2:2
(1:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

11.09.2022 16:00

6.kolo, Pardubický | Krajský přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Lanškroun ztratil vítězství v závěru utkání


Branky


4

V Lanškrouně došlo po remíze 2:2 k dělbě bodů. Nechybělo ale mnoho a domácí si po dvou brankách Ptáčka mohli odnést vítězné tři body. Třemošnický Kodeš ale stihl pár minut před koncem vyrovnat a zachránil tak svůj tým od porážky.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

 

V neděli 11.9.2022 nás v rámci 6. kola krajského přeboru čekalo utkání mezi domácím Lanškrounem a hosty z Třemošnice. Lanškroun se před tímto zápasem po několika povedených výsledcích pohyboval na těch nejvyšších příčkách průběžné tabulky, zatímco Třemošnice se po dvou výhrách prozatím usídlila na trochu horším středu průběžného pořadí. Přesto nás však čekalo velmi vyrovnané utkání, jehož vítězem se mohly stát bez pochyb obě dvě mužstva.

 

První půli ovládli domácí.   

Do utkání vstoupili o něco lépe hráči domácího celku. Lanškrounští se snažili vstřelit pokud možno co nejrychlejší gól a získat tak do dalšího vývoje zápasu větší jistotu a klid. Přesně to se jim také po pětadvaceti minutách utkání podařilo. Lanškrounští poslali do pokutového území centrovaný míč, který ale našel pouze nohu jednoho z hostujících obránců. Tomu se však odkop ani trochu nevydařil a místo toho jenom sklepnul míč kousek před sebe, čímž připravil domácímu Ptáčkovi naprosto ideální střeleckou pozici. František Ptáček touto nabídkou nepohrdnul a z prvního doteku se zruba ze vzdálenosti mezi penaltovým puntíkem a vápna opřel do poskakujícího balónu. Směr jeho střely ještě trochu změnila teč třemošnického obránce a gólman tak neměl šanci na to, aby míč jakkoliv zasáhnul. Domácí se tak v polovině prvního dějství dostali do jednogólového vedení a tento stav již vydržel až do konce poločasu.      

 

Druhý poločas přinesl tři branky.

Vstup do poločasu se opět o něco lépe vydařil domácím hráčům. V 60. minutě se totiž mohli radovat již z dvougólového vedení, o které se postaral stejný střelec, jako v případě prvního gólu. Velkou zásluhu na vstřelené brance měl však domácí křídelník, který se krásně u autové lejny prosadil v souboji jeden na jednoho a následně poslal do pokutového území velmi nepříjemný centr. Ten si ve vzduchu zkušeně našel František Ptáček a svoji hlavičku umístil nechytatelně do šibenice branky hostů - 2:0 pro domácí. Místo klidného dohrání dobře rozehraného zápasu a udržení vedoucí stavu však následoval úplně opačný scénář. Hosté z Třemošnice se totiž nevzdali a v 67. minutě zaveleli k napínavé stíhací jízdě. Domácí lacině ztratili míč ve slibném přechodu do útočné fáze a z následného protiútoku se po hezké individuální akci a přesné střele prosadil třemošnický David Forman. Hosté se tak kontaktní brankou dostali zpět do zápasu a odhodlaně kráčeli za vyrovnáním. Naopak domácí po inkasované brance naprosto vypadli z tempa hry a čtyři minuty před koncem utkání také přišel náležitý trest. Hostům se podařila sehrát další rychlá akce tentokrát po pravé straně, následoval přesný centr do vápna a zde si v hlavičkovém souboji s obráncem lépe počínal důrazný Michal Kodeš, který se protlačil k zakončení a hlavou krásně umístil míč do pravého dolního rohu brány. Třemošnice tak v 86. minutě utkání srovnala skóre a vyplatila se jim tak velká bojovnost a odhodlanost, se kterou hosté hráli až do samotného závěru zápasu. Za to domácí si slibně rozehrané utkání nechali nezkušeně protéct mezi prsty a z téměř jasného vítězství tak vzešla remíza 2:2.    



Ohlasy k zápasu


FO Lanškroun
Trenér Pavel Hrabáček pro domácí web: Zbytečně jsme přenechali iniciativu soupeři a stálo nás to tři body. Utkání jsme určitě měli vyhrát. Začátek byl z naší strany dobrý, dostali jsme se brzy do vedení, ve druhém poločase přidali další branku a do stavu 2:0 jsme nepouštěli soupeře do nebezpečných situací. Jenže hosté zápas nezabalili, přidali na aktivitě, to vedlo k jejich územní převaze a vinou našeho nedůrazu v osobních soubojích se jim povedlo nejen snížit, ale i vyrovnat. Tuhle pasáž jsme vůbec nezvládli, možná, že jsme podlehli dojmu, že se nemůže nic stát. Od snížení na 2:1 jsme se pořádně nedostali do hry. Rozhodně jsme chtěli bodovat naplno, ale musím uznat, že Třemošnice se nevzdala, za vyrovnáním si šla a z tohoto pohledu musím brát výslednou remízu jako zaslouženou.




Sestavy


FO Lanškroun
J. Ehrenberger [-] - Š. Kolomý [-] , F. Ptáček [-] (72. D. Jung [-] ) , L. Krejsar [-] , V. Jílek [-] (76. M. Šabata [-] ) , J. Sita [-] , D. Smrkal [-] (83. V. Janda [-] ) , J. Ptáček [-] , O. Veselý [-] , M. Pecháček [-] , O. Doležal [-]

ŽSK Třemošnice
L. Tuček [-] - T. Tomíška [-] , M. Šindelář [-] , D. Forman [-] , J. Petrlík [-] (76. M. Kodeš [-] ) , J. Šebek [-] , P. Šindelář [-] , V. Petr [-] , J. Malý [-] , L. Lazaridis [-] (54. L. Menšík [-] ) , D. Krška [-]

ŽK: 73. P. Šindelář .
Počet diváků: 150. Rozhodčí: VYKOPAL Filip - HOŘÍNEK Lukáš, KOVÁŘ Matouš.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tomáš Koukola

Expert: Jan Flídr
Tip experta: výhra domácích

Třemošnice sice v minulém kole porazila Horní Ředice, ale Lanškroun potvrdí svoji kvalitu - 3:0.