4:0
(2:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

27.03.2022 15:00

14.kolo, Jihočeský | 1.A třída sk. A, 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Gutheis s Lesňákem se podělili o góly při jasné výhře nad Vimperkem. Před Lesňákem hostující kouč smeknul


Branky


7. J. Lesňák , 32. P. Gutheis (p.) , 54. J. Lesňák , 73. P. Gutheis (p.)
20

Třetím nedělním fotbalovým zápasem v Kaplici byl duel osmého Spartaku s devátým vimperským Šumavanem. Těmi prvními dvěma byly duely žákovských výběrů shodných soupeřů. Utkání mělo jen dva střelce. Petr Gutheis proměnil dvě penalty, navrátilec Jakub Lesňák skóroval ze hry.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

p

Kapličtí v přípravě neokosili hořkost porážky, a tak očekávání byla velká, především od kaplických fanoušků. I kvůli tomu, že na poslední chvíli vypadl ze sestavy zraněný Štrbačka, měli Spartakovci v základní jedenáctce hned trojici dorostenců. Jedním z nich byl sedmnáctiletý Ondřej Říha, který doposud za první tým odehrál 14 minut. V úvodu zahrozili dvakrát hosté po standardních situacích. V páté minutě zahrával trestný kop z pravé strany Rod, hlavičkoval Pospíchal, hlavička však postrádala větší razanci a Schneider míč stačil chytit. Nedlouho poté další standardka pro hosty. Od rohového praporku centroval Rod, tentokráte hlavičkoval Vojta, ale i v tomto případě skončil míč v rukavicích kaplického brankáře. Následoval dlouhý výkop, obránci Šumavanu zaváhali, doslova přenechali balón Pastierovi, jenž jej posunul Jakubu Lesňákovi, který se dostal do vápna, dostal se za brankáře a skóroval – 1:0. Návrat do kaplického dresu tak gólem oslavil již po sedmi minutách hry. To byla pro hosty studená sprcha. Po vydařeném úvodu je Kapličtí při prvním zaváhání potrestali gólem.

 

Poté se delší časový úsek hrálo především mezi oběma šestnáctkami, bez větší šance před jednou či druhou brankou. Ve dvacáté minutě našel Gutheis za obranou Lesňáka, který sice skóroval, ale radost domácím zmařil zdvihnutý praporek asistenta rozhodčího. Změnu skóre přinesla až dvaatřicátá minuta zápasu. Gólman Schneider posílal dlouhý balón, ten se mu zcela jistě nepovedl dle představ, ale polovysoký míč prošel prakticky středem hřiště až za vimperské obránce, Lesňák byl u míč dříve než vybíhající gólman Jakub Formánek, který jej fauloval a pískala se penalta. K jejímu provedení se postavil Petr Gutheis a nezaváhal – 2:0. Zbývající minuty prvního poločasu změnu skóre již nepřinesly a do kabin tak odcházeli spokojenější Kapličtí, kteří maximálně využili nabídnuté příležitosti. 

Druhý poločas

Snahy hostů po změně stran zabojovat o bodový zisk vzaly rychle za své. Po devíti minutách hry odkop jednoho z obránců vrátil hlavičkující Gutheis za obranu soupeře, z levé strany se dostal do vápna Jakub Lesňák a tvrdou křížnou střelou prostřelil brankáře Jakuba Formánka – 3:0. Vzápětí se musel mít na pozoru domácí gólman Schneider, který stačil vyrazit Vintrovu umístěnou střelu po zemi. S tříbrankovým náskokem se domácí nemuseli hnát do bezhlavého útočení. Řada byla na hostech. Ti se snažili, ale obrana domácích, která v tomto složení hrála spolu vůbec poprvé si situace nekomplikovala, a než na složitou rozehru se mnohdy spolehla na jednoduchý odkop do bezpečí.

 

V 73 minutě napřáhl zpoza vápna David Svoboda, nepříjemnou ránu Jakub Formánek pouze vyrazil před sebe, následně znovu fauloval Lesňáka a druhá penalta byla na světě. Opět se k ní postavil Petr Gutheis, a i v tomto případě s přehledem proměnil – 4:0. Pak se mohli gólů dočkat i hosté. Nejprve pohotově z dálky pálil Rod, při povedené střele, při které byl gólman Schneider bezmocný jej zachránilo břevno. Krátce na to pak ve vápně fauloval Svoboda Chvostu a pokutový kop se pískal i pro hosty. Na bílý bod si míč postavil Jakub Pospíchal, ale gólman Schneider stranu vystihl a míč dokázal vyrazit na rohový kop. V závěrečné desetiminutovce mohli naopak několikrát skórovat domácí. V 81 minutě po pohledné kombinaci centroval z pravé strany Lesňák, míč do sítě dostal Dan Pál, který byl na hřišti sotva několik desítek vteřin, ale pískal se ofsajd.

 

Nedlouho poté Gutheis rozehrál trestný kop na Vaniše, ten pálil tvrdě z levé strany, Jakub Formánek stačil míč vyrazit. V samotném závěru pak neproměnil vekou šanci na skórování Pastier. To však Kaplické mrzet nemuselo. Vstup do jarních odvet se jim povedl na výbornou. Pro hosty je porážka o čtyři góly až příliš krutá. Tři body si však do tabulky po zásluze připsali Spartakovci.         

 

AUTOR: LIBOR GRANEC



Ohlasy k zápasu



TJ Šumavan Vimperk
Jiří Formánek (trenér, pro FB Šumavan Vimperk): Dneska to zhodnotím velice krátce. Lesňák - Vimperk 4-0. Náš výkon nebyl úplně špatný, ale domácí mají hráče jménem Jakub Lesňák, který byl u všech gólů. To domácím stačilo na zisk 3 bodů.



Sestavy


TJ Spartak Kaplice
F. Schneider [-] - J. Vaniš [-] (86. J. Gondek [-] ) , O. Říha [-] (58. T. Nowak [-] ) , V. Aibl [-] , E. Pastier [-] , F. Štěpánek [-] (80. D. Pál [-] ) , P. Gutheis [-] , J. Lesňák [-] (88. J. Smolen [-] ) , R. Daniel [-] , J. Divoký [-] (60. D. Svoboda [-] ) , V. Kuchař [-]

TJ Šumavan Vimperk
J. Formánek [-] - M. Šíp [-] , O. Rod [-] , T. Žofka [-] , J. Čech [-] , J. Pospíchal [-] , R. Vojta [-] , L. Vintr [-] (69. V. Šimandl [-] ) , V. Chvosta [-] , L. Frček [-] (37. V. Pankratz [-] ) , J. Formánek [-]

Počet diváků: 190. Rozhodčí: Vítek Miroslav - KOVAŘÍK Zdeněk, ŠÍMA Václav.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Funkcionář, Administrátor klubu, Zpravodaj, Vedení klubu - SK Čkyně | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra domácích

Michal Špírek

Expert: Petr Kortus
Tip experta: výhra hostů

Asi odvážnej tip, ale je to hra.. Jen doufám, že trefím celkově alespoň dva zápasy :-) Vimperk zabral už na podzim, špatnej tým nemá a bude dělat body. Viděl jsem ho v přáteláku proti Lhenicím, to byl takovej pouťák spíše, ale v Kaplici může úplně v klidu vyhrát.

Tip: výhra domácích

Na jaře ve Vimperku Kapličtí soka deklasovali, ale tento zápas by měl být jiný. A i přes bojovný výkon hostí domácí body neztratí a vyhrají.

Tip: výhra domácích

Fanoušek, Administrátor klubu - TJ Blaník Strunkovice | Jihočeský | Prachatice

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích