2:1
(2:1)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

03.10.2015 15:30

9.kolo, Divize E, 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Krnov zdolal oslabený Rýmařov


Branky


2. J. Šimčík (p.) , 30. L. Kužel - 18. R. Němec
0

Domácí Krnov měl za sebou cennou remízu 3:3 v Brumově. To Rýmařov roznesl na kopytech Havířov, když jej zničil 6:0. Jenomže před víkendovým kolem byla Jiskra na předposledním místě, takže potřebovala zabrat i v Krnově. Ve druhé minutě už však hosté prohrávali po proměněné penaltě. Dokázali sice brzy srovnat, ale poslední slovo měli domácí. Rýmařov se po výhře Havířova propadl na samotné dno divizní tabulky.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Tři góly a červená

Rýmařovští se ani nestihli v Krnově pořádně rozkoukat a už se proti nim kopala penalta. Tu hlavní sudí Vojkovský nařídil hned v první minutě zápasu, když dlouhý nákop brankáře Kovalíka proskotačil až do šestnáctky hostů, došlo ke špatné komunikaci mezi obránci a brankářem Kameníkem a zákroku Horáka ukázal Vojkovský na značku pokutového kopu. S ním precizně naložil Jiří Šimčík, když poslal Kameníka na druhou stranu – 1:0. I Rýmařov se dožadoval penalty, konkrétně Radek Němec po souboji s domácím kapitánem Daříčkem. Hlavní rozhodčí ovšem jeho prosby nevyslyšel. Na začátku 17. minuty sice vstřelil Krnov druhý gól, ale pro ofsajd nebyl správně uznán. A tak udeřilo na druhé straně. Hned o minutu později totiž Michal Furik krásným pasem našel rozběhnutého Radka Němce, ten přesprintoval domácí obránce a střelou ještě před hranicí šestnáctky posadil míč přesně k tyči – 1:1. Ve 23. minutě už mohl Rýmařov dokonce vézt. Ovšem Tomáš Šupák byl v obrovské šanci vychytán Kovalíkem. Ve 28. minutě přišel další důležitý moment utkání. Hostujícímu Horákovi se nelíbilo, že sudí Vojkovský neodpískal nedovolený zákrok na jeho osobu, a proto mu vyčinil. Vojkovský mu za to ukázal druhou žlutou kartu a Horák musel předčasně pod sprchy. Navíc Krnov dostal k dispozici velmi výhodnou standardní situaci uvnitř pokutového území Rýmařova. Po mnoha dohadech a posunování zdi zahráli nepřímý volný kop Krčmařík s Navrátilem. Druhý jmenovaný chtěl propálit zeď po zemi, míč se odrazil k Šustrovi, který z úhlu nastřelil břevno, balón se následně ocitl v blízkosti brankové čáry, kde jej do sítě hlavou doklepl Lukáš Kužel – 2:1. V 38. minutě se k nebezpečné hlavičce dostal domácí kapitán Daříček, ale Kameník byl na tom správném místě. Rýmařovští hráči hojně diskutovali s hlavním rozhodčím a vůbec se jim jeho výkon nezamlouval, ovšem, jak to tak bývá, nebylo jim to nic platné. Poločas skončil jednobrankovým vedením Krnova.

Další branky nepřišly

Ve druhé půli se Rýmařov snažil alespoň vyrovnat. Krnov, i když měl na trávníku o jeho muže více, se soustředil především na defenzívu a případně vyrážel do rychlých brejků. Po většinu času se však snažil ušetřit co nejvíce drahocenných vteřin a dovést zápas do vítězného konce. V 67. minutě se přes tři hráče proháčkoval hostující Motyčka, poté se ocitl na zemi v pokutovém území. Sudí Vojkovský však pro něj neměl pochopení a ocenil jej žlutou kartou za simulování. Rýmařov si chtěl pomoci nějakou standardní situací, ale většinu z nich s přehledem odvrátili vysocí domácí obránci. V posledních 10 minutách se Krnov snažil, co nejvíce zdržovat hru. V 82. minutě byl blízko vyrovnání Motyčka, ale s jeho dalekonosnou střelou si gólman Kovalík s námahou poradil a vytěsnil ji na roh. Vzápětí mohl definitivně rozhodnout Adam Ondra, který běžel zcela sám na brankáře Kameníka, udělal mu kličku, ale místo toho, aby míč poslal do prázdné branky, nesmyslně počkal na vracejícího se rýmařovského obránce a nastřelil balón do něj. Krnov se tak musel o svou výhru strachovat až do samotného konce, ale nakonec ji uhájil. Po konečném hvizdu měli hostující hráči ještě co říct sudímu Vojkovskému. Zejména brankář Kameník byl „aktivní“ a vysloužil si za to ještě žlutou kartu. Rýmařov se propadl na poslední místo, Krnov je s 15 body osmý.



Ohlasy k zápasu


FK Kofola Krnov
Panaiotis Melios (vedoucí FK Krnov): "Šli jsme rychle do vedení, pak jsme inkasovali, následně šel soupeř do deseti, využili jsme naši přesilovku a znovu vedli. Myslím si, že zápas příliš fotbalovosti nepobral. První poločas ještě ano, ale druhá půle moc koukatelná nebyla. My jsme měli velké šance, které jsme mohli a měli využít, abychom se nemuseli strachovat až do konce. Nám moc chybí tvořivý střední záložník Bartoníček, a to opravdu citelně. Už byl sice na s námi na lavičce, ale jen jako masér. I tak to pro nás byla pomoc, je to velká persóna. Příští týden možná už nastoupí, chce to zkusit. S body jsme určitě spokojení, výhru už jsme potřebovali."




Sestavy


FK Kofola Krnov
R. Kovalík [-] - J. Šimčík [-] , M. Havlíček [-] , M. Daříček [-] , R. Švrček [-] - V. Šustr [-] , L. Kužel [-] , T. Hudský [-] , P. Navrátil [-] (88. L. Mohyla [-] ) - A. Ondra [-] (86. M. Ostrák [-] ) , L. Krčmařík [-] (74. A. Korbel [-] ) -

SK Jiskra Rýmařov
P. Kameník [-] - Z. Horák [-] , T. Krejčí [-] , P. Kučera [-] , T. Němec [-] (71. J. Lesák [-] ) - M. Kotůlek [-] (86. J. Furik [-] ) , M. Motyčka [-] , M. Furik [-] , R. Němec [-] - T. Šupák [-] , P. Ondruška [-]

ŽK: 64. T. Hudský - P. Kameník , 2. Z. Horák , 59. M. Kotůlek , 67. M. Motyčka , 89. P. Kučera . ČK: 28. Z. Horák .
Hráči zápasu: J. Šimčík , M. Daříček .
Místo: Tráva. Počet diváků: 427. Rozhodčí: Vojkovský Jakub - PRIESOL Daniel, VIDLIČKA Daniel.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.