1:2
(1:2)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

26.03.2016 15:00

15.kolo, Vysočina | Pelhřimov | Okresní přebor , 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Z fotbalového odvaru vyšel vítězně Maraton Pelhřimov


Branky


0

Holomajzna. Jiný výraz pro to, co na hřišti předváděli hráči obou mužstev, použít nelze. Na těžkém terénu vázla kombinace, pohledných akcí bylo jako šafránu. Hořepničtí, kteří potřebují body jako sůl, tentokrát herně naprosto propadli. Favorizovaný Maraton, ačkoliv neoslnil, tak si tři body do mistrovské tabulky připsal naprosto po zásluze. Hosté byli lepší ve všech herních atributech a po gólech Růžka a Pahra se mohli radovat z prvního jarního vítězství.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Favorita poslal do poločasového vedení kanonýr Pahr

V Hořepníku se utkaly týmy z opačných pólů tabulky. Loňský přeborník soutěže, Maraton Pelhřimov, atakuje podle očekávání nejvyšší příčky, naproti tomu domácímu mužstvu se po loňské úspěšné sezoně téměř rozpadl kádr, a tak není divu, že se zelenobílý po podzimu nacházejí na nelichotivé předposlední příčce tabulky. Do utkání vstoupili lépe hosté z Pelhřimova, kteří drželi častěji míč na svých kopačkách. Na těžkém terénu se však nemohli příliš spoléhat na svou klasickou kombinační hru. Již od samého počátku zápasu byla hra plná nepřesností. První povedenější akci viděli diváci po patnácti minutách hry, kdy zpoza šestnáctky prudce vystřelil Lukáš Máca, jeho jedovka však orazítkovala pouze tyč hořepnické brány.

 

Z tlaku, ve kterém byli hosté prakticky po celý zápas, vytěžili Maratonci úvodní gól zápasu. Po nezištné přihrávce J. Musila se v hořepnické šestnáctce zjevil volný Borek Růžek, který si, i s jistou dávkou štěstí, pohrál s domácími zadáky a zkušeně zavěsil. Z vedení se však hosté radovali pouze deset minut. Ve 31. minutě zahrával domácí Vojta Filip rohový kop, umě zakroucený míč vyrazil M. Prchal pouze před sebe, kde stál M. Jelínek, jenž hlavou trkl do míče přesně - 1:1.

 

Domácí, do té doby poněkud zvadlý soubor, po vstřelené brance na okamžik ožil. Výsledkem zvýšené aktivity byla dělovka stopera Pavla Moravce, která, přestože mířila nad, notně vylekala brankáře Prchala. Ve 37. minutě přišel rozhodující moment zápasu. Po poněkuď sporně odpískáném faulu na M. Moravce zahrávali hosté na pravo od hořepnického vápna trestný kop, nadýchaný centr našel na malém vápně hned trojici nepokrytých hráčů Maratonu, střelu Růžka z bezprostřední blízkosti sice ještě stačil gólman Lapáček reflexivně vyrazit, na dorážku kanonýra Pahra už byl ale krátký. Do kabin se tak šlo za těsného, nicméně zaslouženého vedení hostujícího týmu, který měl daleko více ze hry.

 

 

Ve druhé půli diváci gól neviděli, pohledný fotbal bohužel také ne

Do druhé půle nastupovali domácí hráči na hřiště s cílem pokusit se zlepšit hru z úvodního dějství, to se jim však ani trochu nepodařilo. Domácí jedenáctka totiž předváděla fotbal, ze kterého hrstku nejvěrnějších fans musely bolet oči. Vzhledem k tomu, že ani hosté si s míčem překvapivě příliš netykali, hrála se velmi neurovnaná hra plná zkažených přihrávek a nepřesného zakončení. Vše podstatné se po přestávce odehrávalo na polovině domácího mužstva, kterému s každou přibývající minutou docházely síly. Hosté však ze své převahy nevytěžili zhola nic, šancí kterak navýšit své vedení přitom měli dostatek.

 

Po únicích z levé strany a následných přihrávkách aktivního Martina Moravce zradila koncovka Růžka, Pahra i další zkušené pelhřimovské plejery. Několik střel ze střední a větší vzdálenosti také nenalezlo svůj cíl. Z gólu se hosté neradovali ani po nepřehledných závarech v hořepnické šestnáctce, dvě gólové šance Maratonců pak zneškodnil pozorný Lapáček. Hořepničtí ve druhé půli hrozili pouze z brejků, střely T. Dlouhého, M. Jelínka či Petra Zíky však mířily vysoko nad hostující bránu. 

 

Závěr zápasu si zkušení hosté již pohlídali. Hrálo se daleko od jejich brány, domácí již nedokázali zmobilizovat síly na nějaký větší závěrečný nápor. Zápas, ve kterém se diváci hezkého fotbalu nedočkali, tak vyzněl lépe pro favorizovaný Maraton Pelhřimov. Hosté byli lepší kombinačně a překvapivě také fyzicky. Jejich vítězství je naprosto zasloužené a nebýt nepřesné koncovky, mohlo být mnohem výraznější.

 

 



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Hořepník
Pavel Dlouhý st. - funkcionář: Na našich hráčích bylo vidět, že toho přes zimu moc nenatrénovali. Míč je vůbec neposlouchal. Navíc naši hráči buď nemohli nebo se jim nechtělo, čekal jsem od nich daleko větší nasazení. a zápal do hry. Hosté, i když taky nepředvedli nic světoborného, vyhráli naprosto po zásluze.




Sestavy


TJ Sokol Hořepník
J. Lapáček [-] - T. Dlouhý [-] , M. Jelínek [-] , P. Zíka [-] , P. Dlouhý [-] , V. Filip [-] , T. Jelínek [-] (52. P. Vesecký [-] ) , R. Filip [-] , P. Moravec [-] , P. Starka [-] , O. Petrů [-]

FC Pelhřimov
M. Prchal [-] - B. Růžek [-] , M. Moravec [-] , L. Máca [-] , M. Vacek [-] , J. Ježek [-] , J. Musil [-] , J. Kratochvíl [-] , V. Beneš [-] , M. Podhráský [-] , Z. Pahr [-]

Hráči zápasu: J. Lapáček - V. Beneš , L. Máca , M. Moravec .
Místo: Hořepník. Počet diváků: 20. Rozhodčí: BEZSTAROSTA Jiří - ŠŤASTNÝ Jakub, MRÁČEK Martin.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.