L. Brož 42. (p.)
J. Valtr 68.
2:2
(1:0)
60. P. Kolařík
81. T. Vlk (vl.)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

19.06.2022 17:00

15.kolo, Středočeský | 1.B třída sk. B, 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Šlágr kola mezi Holubicemi a Lužcem skončil remízou a rozbitým obličejem


Branky


42. L. Brož (p.) , 68. J. Valtr - 60. P. Kolařík , 81. T. Vlk (vl.)
6

Utkání mezi Holubicemi a Lužcem bylo jednoznačným šlágrem kola. Holubice potřebovaly k záchraně vyhrát, naopak Lužci stačil k udržení se v I.B třídě jediný bod. To se mu povedlo, utkání skončilo remízou. Na konci se však odehrála nepěkná šarvátka, kvůli které musela přijet i sanitka. Více v reportáži.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Penalta pro domácí

Na hře obou týmů byla znát obrovská důlěžitost utkání, a tak se diváci první větší gólové příležitosti dočkali až po čtvrthodině hry. Po náhodném odrazu šel sám na hostujícího brankáře Jiří Valtr, z úhlu ale branku netrefil.

 

O pět minut později se do vedení mohli dostat hosté. Po průnikové přihrávce kapitána Hrdlíka střílel z úhlu Vojtěch Sušír. Domácí brankář Pečonka ale výtečně zasáhl.

 

Vzápětí měli příležitost ke skórování zase domácí. Filip Valtr ale tváří v tvář lužeckému Rollovi neuspěl.

 

Ve 29. minutě zachránila Lužec branková konstrukce. Tyč orazítkoval nikým nehlídaný Lukáš Brož.

 

Ve 42. minutě předvedl skvělou individuální akci Filip Valtr, který posléze přihrál na svého otce Jiřího a ten byl faulován. Jelikož se tento incident odehrál ve vápně, Holubice zahrávaly penaltu. K té se postavil Lukáš Brož a přesnou ranou poslal svůj tým do vedení.

 

První poločas vyhecovaného a důležitého souboje mezi Holubicemi a Lužcem tak skončil výsledkem 1:0 pro domácí.

 

Vlastní gól, rána pěstí a tři červené karty

Ve druhém poločase přibývalo nejen šancí, ale také vyostřených momentů.

 

Jeden z nich přišel v 58. minutě, kdy se po tvrdém faulu domácího Stychlého, který obdržel žlutou kartu, srazili hlavami dva hráči. Mezi fotbalisty obou táborů vznikla rozmíška, kterou museli uklidňovat rozhodčí.

 

V 60. minutě bylo vyrovnáno. Po chybě v zadních řadách holubického celku se tváří v tvář Pečonkovi trefil Petr Kolařík.

 

Po necelých osmi minutách však domácí znovu vedli. Po přihrávce Filipa Valtra a promáchnutí jednoho z obránců Lužce zavěsil Jiří Valtr.

 

S přibývajícími minutami atmosféra na hrací ploše pořádně houstla.

 

V 76. minutě zahrával lužecký Sušír přímý kop, Pečonka ale stihl zasáhnout.

 

V 79. minutě přišel pravděpodoně klíčový moment utkání. Po centru a hlavičce vyrazil holubický brankář balón do břevna. Poté následoval zbytečný a hrubý faul u rohového praporku a střídající Lalouček obdržel červenou kartu. Z následné standardní situace si holubický Tomáš Vlk vstřelil vlastní gól a bylo srovnáno.

 

Hosty branka nakopla a v závěru utkání mohli několikrát strhnout vedení na svou stranu. Kučaba ani Uher ale rozhodující branku vstřelit nedokázali.

 

V závěru se za utkáním odehrála nepěkná tečka. Jiří Valtr neudržel nervy a jednomu z hostujících hráčů nejprve dal na půlící čáře facku a poté lužeckému Lukáši Bernardovi pěstí. Hostujícího fotbalistu museli odnést na nosítkách a po utkání pro něj musela přijet sanitka. Po úderu pěstí nastala strkanice snad mezi všemi aktéry nedělního utkání. Červenou kartou to odnesl samozřejmě Valtr, ale po následné strkanici také lužecký Kučaba.

 

Když se situace uklidnila, rozhodčí foukl do píšťalky a byl konec. Nejdůležitější utkání sezóny pro oba týmy tak skončilo remízou 2:2 a to znamená, že Holubice s největší pravděpodobností sestupují a Lužec slaví záchranu.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Holubice
Roman Slavíček: Utkání jsme nezvládli a sestupujeme, bohužel. Můžeme si za to ale sami. Dvakrát jsme vedli a soupeř pokaždé, díky našim chybám, dokázal vyrovnat. Druhému gólu předcházelo vyloučení, které to celé nastartovalo.

AFK Eletis Lužec
Martin Tauchman: Jednoznačně euforie. Těžké utkání jak z pohledu počasí, tak důležitosti. První půle byla vyrovnaná, bohužel jsme nedali několik ložených šancí. Soupeř zase dvakrát nastřelil tyč a po penaltě šel do vedení. Druhou půli už jsme byli lepším týmem. Po vyrovnání jsme dostali v 70. minutě gól na 2:1, ale ještě více nás to nakoplo. Důležité bylo první vyloučení jejich hráče. Absolutní zkrat a nám to nahrálo. Chvíli na to si dali domácí vlastní gól. Poté je držel brankář v naději, ale vše vyústilo v nastaveném čase, kdy nesmyslně Valtr knokautoval naše dva hráče pěstí do obličeje. Po uklidnění emocí rozhodčí zápas ukončil a mohla vypuknout naše radost. Teď se musíme pobavit o posílení, abychom se takovým zápasům o vše příště vyhnuli. Celkově pochvala pro všechny hráče, realizační tým a fanoušky, kteří nás přijeli v hojném počtu podpořit.



Sestavy


TJ Sokol Holubice
R. Pečonka [-] - J. Stuchlý [-] (62. F. Čížek [-] ) , L. Brož [-] , A. Valtr [-] (76. R. Pawlus [-] ) , T. Vlk [-] , R. Chládek [-] , R. Ježek [-] , M. Peroutka [-] (69. M. Lalouček [-] ) , J. Tománek [-] , J. Valtr [-] , F. Valtr [-]

AFK Eletis Lužec
V. Rollo [-] - T. Roučka [-] (55. L. Černohlávek [-] ) , V. Sušír [-] , P. Kolařík [-] , D. Hrdlík [-] , F. Vlasák [-] , L. Prejza [-] , M. Tauchman [-] (63. M. Kučaba [-] ) , D. Tauchman [-] , L. Bernard [-] , J. Uher [-]

ŽK: 50. A. Valtr , 59. J. Stuchlý , 84. L. Brož - 90. M. Tauchman , 90. M. Hruška . ČK: 80. M. Lalouček , 90. J. Valtr - 90. M. Kučaba .
Počet diváků: 180. Rozhodčí: Nehasil Karel - KUBEČKA Pavel, KUBEČKA Matěj.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Matouš Vránek

Expert: Martin Nežerka
Tip experta: výhra domácích

Šlágr kola. Oba týmy dělají body hlavně v domácím prostředí. Pokud Holubice zahrají jako proti nám před dvěma týdny, budou slavit záchranu.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů