Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

09.04.2022 15:00

17.kolo, Moravskoslezský | 1.B třída sk. C, 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FK Staříč bere tři body díky fantastickému prvnímu poločasu


14

Na stadion Pod Okrouhlou přijel celek z podhůří hory Čantoryje. Nýdek posílený o výhru v prvním utkání na půdě petrovického Interu přijel pozitivně naladěn, navíc podzimní vzájemné měření sil skončilo divokou remízou 3:3, kterou zařídil kanonýr Kaulinec. Co se dělo od úvodních minut se dozvíte v následujícím článku.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Kaulinec se vrátil ve velkém stylu

Domácímu trenérovi Šponiarovi muselo udělat radost, že se mu do základní sestavy vrátil kanonýr Kaulinec a tvůrce hry Musálek. Celkově výčet změn obsahoval několik zásadních změn v sestavě. Kromě navrátilců Kaulince a Musálka musíme zmínit, také stopera Janotu. Naopak v sestavě proti duelu s Horní Suchou scházeli Alfery, Király a Chovanec.

To hosté pro tento víkend postrádali Kluze, který nedorazil z osobních, blíže nespecifikovaných důvodů a marody Ciencialu s Placzkem. Do brány se opět postavil brankář Pinkava, který zazářil na petrovickém Interu v prvním kole.

 

Hostující celek byl v úvodních desítkách sekund zřejmě ještě v kabině když po autu u půlící čáry se dostal míč do "šprajcu" mezi dva nýdecké a Musálka, kde po sérii soubojů přišel hostující Spratek o míč a navrátilec Musálek se štěstím vymotal míč ze skrumáže a vybídl k centru Trčku, jehož následný centr doklepl z voleje na zadní tyči do brány Kaulinec 1:0. Domácí byli při chuti a od úvodních minut jasně lepším týmem. Ve 3.minutě se opět dostával k zakončení Kaulinec, ale jeho šanci zmařil ofsajd. 

V 6.minutě se Kaulinec opět dostal k zakončení, avšak nepotrestal chybu nýdecké obrany a mířil vedle. V 15.minutě poprvé zahrozili hosté. Spratkův přímý kop domácí Smetana s námahou vyrazil nohou před sebe, ale jeden z dorážejících hostů se ukopl. 

 

A tak platilo pověstné nedáš-dostaneš. Z rychlého protiútoku se v 17.minutě dostal na vlastní půlce k míči Kaulinec, který nejprve při kličce zaváhal a přišel o míč. O který hostujícího stopera nejprve obral Musálek, aby následně poslal kolmicí do souboje tváří v tvář s brankářem Pinkavou Kaulince, a ten se v těchto situacích nemýlí.

 

Ve 26.minutě kopali nýdečtí další standardní situaci, která opět nadělala Smetanovi potíže, ale gól z toho nebyl. O dvě minuty později přišla další "standardka" pro hosty. Z centrovaného míče hasil Smetana famozním zákrokem obrovskou šanci hostí, když na brankově čáře zastavil 100% gólovou hlavičku.

 

A měli jsme tu nedáš-dostaeš podruhé. Tentokrát si naprosto zbytečně zkomplikoval život obránce Hojdysz, když se nechal obrat o míč v pressu Trčkou, kterého poté atakoval Lamacz a při snaze odkopnout míč křížem přes hřiště jej omylem adresoval Danielu Kapsovi, který se rázem ocitl sám na velkém vápně a se štěstím propálil brankáře Pinkavu. Běžela půl hodina hry.

V euforii hrající domácí celek v čele s Kaulincem, kterému střílení branek evidentně chybělo, slavilo branku už na 4:0 o okamžik později. Ve 31.minutě doslova "zdrbal" přihrávku defenzivní záložník Nýdku a místo rozvinutí akce na polovině hřiště přes stopera našel pouze Kaulince, který v kličkách zamotal nýdeckého stopera tak, že se z ní rozmotává doteď a zvýšll střelou k tyči na rozdíl čtyř branek.

 

Famozní poločas a golová show domácích dostala razítko v podobě hlavičky Musálka ve 33.minutě. Centr z pravé strany špatně odhlavičkoval jeden z nýdeckých přímo na hlavu Musálkovi, který svou hlavičku z malého vápna poslal za záda bezmocného Pinkavy. Nýdek inkasoval třikrát za čtyři minuty v rozmezí 29 až 33.

 

Do poločasové pauzy mohlo být ještě hůř. Kaulinec v brejku vybídl Trčku, který v pádu orazítkoval tyč. Psala se 42.minuta

Hosté utkání kosmeticky upravili

V poločase odstoupil za domácí celek Kaps, který do hry pustil Milana Hromádku. Druhá půle, už tak bohatá na brakové situace nebyla a utkání se změnilo spíše v boj mezi šestnáctkami, který byl plný soubojů a přerušování.

Jednu ze šancí měli hosté po rohovém kopu, kdy se ale střela z otočky nevešla mezi tři tyče. Další pološancí Nýdku bylo přečíslení 4 na 2, po ztrátě míče domácího Jukla. Tu ale hosté nedotáhli ani do přímého ohrožení Smetanovy svatyně. Z následného protiútoku se nechal vybídnout k zakončení technicky zpoza šestnáctky Kaulinec, ale Pinkava si se slabým pokusem poradil.

 

Hosté se kosmetické úpravy skóre přecijen dočkali. Spratek v 69.minutě vybídl kolmicí po straně ke sprintu Puczoka, kterým křižnou přihrávkou našel na penaltě Szotkowskeho, který tak zkorigoval skore na 5:1.

Z poslední akce utkání se ještě blýskl gólovou hlavičkou Tlachač, který v záklonu překonal Smetanu po centru zprava a upravil skóre na konečných 5:2.

 

 



Ohlasy k zápasu


FK Staříč
Jiří Baran - předseda: K zápasu jsme se sešli dobře naladěni. Někteří hráči s obrovskou chutí, protože po dlouhé marodce konečně mohli naskočit do zápasu. Na hře to bylo určitě od začátku utkání vidět, naše ofenzivní úsilí bylo obrovské. Ve 33. min. jsme vedli 5:0. Soupeř občas zahrozil, ale Lukáš Janota dobře zezadu dirigoval hru a co prošlo, to chytil Lukáš Kotala. Ve druhém poločasu jsme už tak velkou převahu neměli. Občas jsme zahrozili my, ale i soupeř předvedl dobrý výkon směrem dopředu. Nám se už branku vstřelit nepodařilo, i když příležitosti byly. Nýdek ve 2.poločasu vstřelil 2 branky a zkorigoval konečný výsledek na 5:2. Podle mého názoru, po dobrém výkonu, zasloužené 3body.

TJ Sokol Nýdek
Viktor Polok: I když jsme jeli do Staříče se třemi absencemi, tak jsme rozhodně nečekali takový výsledek. Ve 33.minutě nemůžeme mít pět obdržených branek. Jako trenéři jsme upozorňovali na Kaulince a ten nám opět vstřelil hattrick, přitom se ve druhém poločase na domácích projevila mizerná zimní příprava a dvěma brankami jsme stav alespoň korigovali, ale i tak zápas ovlivnily velké individuální chyby a domácí si za svůj výkon v prvním poločase zaslouženě berou tři body.



Sestavy


FK Staříč
L. Smetana [-] - D. Kocián [-] , P. Jukl [-] , L. Janota [-] , D. Kaps [-] (47. M. Hromádka [-] ) - S. Matula [-] , K. Trčka [-] (80. R. Petroš [-] ) , S. Musálek [-] (86. P. Klečka [-] ) , P. Velička [-] - L. Kaulinec [-] , M. Míček [-] -

TJ Sokol Nýdek
M. Pinkava [-] - R. Tlacháč [-] , F. Szotkowski [-] (77. A. Jóni [-] ) , T. Lamacz [-] (41. V. Polok [-] ) , J. Kantor [-] , V. Szmek [-] , P. Turoň [-] , P. Příborský [-] , T. Spratek [-] , A. Puczok [-] , M. Hojdysz [-]

ŽK: 6. L. Smetana , 16. S. Musálek , 26. L. Janota - 24. R. Tlacháč , 74. F. Szotkowski .
Místo: Staříč. Počet diváků: 80. Rozhodčí: CHMIEL Marek - BEDNÁŘ Marcel, MĚKÝŠ Adam.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Jakub Hradil

Expert: Ondřej Kacíř
Tip experta: výhra hostů

Myslím si, že Nýdek naváže na svůj poslední úspěch v Petrovicích. Ačkoliv bych přál vítězství spíše domácím, rozhodne komplexnější kvalita mužstva hostů.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: výhra hostů

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: remíza