Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

14.05.2022 17:00

21.kolo, Jihočeský | 1.B třída sk. A, 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Rezerva Malše Roudné rozstřílela Chvalšiny


Branky


20

 Po minulé výhře, na níž Sokol čekal více než půlrok, jej potkal ohromně těžký úkol. Nejenže se musel postavit vedoucímu týmu soutěžní tabulky, ale v jeho neprospěch hrála i výrazná absence. Zdálo se však, že hostující tým bude Malšanům vzdorovat alespoň v kompletní jedenáctce, ovšem k utkání nakonec nastoupila pouhá devítka statečných. Ti vynaložili obrovské úsilí, ale vysokou porážku, čítající rovný tucet branek, odvrátit nedokázali.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Oslabené mužstvo Chvalšin nesehrálo špatný zápas, ale přílišné naděje si klást nemohlo. Prezentovalo se především předen naordinovanou disciplinovanou hrou, ale v územní převaze hráli prim domácí fotbalisté. Ti se během úvodní pětiminutovky dostali hned ke třem možnostem zakončení, ale ani jedinkrát nemířili přesně a tak Kamenský nepotřeboval zasahovat.  Do nebezpečné akce se ovšem dostali i hosté a roudenská defenziva byla donucena zatáhnout za záchrannou brzdu. Tím se Chvalšinským otevřela možnost standardní situace, ale ti s ní nenaložili dobře.

Lídr soutěže se poprvé prosadil po uplynutí třinácti minut. Skóre otevřel František Podlaha křižnou střelou z pravé strany pokutového území na vzdálenější tyč, čímž se postaral o první zápis do dlouhého výčtu gólových statistik. Později se hosté snažili znovu ohrozit protilehlou svatyni a když si Roudné opakovaně pomohlo faulem, měl Sokol k dispozici další volný přímý kop. Ten zahrál Fučík a jeho dobrá střela prosvištěla jen těsně vedle šibenice po levici tamního brankáře. Oslabený tým trenéra Fábiána však nadále okupoval roudenské brankoviště a když se Klíma odhodlal k zakončení, nedodal střele potřebnou razanci. Hošna proto neměl situaci nikterak ztíženou a míč si v klidu sebral.

Na druhé straně se nedovoleným bráněním nebezpečně blízko své klece provinil tým hostí a Lukáš Wohlgemuth  ukázal, že za to umí dobře vzít. Tentýž hráč bez větších potíží zvýšil na 3:0 ještě před uplynutím půl hodiny hry poté, co trestal faul na Nekvindu a chladnokrevně proměnil pokutový kop.  Fotbalisté v zelených dresech před poločasovou přestávkou udeřili ještě dvakrát a upravili tak průběžné skóre na vypovídajících 5:0. Na prvotní střelu v další ze snah hráčů Malše Kamenský s úspěchem dokázal zareagovat, jenomže míč si našel cestu pouze k Ladislavu Nekvindovi a pod výslednou úpravou skóre úvodní části se podepsal František Podlaha, když měl dostatek prostoru i času k tomu, aby si připravil tvrdou střelu. Ta se zastavila až o rozvlněnou síť. a pro hosty již neexistovala možnost, jak se dostat do zápasu, aby jej soupeři zkomplikovali.

Po změně stran favorité navíc pokračovali ve své aktivitě a už v padesáté minutě dokonali tenisového kanára. Trnka z levé strany zatáhl balón do pokutového území, kde jej Kamenský sice zvládl zasáhnout, jenomže Lukáš Skála byl natolik důrazný, že jej z bezprostřední blízkosti dopravil za brankovou čáru.  

Chvalšinští se i přes nepříznivý výsledek nehodlaly v moři neúspěchu utopit a tak znovu zatlačily na pilu. Nejprve dobře podržel míč na útočné polovině V. Decarli a donutil soupeřem k jeho nedovolenému zastavení, načež z přímého kopu Ficova střela skončila jen těsně vedle pravé tyče, pozdější kombinační nátlak také úspěšné zakončení nepřinesl a to byl signál k dalšímu úderu favorita.

Doubrava v defenzivní činnosti nešikovně zavadil o soupeřova forvarda a ten se dožadoval penalty, ale byť neúspěšně, nemuselo to Roudenské vůbec mrzet. Ihned na to totiž tým z Českokrumlovska chyboval v rozehře a Ladislav Nekvinda bez zaváhání trestal svou druhou brankou. V následujících dvou minutách přišla pro Sokol sprcha dalších dvou tref, o něž se postaral Filip Navrátil Janem Tomáškem a po pouhé další čtyřminutové prodlevě přišla chvíle Ladislava Nekvindy, jenž zkompletoval hattrick. V tuto chvíli na světelné tabuli svítilo skóre 9:0, ale skutečný gólový výčet již obsahoval dvouciferný záznam.

Úmorná snaha Chvalšin, v nichž byla cítit beznaděj, si však čestnou trefu zasloužila a nemuselo k tomu být vůbec daleko, kdyby je nezastavil signalizovaný a později i odpískaný ofsajd. Nic na rozhodnutí nezměnily ani protesty hostujícího kapitána. A protože mužstvu, jež bojuje o záchranu nebylo přáno, přidali domácí ještě dvě trefy a to opět ve slepeném časovém horizontu v délce jediné minuty. Jedenáctou trefu Roudného přidal Dominik Hrouda, po němž skóre uzavíral Martin Vlk a nebýt pohotových obranných zákroků Doubravy a nakonec i Kamenského, mohla porážka ještě přidat na své krutosti.

Zdroj: Imrich Hrabovský - TJ Sokol Chvalšiny



Ohlasy k zápasu


TJ Malše Roudné B
Šimon Hošna (brankář): Zápas jsme zvládli s přehledem a hostující, kteří hráli v 9 hráčích jsme do ničeho nepustili. Na začátku obou poločasu hosté dokázali odolávat, ale jakmile jim došli síly tak padal jeden gól za druhým.

TJ Sokol Chvalšiny
Peter Fábián (trenér): Kluci se určitě nemají za co stydět. Na poslední chvíli nás postihla početná absence a my jsme na ní nebyli schopni adekvátně reagovat. Výsledek toho všeho je již znám. Kluci odvedli dobrý bojovný výkon a já před nimi smekám klobouk. Do zápasu nastoupili v počtu devíti lidí a proti houževnatému ambicióznímu soupeři odmakali celý zápas. Poděkovat musím jak soupeři, tak i pánům rozhodčím, že k zápasu přistoupili tak, jak přistoupili. Že se nic zbytečně nevyhrotilo a my jsme na seznam marodů nemuseli připisovat další jméno. Ačkoliv celý tým makal do morku kostí, vyzdvihnout musím výkon Pavla Postla. Ten naskočil na pozici beka na poslední chvíli a své role se zhostil bravurně, dokonce patřil k nejlepším hráčům na hřišti. Konečný výsledek pro nás nemá úplně vypovídající hodnotu. My na zápase musíme najít pozitiva a odrazit se od nich v dalších kláních, kdy pro nás zejména ta domácí budou veledůležitá v boji o záchranu.



Sestavy


TJ Malše Roudné B
Š. Hošna [-] - P. Volák [-] , J. Klimeš [-] , F. Podlaha [-] (46. M. Vlk [-] ) , D. Hrouda [-] , L. Wohlgemuth [-] , L. Skála [-] (65. F. Pazourek [-] ) , L. Nekvinda [-] , J. Tomášek [-] , P. Červený [-] (46. A. Stankay [-] ) , P. Trnka [-] (60. F. Navrátil [-] )

TJ Sokol Chvalšiny
M. Kamenský [-] - L. Fučík [-] , J. Fic [-] , R. Kaprál [-] , V. Decarli [-] , P. Postl [-] , P. Zwifelhofer [-] , J. Doubrava [-] , J. Motz [-] , J. Klíma [-]

ŽK: 8. D. Hrouda , 27. F. Podlaha , 81. J. Tomášek - 82. R. Kaprál .
Hráči zápasu: L. Nekvinda , L. Wohlgemuth , D. Hrouda .
Počet diváků: 80. Rozhodčí: HANDŠUH Karel - BRYCH Jiří, MRÁZ Roman.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Chytli jsme se první jarní výhrou a čeká nás těžký úkol. Otázkou je, koho Roudné nasadí, jenomže jejich mladíci jsou hodně šikovní. Zkusím kluky namotivovat sázkou na domácí a budu doufat v zákon schválnosti a opačný výsledek :D

Tip: výhra domácích

Tip experta: výhra domácích

Určitě jasná 1. Roudné má skvělej tým a tady to jenom potvrdí

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích