P. Janura 68. (p.)
R. Daniel 76.
2:1
(0:0)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

07.05.2022 17:00

20.kolo, Jihočeský | Český Krumlov | Okresní přebor , 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Lipno se prosadilo až v 90. minutě, body berou domácí


Branky


68. P. Janura (p.) , 76. R. Daniel - 90. D. Janků
7

Po nezdaru v minulém kole v Přídolí hostila kaplická rezerva soupeře od lipenské přehrady.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

První poločas

Úvodní minuty lze označit za takové oťukávací. Hrálo se sice na podmáčeném, ale jinak perfektně připraveném hřišti. Jako první vážnější zahrozili na konci úvodní desetiminutovky Kapličtí. Po Preuslerově zpětné přihrávce byl v dobré střelecké pozici Janura, ale neprostřelil bránícího soupeře. Vzápětí vyslal zpoza šestnáctky přízemní ránu Štrbačka, gólman Šesták konečky prstů míč vyškrábl na rohový kop. Postupem času se začali ve svém útočném snažení osmělovat i Lipenští fotbalisté. V devatenácté minutě zatáhl míč po pravé straně Panský, na zadní tyči našel přízemní přihrávkou nabíhajícího Macáka, ale ten ve vyložené pozici branku Spartaku minul. V polovině prvního poločasu se dokázal pěkně uvolnit domácí kapitán Janura, proti jeho umístěné střele dokázal gólman Šesták zakročit.

 

Ve 32 minutě na levé straně Preusler vysunul Pastiera, který pronikl až do vápna, ale přízemní střelou míč mezi tři lipenské tyče nenasměroval. Pak se o slovo zase přihlásili hosté. Z pravé strany centroval Krauskopf, gólman Bílý míč pouze přizvedl, gól na noze měl Macák, ale stejně jako v prvním případě branku Spartaku netrefil, když míč skončil nad břevnem. Největší zásluhu na tom, že skončil první poločas bez branek, měl hostující gólman Šesták, který dorostenecký věk strávil v kaplickém dresu. Ve 38 minutě se na pravé straně uvolnil Daniel, protáhl se do vápna, přesnou přihrávkou oslovil v gólové pozici Januru, který zakončoval po zemi z první, hostující gólman stačil zakročit reflexivně nohou a míč vykopl na rohový kop. Do kabin se tak odcházelo v silném dešti za bezbrankového stavu.

Druhý poločas

Po změně stran byli Kapličtí od úvodních minut hodně aktivní, snažili se strhnout vedení na svou stranu. Po třech minutách hry centroval do vápna Meita, bránící Macák si hodně oddychnul, když po jeho obranném zákroku míč prolétl těsně vedle levé tyče. V 55 minutě výhodu rohového kopu pro Spartakovce. Centr Janury propadl až ke Štrbačkovi, proti gólové střele se znovu postavil gólman Šesták, který pohotovým zákrokem uhájil své čisté konto. Nedlouho poté další roh pro Kaplické. Znovu centroval Janura, Presniakov v tutové možnosti poslal míč nad branku Lipna. Na druhé straně pokoušel střelecké štěstí Krauskopf, přízemní křížná střela minula levou tyč Bílého svatyně. Krátce poté, co se zápas přehoupnul do své poslední čtvrtiny, dočkali se přítomní diváci prvního gólu. Hostující Fenc zastavil pronikajícího Štrbačku ve vápně nedovoleně a pokutový kop byl na světě. K penaltě se postavil Petr Janura, výborně chytající Šesták stranu vystihl a konečky prstů míč vytáhl na tyč, ale odražený míč kaplický kapitán dorazil do lipenské svatyně – 1:0.

 

Po osmi minutách hry se navíc domácím podařilo přidat i druhý gól. Gólman Bílý slovil ze vzduchu centrovaný míč, dlouhým výkopem poslal balón na polovinu soupeře, míče se zmocnil Robert Daniel, jenž se dostal do vápna a po křížném zakončení se hostující brankář natahoval marně, byť si na míč lehounce sáhl – 2:0. Hosté ani po dvou inkasovaných gólech nesložili zbraně. V 83 minutě po Víškově rohovém kopu hlavičkoval nepřesně Panský. V samotném závěru se gólu nakonec dočkali i hosté. A gól to byl parádní. K přímému kopu z úctyhodné vzdálenosti z levé strany se postavil David Janků a málo kdy vídanou dělovkou poslal balón nechytatelně pod břevno – 2:1. Hosté si vstřelit gól za předvedený výkon určitě zasloužili. Více gólových příležitostí měli během zápasu přece jenom domácí, a proto lze jejich výhru označit za zaslouženou. Hostující tým dlouho držel v bodové naději výborným výkonem gólman Šesták, ale ze zisku tří bodů se nakonec radují domácí Spartakovci.

 

 

AUTOR: LIBOR GRANEC



Sestavy


TJ Spartak Kaplice B
F. Bílý [-] - R. Daniel [-] , T. Kebl [-] , D. Svoboda [-] , A. Preusler [-] , P. Ševčík [-] , P. Janura [-] , T. Vávra [-] , R. Tomáš [-] , E. Pastier [-] , J. Štrbačka [-]

FC Lipno nad Vltavou
J. Šesták [-] - P. Březina [-] , L. Fenc [-] , Z. Skípala [-] , O. Panský [-] , K. Krauskopf [-] , M. Víšek [-] , V. Březina [-] , T. Kordík [-] , M. Schober [-] , J. Kohout [-]

ŽK: 74. J. Štrbačka - 44. T. Kordík .
Počet diváků: 95. Rozhodčí: Schönkypl Miroslav - ŘIMNÁČ Jiří (N), KRÁTKÝ Marcel (N).

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů