Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

28.09.2022 16:30

1.kolo, Středočeský | 1.A třída sk. B, 2022-2023


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Poříčí poprvé okusilo chuť porážky! Bohemia udržela doma všechny 3 body


Branky


4

Velmi vyhrocené utkání se odehrálo v dohrávce 1. kola středočeské 1.A třídy sk.B mezi favoritem soutěže Poříčím a houževnatou Bohemií Poděbrady, která se nedávno postarala o jednu z mála porážek Dolního Bousova.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Vypjaté utkání

Na sváteční utkání mezi dvěma předními celky středočeské 1.A třídy sk.B si našlo cestu až 120 diváků, kteří vytvořili hráčům parádní diváckou kulisu.

Počátek utkání patřil dle očekávání hostům, kteří se přijeli prezentovat svoji kombinační hrou, ale Bohemia se postupně začala dostávat do zápasu také.

Již v 8. minutě přišla první gólová šance pro Martínka, jenž ale pálil pouze do rukavic brankáře Soukupa.

To spíše hosté se ukázali daleko lepší úvodní šancí a to po centru Galušky, na který si naběhl Síkora, ale brankář Málek výborně zasáhl a vyrazil míč na horní tyč.

Bohužel i přes šance Nováka nebo Havlíčka, jsme se otevření skóre v první pětačtyřicetiminutovce nedočkali a týmy šly do šaten za bezbrankového stavu.

Řeznická hra

Bohužel druhý poločas nám moc fotbalové utkání nepřipomínal, zejména kvuli počtu faulů na straně domácích, kteří stihli získat 7 žlutých karet a z toho 2 obdržel Králík a všichni moc dobře víme, co to znamená.

Jak už to mají hráči Bohemia ve zvyku, tak ve druhé půle se pořádají gólové hody a dnes tomu nebylo jinak.

Právě o první branku se mohli postarat hosté, konkrétně Azilinon, který ve vápně střílel z otočky, ale síť nerozvlnil.

O chvíli později se ale do šance hrnuli domácí. Zumas prostrčil po míč na kraji hřiště Uherovi, jenž přihrál na Králíka a ten se již nemýlil.

Toto vedení ale bohužel pro Bohemii netrvalo dlouho. V 57. minutě přišlo dlouhé vhazování, jenž prodloužil Havlíček na Galušku a bylo srovnáno.

Ale ani tento stav netrval vůbec dlouho. V 63. minutě poslal opět domácí do vedení Martínek a Poříčí muselo znovu dotahovat.

Tato branka Poříčí nezlomila, nýbrž nakopla a velmi silně se hlásilo a vyrovnávací branku. Ta ale po sérii několik šancí nepřišla, naopak přišla další rána do sítě Posázavanu, o kterou se znovu postaral Martínek a v 90. minutě zavřel střelecký účet utkání.



Ohlasy k zápasu


FK Bohemia Poděbrady
Jiří Voříšek: V sobotu jsme odmítli drama a zřejmě jsme měli předtuchy, protože toho jsme si ve sváteční den užili vrchovatě. Zatím bezchybný lídr soutěže z Poříčí k nám přijel s kvalitním kádrem a chutí hrát kombinační fotbal. My jsme na tom byli obdobně. Po propršeném dni jsme byli poprvé nuceni odehrát utkání na umělé trávě. Celý zápas byl vidět svižný fotbal spíše celokrajského parametru. Vyhecovaný zápas jsme zlomili v průběhu druhé půle, kdy nám vycházela útočná hra. Soupeř se snažil být aktivní, ale víc než k pološancím to nevedlo. Jsme rádi, že jsme vyhráli před slušnou atmosférou proti favoritovi soutěže.

SK Posázavan Poříčí n. S.
Karel Králíček: Dnes nešlo v Poděbradech o body, ale o zdraví našich hráčů. Když utkání se hraje na umělé trávě, která není ani 45 minut před utkáním připravena na zápas. A co je smutné na přírodním trávníku se prohánějí místní mládežníci, když funkcionáři vyprávějí, že je podmáčený. Počasí i hřiště bylo v naprostém pořádku, pokud by se náš klub choval stejně v utkání, kdy jsme pro fotbal měnili i pořadatelství v dopoledních hodinách tak bych si soupeře dokázal Vážit ovšem zde se jednalo o hrubé nesportovní chování a podvod ze strany funkcionářů FK Bohemia Poděbrady. Důkazem jsou fotografie i další materiál. To, že nezajistí zraněnému hráči ani hloupou pomoc a odnesení na nosítkách je už jen známka ubohosti.



Sestavy


FK Bohemia Poděbrady
J. Málek [-] - O. Soukup [-] , D. Havránek [-] , M. Novák [-] , J. Kalina [-] (86. J. Suchánek [-] ) , O. Hněvsa [-] , Z. Orestis [-] (90. J. Křivský [-] ) , O. Martínek [-] , J. Králík [-] , V. Uher [-] , J. Voříšek [-]

SK Posázavan Poříčí n. S.
M. Soukup [-] - P. Tlustý [-] , P. Havlíček [-] , P. Galuška [-] , Z. Hašek [-] (24. L. Říha [-] ) , V. Peroutka [-] (21. F. Majer [-] ) , J. Jírů [-] , T. Síkora [-] (71. J. Baštýř [-] ) , M. Azilinon [-] , L. Vaculík [-] (74. M. Walter [-] ) , A. Dumský [-]

ŽK: 55. J. Králík , 60. J. Voříšek , 60. J. Kalina , 63. V. Uher , 90. O. Hněvsa , 98. J. Křivský - 98. J. Jírů . ČK: 89. J. Králík .
Počet diváků: 120. Rozhodčí: Drábek Tomáš - ORÁLEK Kamil, KABOUREK Jiří.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
28. 9. 2022 23:10
Ostuda funkcionářů FK Bohemie Poděbrady

FK Bohemia Poděbrady 3:1 SK Posázavan Poříčí nad Sázavou

Branky: Martínek 2x, Králík – Galuška
ŽK: 8-1
ČK: 1-0
Rozhodčí Drábek, Orálek, Kabourek
Diváci 120
Sestava – Soukup – Dumský, Peroutka (Majer 21 min), Tlustý, Hašek (Říha 24 min) (Greš 61 min) – Jírů, Havlíček – Galuška, Vaculík (Waltr 74 min) – Sikora (Baštýř 71 min) – Azilion
Náhradníci – Tlamicha, Rejhon

Náš tým se těšil do lázeňského města, kde očekával pěkné hřiště a kvalitního protivníka. Bohužel jaké byl naše překvapení, když dorazil na stadion a domácí tým na sdělil, že se hraje na UMT, která tou dobou nebyla ani připravena k utkání všude bylo spoustu listí a klacků. Ovšem domácí klub nám sdělil, že hlavní plocha je k utkání nepřipravená. Ovšem jaké bylo naše překvapení, když o několik minut po začátku utkání vběhlo na hřiště ke svému mistrovskému utkání žactvo domácího klubu. Už to neslo znaky, že v utkání nás nečeká fair play boj, a to se i o několik minut potvrdilo.
Od úvodního hvizdu rozhodčích domácí tým notně motivová vytvářel jeden faul za druhým a během prvních 25 minut došlo na zranění dvou našich hráčů, ovšem to byl pouze slabý odvar toho, co nás mělo čekat ve druhém poločase.
Tam domácí začali hrát ještě více a více agresivněji a tím také pramenilo jejich 8 žlutých karet a jedna červená. Ovšem to, co se stalo v 63 minutě od hráče Uhra, který ze zadu loktem poslal k zemi naše hráče nemá ve fotbale obdobu. Bohužel horší situace nastala, když náš hráč zůstal bezvládně ležet na zemi a domácí lavička v čele s trenérem Kubánkem osočovala hráče ze simulování ten ležel na promrzlé zemi více jak 7 minut. Naše lavička žádala o volání záchranné služby a nosítek. Bohužel tím, že v areálu byl pouze jeden pořadatel tak nebylo možné zajistit, jak přivolání sanitky, tak ani odnesení hráče do šaten. Tyto všechny činnosti si musel náš klub zajistit sám. Odchod ze hřiště nebyl ani trochu označen a zajištěn tedy naši hráči odnášeli bezvládné tělo na nosítkách sami do šatny, která nebyla ani vytopená na základní teplotu.
Po více jak 10 minutách se utkání již pouze dohrávalo a náš hráč musel být ještě v nemoci převezen na specializované pracoviště, kde podstoupil kompletní vyšetření na CT přístroji.

Hodnocení utkání Karlem Králíčkem bylo krátké, ale výstižné dnes nešlo v Poděbradech o body, ale o zdraví našich hráčů, když utkání se hraje na umělé trávě, která není ani 45 minut před utkáním připravena na zápas. A co je smutné na přírodním trávníku se prohánějí místní mládežníci, když funkcionáři vyprávějí, že je podmáčený. Počasí i hřiště bylo v naprostém pořádku, pokud by se náš klub choval stejně v utkání, kdy jsme pro fotbal měnili i pořadatelství v dopoledních hodinách tak bych si soupeře dokázal Vážit ovšem zde se jednalo o hrubé nesportovní chování a podvod ze strany funkcionářů FK Bohemia Poděbrady. Důkazem jsou fotografie i další materiál. To, že nezajistí zraněnému hráči ani hloupou pomoc a odnesení na nosítkách je už jen známka ubohosti.
Samuel Mičuta

Expert: Matěj Brabec
Tip experta: remíza

Poříčí poprvé ztratí body.

Hráč, Zpravodaj, Fotograf - AFK Pečky | Středočeský | Kolín

Tip: výhra hostů