2:1p.
(0:0)
50. P. Němeček (p.)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

10.10.2015 14:00

10.kolo, Divize B, 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Michal Lesniak zachránil Rakovník, Úvaly nakonec odjely s bodem


Branky


74. M. Lesniak - 50. P. Němeček (p.)
0

Úvaly předváděly v desátém kole Divize B na hřišti Rakovníku pěkný ofenzivní fotbal a vytvořily si několik slibných příležitostí, domácí ale držel dlouho nad vodou brankář Petr Cipra, kterého pět minut po přestávce překonal z pokutového kopu pouze Petr Němeček. Tatran byl na pokraji porážky, přestože nehrál špatně, tu ale téměř čtvrthodiny před koncem odvrátil Michal Lesniak a Rakovník se nakonec po penaltách mohl radovat z vítězství 2:1.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Louny přečkaly dvě velké šance a samy mohly udeřit

Rakovník vstoupil do zápasu aktivněji, první brankovou příležitosti si ale vytvořil až v polovině prvního poločasu, když rozjel dobrou kombinaci po pravém křídle a na bližší tyči se dostal do zakončení jeden z domácích hráčů, jeho střela však postrádala přesnost a z poměrně velké blízkosti vzdálenější levou tyč minula. Louny vzápětí rychle odpověděly. Denis Tokar v šestadvacáté minutě napřáhl ze střední vzdálenosti k nebezpečné přízemní střele, která směřovala přesně k levé tyči, brankář Petr Cipra u ni byl ale včas.

 

Domácí fotbalisté Rakovníku přežili první vážnou příležitost soupeře a vzápětí mohli sami udeřit. Miroslav Verner si naběhl na pravé straně na kolmou přihrávku svého spoluhráče a poté z ostrého úhlu vyslal na bránu Loun přízemní střelu, která Martinu Vackovi propadla mezi rukama a na brankové čáře musel hosty zachraňovat střední obránce Jan Škoda. Hráči Rakovníku už se radovali z úvodního gólu, nakonec ale marně.

 

Jan Škoda zachránil svůj tým od inkasovaného gólu a po půlhodině hry mohl sám skórovat, když zpoza šestnáctky napřáhl ke krásné diagonální střele směřující přesně ke vzdálenější levé tyči, domácí brankář Petr Cipra ale vytáhl z rukávu skvělý reflexivní zákrok a jeho pokus vyrazil. Zbytek prvního poločasu i přes ofenzivní pojetí obou týmů žádnou šanci nepřinesl a oba týmy odcházely do kabin za nerozhodného stavu 0:0.

Fanoušci se v Rakovníků gólů nakonec dočkali

První klíčový okamžik zápasu přišel krátce po přestávce, kdy Louny rozjely po pravém křídle rychlé protiútok a Karel Mančál se pěknou kličnou snažil dostat do pokutového území, kde byl na pravé straně faulován a hlavní rozhodčí neváhal nařídit pokutový kop, ke kterému se postavil v padesáté minutě Petr Němeček a nekompromisní tvrdou střelou k levé tyči ho proměnil. Hosté po vstřelení úvodní branky výrazně ožili a snažili se o vstřelení pojišťující branky, jejich snaha ovšem vyznívala dlouho vniveč.

 

Louny se sice tlačily směrem kupředu a ukazovaly touhu po vítězství a v 66. minutě ho mohly po rohovém kopu pojistit, jenže střelu Petra Němečka z brankové čáry vytáhl pravou rukou fantastický brankář Petr Cipra, který předvedl zákrok z jiné dimenze a v rozhodujícím okamžiku svůj tým podržel neopakovatelným způsobem. Téměř čtvrthodiny před koncem se konečně také dočkali domácí hráči Rakovníku, jejichž obrovské množství střel bylo zablokováno, v čtyřiasedmdesáté minutě se však mohli radovat ze vstřelení vyrovnávací branky, kterou vstřelil Michal Lesniak. 

 

Kanonýr Michal Lesniak se skvěle zorientoval na levé straně pokutového území a poté přízemní střelou propálil brankáře Martina Vacka. Zbytek utkání už žádný gó nenabídl a o osudu zápasu musely rozhodnout pokutové kopy, v nichž byli úspěšnější hráči Rakovníku a po remíze 1:1 nakonec získali ještě jeden bod navíc.



Ohlasy k zápasu


TJ Tatran Rakovník
Pavel Mareš (trenér TJ Tatran Rako Rakovník): „Divákům se fotbal musel líbit. Na obou stranách bylo k vidění mnoho zajímavých situací. Nakonec se štěstí přiklonilo na naši stranu. Jak v závěru zápasu, tak v penaltovém rozstřelu. Už je znát, že nás soutěž pohltila a je potřeba zabrat hlavně po psychické stránce. Kluci si musí víc věřit a mít v sobě větší vůli a elán po vítězství, jako tomu bylo v úvodních kolech.“




Sestavy


TJ Tatran Rakovník
P. Cipra [-] - P. Vecka [-] , M. Houška [-] , L. Stuchl [-] (60. P. Kujal [-] ) - S. Mařík [-] , A. Vrána [-] , D. Santler [-] , P. Kučera [-] , M. Verner [-] - M. Pidrman [-] , M. Lesniak [-] -

SK Úvaly
M. Vacek [-] - J. Škoda [-] , J. Moudrý [-] , V. Kořínek [-] , P. Příhoda [-] - P. Němeček [-] , D. Bozděch [-] , L. Marek [-] , D. Tokar [-] (46. M. Barták [-] ) - K. Mančál [-] , P. Pejša [-] (88. A. Kraus [-] )

ŽK: 57. P. Vecka .
Hráči zápasu: P. Cipra , M. Lesniak - K. Mančál .
Místo: tráva. Počet diváků: 93. Rozhodčí: Dobrý Jan - PETŘÍK Jan, ŽÁKOVÁ Dagmar.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.