Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

20.08.2022 17:00

3.kolo, Plzeňský | Krajský přebor , 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Třetí domácí zápas v řadě, třetí výhra v řadě. Tachov jede!


Branky


33

Tachovská mašina možná už teď vyhlíží divizní vody, i když je k tomu ještě tedy hodně daleko. Přesto svými prvními výsledky zavdal myšlenkám na to nejlepší umístění v nadcházející sezóně a právě postup do soutěže, kde ještě před pár lety stabilně působil.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Hosté se od začátku soustředili jen na obranu a dá se říct, že této taktiky se drželi celý zápas, do ofenzivy se dostávali jen sporadicky. Na tachovské útočné nápady čekal hluboký černický blok, který odolával dobrou půlhodinku. V ní mířil nad hlavou Vejvoda, Lanfranchiho střelu vytáhl brankář Gottwald na roh, stejně si poradil s pokusem Viterny. V největší šanci se ocitl Hudec, který se vyměnil míč s Lanfranchim, ale mířil opět jen do brankáře. Ve 30. minutě se po přiťuknutí Hudce ocitl v tutovce Braun, ale neprostřelil obranný val, stejně se vedlo i Slámovi. Po rohu se míč odrazil opět k Braunovi a ten znovu pálil jen do obránce.

 

Tlak gradoval a pak to konečně přišlo – po rozehraném rohu si míč potáhl Hudec a přesnou střelou k tyči otevřel skóre – 1:0. Bylo jasné, že další branky jsou jen otázkou času. Po dalším rohu Hudec vybídl Brauna, ale ten mířil hlavou nad. Ve 38. minutě už ale hostující obranný val neodolal podruhé. Viternův dlouhý míč prodloužil Sláma na Lanfranchiho, ten nadvakrát našel Hudce, následovalo ukázkové zpracování a přesná střela k tyči – 2:0. V tu chvíli už hráli domácí trochu jinak – trenér Pták prohodil po půlhodině hry strany krajním obráncům a záložníkům a do té doby stereotypní dobývání hostující obrany dostalo nový rozměr. Těsně před půlí pak přišla praktická ukázka. Umanskyi posunul míč na Slámu a obránce Müller, do té doby zvyklý na Kořínkovy kudrlinky, nestihl zareagovat na Slámovo bleskové zrychlení zakončené centrem na Lanfranchiho a Peppe věděl co s míčem – nádherná akce, klasický šatňák a domácí vedou 3:0!

 

Začátek druhé půle domácí tak nějak zaspali a ve slibné pozici se ocitl Pipaš, Langr však míč vytáhl na roh. Naštěstí se domácí rychle vrátili ke své hře z první půle a brzy přišla jedna z nejhezčích akcí zápasu. Na pravou stranu se navrátivší Habart našel Kořínka, ten posunul na Hudce, následoval přesný centr na Lanfranchiho a 'Pepek' potvrdil, jaký je to střelec – 4:0!

 

Jede se dál a nálepku smolař zápasu si v sobotu definitivně odnáší domácí Braun… Hudec skvěle vymotá obránce, předkládá Braunovi, ten však z úrovně šestnáctky vysklívá pánu Bohu střešní okno… Vzápětí se snaží svého parťáka po rohu vyzvat Habart, ale Milanu Braunovi prostě není přáno… Trenér Pták poté prostřídal pět hráčů, stále byl však Tachov nebezpečný, řádil především Pavel Kořínek. Nejprve si vyměnil míč s Lanfranchim, ale minul. Poté Kořka parádně utekl, střídající Dehibis na jeho centr nedosáhl. Poté zleva centroval Hudec, golman míč ztečoval a Kořka v těžké pozici minul. Sedm minut před koncem ukázal Pavel Kořínek, jak skvělým je fotbalistou, když se soustředí jen na hru. Nádherně vymotal obránce, jeho prudký centr však Dejvis neměl šanci zpracovat. Domácí šikula se nakonec přeci jen prosadil, když dvě minuty před koncem prostřelil brankáře a upravil na konečných 5:0.

 

Zdroj: FK Tachov



Ohlasy k zápasu


FK Tachov
Jaroslav Pták, trenér: Ze začátku jsme se do zhuštěné obrany nemohli prosadit, ale s přibývajícím časem bylo jasné, že to tam musí padnout. Povedlo se a když jsme dali šatňák na 3:0, bylo rozhodnuto. Jsem rád, že i po prostřídání jsme měli zápas pod kontrolou. Klukům děkuji za výkon, je dobře, že jsme dokázali využít domácího prostředí ve všech třech domácích zápasech. Teď už se budeme připravovat na Tlumačov, kde nás nečeká vůbec nic lehkého.

TJ Sokol Plzeň - Černice
Petr Kural, trenér: Těžké utkání pro nás se soupeřem, který má divizní úroveň. Kluci dobře bránili i s brankářem a nedostali jsme až tolik branek, ale jinak jsme soupeře neohrozili. Už v zimě po vzájemném utkání jsem říkal, že Tachov bude hrát v oblasti špičku. V létě navíc výrazně posílil do kvality a dnes dokázal, že je hlavním favoritem soutěže a patří jinam.



Sestavy


FK Tachov
M. Langr [-] (76. D. Dvořák [-] ) - R. Umanskyi [-] (69. G. Nieves [-] ) , M. Braun [-] , P. Sláma [-] , D. Bulaiev [-] (69. A. Kořínek [-] ) , L. Hudec [-] , P. Kořínek [-] , G. Lanfranchi [-] (78. T. Roháč [-] ) , J. Viterna [-] , T. Habart [-] , T. Vejvoda [-] (78. J. Fišer [-] )

TJ Sokol Plzeň - Černice
P. Gottwald [-] - E. Eger [-] , M. Trnka [-] (59. J. Miletínský [-] ) , J. Müller [-] - P. Toman [-] , T. Hrach [-] , K. Zeliński [-] , P. Eger [-] , M. Chvojka [-] (69. J. Pipaš [-] ) , M. Müller [-] - J. Nedvěd [-] (81. O. Hlaváč [-] )

ŽK: 62. M. Müller .
Hráči zápasu: L. Hudec , P. Kořínek .
Počet diváků: 136. Rozhodčí: Petrželka František - JAKŠ Jan, KRŮS František.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Jakub Volák

Expert: Jan Benedikt
Tip experta: výhra domácích

Tachov jako favorit soutěže si myslím, že nezaváhá ani v tomto kole - 5:0.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích