritem byl určitě domácí Lanškroun, kterému se na vlastním hřišti již tradičně velmi daří a jakékoliv body se zde získávají opravdu jen velmi složitě. Na druhou stranu Česká Třebová dokázala letos výrazně potrápit už nejednoho favorita a v posledním kole dokonce porazila poměrem 2:1 jednoho z největších aspirantů na prvenství v celé soutěži, Horní Ředice.

 

Do utkání lépe vstoupili domácí.

Začátek zápasu vyšel lépe domácímu Lanškrounu. Od první minuty se jeho hráči snažili na svého soupeře vytvářet tlak a dostávat se do brankových příležitostí. Díky mnoha standartním situacím se hráči Lanškrouna několikrát během úvodních minut dostali do nadějné gólové šance, českotřebovská obrana však byla na tento tlak dobře připravena a všechny nebezpečné centry dokázala z pokutového území spolehlivě odehrát. Lanškroun se tedy i přes výrazný tlak nedokázal střelecky prosadit a hosté z České Třebové tak díky poctivé obranné práci začátek zápasu "přežili" bez inkasované branky. Lanškrounští však přesto nevěšeli hlavu. Dále se tlačili do zakončení, zahrávali spoustu rohů a jiných standartních situací a v samotném závěru první půle se všechny tyto náznaky šancí sečetly dohromady. Ve 45. minutě totiž padl první gól utkání, o který se zasloužil lanškrounský zadák Ondřej Veselý. Samotnému gólu předcházela jako tradičně standartní situace z hloubi pole, po které centrovaný balón doletěl až zhruba do vzdálenosti penaltového puntíku. Hostující obrana nezafungovala vůbec zle, jelikož první i druhý hlavičkový souboj dokázali českotřebovští hráči v těžkých situacích vyhrát. Bohužel pro ně se jim však míč nepovedlo odhlavičkovat do bezpečného prostotu mimo pokutové území a vysoký balón si tak ve vzduchu mohl najít právě zmiňovaný Veselý, který se z poměrně těžké pozice tvrdě hlavou opřel do míče, který přeletěl bezmocného gólmana a zaplul krásně až k zadní tyči hostující svatyně. Lanškroun se tak doslova v poslední chvíli první půle dostal do jednogólového vedení a zužitkoval tak převahu, kterou si v průběhu prvního poločasu vytvářel.    

 

Napínavý druhý poločas

Hostující trenér své hráče o poločasové přestávce asi pořádně nastartoval, protože do druhé půle nastoupil úplně jiný tým. Herní převaha se rychle obrátila a českotřebovští hráči si šli odhodlaně za vyrovnávacím gólem. Domácí obrana ale společně se spolehlivým Ehrenbergerem za zády nehodlala povolit a umožnit tak svému soupeři skórovat. Přesto si ale českotřebovští fotbalisti vypracovali celou řadu gólových příležitostí, kterým však chybělo pouze kvalitnější řešení finální fáze nebo možná i trochu toho pověstného fotbalového štěstíčka. Musíme však také říci, že domácí brankář svému týmu několikrát velmi výrazně pomohl a zachránil ho tak od inkasované branky. V 72. minutě přišla pro hosty velká komplikace. Českotřebovský Vojtěch Novotný uviděl za svoji naprosto zbytečnou střelu po odpískání ofsajdového postavení podruhé v zápase žlutou kartu a konečný verdikt byl proto neúprosný. Novotný musel předčasně do sprch a jeho tým tak dohrával závěrečnou dvacetiminutovku v početní nevýhodě. Hosté se však přesto odmítali vzdát a smířit se s těsnou porážkou. Nadále se ze všech sil snažili vyrovnat, ale tolik vytoužená branka stále ne a ne přijít. Lanškroun tak všem českotřebovským pokusům o zdramatizování tohoto zápasu dokázal odolat a dovést tak toto vyrovnané utkání do vítězného konce. Určitě se však nejednalo o žádný jednoduchý zápas a domácí tak mohli být o to šťastnější za velmi cenné tři body. 

 

Pozvánka na další kolo

Již ve středu 28.9.2022 si budou moci českotřebovští hráči spravit chuť. V domácím prostředí přivítají celek z Lázní Bohdaneč a určitě se budou opět snažit potěšit své fanoušky další domácí výhrou. Na druhé straně Lanškroun ve středu zavítá na Horkou půdu Horních Ředic. Nechme se překvapit, zda se lanškrounskému celku podaří být prvním týmem v letošním soutěžním ročníku, který dokáže domácí výběr na ředickém hřišti obrat alespoň o bod a ukončit tak úctyhodnou šňůru domácích vítězství na hřišti v Horních Ředicích. Určitě to ale nebude žádná jednoduchá práce.  



Sestavy


FO Lanškroun
J. Ehrenberger [-] - J. Sita [-] (63. D. Jung [-] ) , Š. Kolomý [-] (92. F. Fikejs [-] ) , F. Ptáček [-] , L. Krejsar [-] , O. Macháček [-] , P. Savych [-] (91. M. Marek [-] ) , J. Ptáček [-] (84. T. Ďuriš [-] ) , O. Veselý [-] , M. Pecháček [-] , M. Šabata [-]

FK Česká Třebová
J. Truhlář [-] - V. Langer [-] , Z. Vaňous [-] , K. Klumpar [-] (84. M. Krása [-] ) , P. Müller [-] , F. Grepl [-] , V. Novotný [-] , J. Deml [-] , J. Vašata [-] (71. L. Hýbl [-] ) , M. Deml [-] , O. Bohunek [-]

ŽK: 30. M. Šabata , 38. O. Veselý , 50. F. Ptáček , 50. P. Savych , 78. J. Ehrenberger , 90. O. Macháček - 43. V. Novotný . ČK: 72. V. Novotný .
Počet diváků: 250. Rozhodčí: Filipi Vojtěch - SVOBODA Jan, FRANK Vojtěch.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
Tomáš Koukola

Expert: Marek Štegner
Tip experta: remíza

Tady nás čeká další hodně vyrovnaný zápas. Tipuji tedy remízu.

Tip: výhra hostů