4:1
(1:0)
 
 
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

31.10.2015 14:00

13.kolo, Divize B, 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

FOTO: Litvínov získal cenné tři body, Rakovník na vlastní kůži prožil moment z finále MS 1996


Branky


11. A. Koudelka , 53. J. Polák , 66. J. Zigmund (p.) , 81. K. Kodeš - 85. R. Polášek
0

K dalšímu diviznímu utkání odjel Tatran do Litvínova bez řady klíčových hráčů Venera, P. Kučery, Gögha, Pinkase, L. Kučery a Křivánka, což se na výsledku utkání 13. kola promítlo a domácí Litvínov zvítězil hladce 4:1 a získal důležité tři body, jejichž zásluhou se odpoutal od sestupových příček.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Tatran Rakovník doplatil na špatnou koncovku

Úvodní minuty přinesly z obou stran opatrný průběh, po deseti minutách se to ovšem změnilo. Domácí Litvínov rozehrál rohový kop, po kterém se prosadil Adam Koudelka a v jedenácté minutě poslal svůj tým přesnou trefou do vedení. Ačkoliv Litvínov vstřelil úvodní gól, který do jejich řad mohl přinést patřičný klid, v dalším průběhu utkání byl lepším týmem Tatran Rakovník. Hosté se ovšem potýkali se špatnou koncovkou a zahodili několik šancí.

 

Michal Lesniak mohl rychle vyrovnat, když pronikl do pokutového území, udělal kličku brankáři a mohl míč poslat do prázdné brány, to se mu ovšem nepodařilo a z obrovské šance nakonec nebylo nic. Ve dvacáté minutě poté Polášek našel v pokutovém území přesnou přihrávkou Kujalu, který z deseti metrů napálil míč do spojnice tyče a břevna. Brána domácího týmu se otřásala v základech a Michal Lesniak se ocitl ve dvou dalších šancích, na pozorného Jana Pilaře ale ani v jednom případě nevyzrál, a tak oba týmy odcházely do kabin za stavu 1:0 pro domácí Litvínov.

Rozhodující gól utkání padl po kontroverzním okamžiku

Tatran Rakovník nepropadal depresi a po přestávce nadále usiloval o vyrovnávací gól, jenže po pouhých osmi minutách od výkopu druhého poločasu se na domácí straně prosadil Jakub Polák, který z dvaceti metrů napřáhl k nádherné střele, která se od břevna odrazila před bránkovou čáru, asistentka na pomezí však dala hlavnímu rozhodčímu signál, že se jednalo o gól, a tak Litvínov vedl po sporném momentu a rozhodnutí dvoubrankovým rozdílem, přičemž tento okamžik se stal nakonec klíčovým.

 

Utkání mezi Litvínovem a Rakovníkem dokonale připomněl finále mistrovství světa 1966, v němž Německo podlehlo Anglii díky kontroverznímu gólu Geoffa Hursta. Tatran vsadil ve zbytku utkání všechno na jednu kartu a vrhl vše do útoku, což mělo za následek rychlé protiútoky soupeře a také góly. V šestašedesáté minutě hlavní rozhodčí nařídil po faulu v pokutovém území penaltu, kterou proměnil Jiří Zigmund. Tatran čelil během posledních pěti zápasů pátému pokutovému kopu v řadě.

 

Devět minut před koncem otevřená tatranská obrana inkasovala počtvrté, když se v dresu domácího týmu prosadil Karel Kodeš. Poslední slovo nakonec měl nejstarší střelec Tatranu Rakovník Radek Polášek, který po skvělé individuální akci obešel dva protihráče a levačkou poté napřáhl k jedovaté ráně, která směřovala přesně pod břevno a nakonec se od něj odrazila do brány. Polášek vstřelil alespoň čestný gól hostujícího celku a nutno říci, že si ho vzhledem k předchozím šancím z prvním poločasu zasloužil.



Ohlasy k zápasu



TJ Tatran Rakovník
Pavel Mareš (trenér): „Do druhého (ne)gólu jsme byli lepším týmem, ale tento moment rozhodujícím způsobem ovlivnil celé utkání. Obdivuji zrak asistentky na lajně. Přitom do tohoto okamžiku hlavní pískal parádně. Jeho kolegyně mu ale jeho výbornou práci znegovala. Jsme v krizi, ale musíme poslední dva zápasy odbojovat a pokusit se nějaké body ještě přidat.“



Sestavy


FK Litvínov
J. Pilař [-] - J. Bujnovský [-] (79. T. Karaus [-] ) , M. Khaur [-] (89. M. Vrba [-] ) , M. Prokop [-] - M. Kulhánek [-] , A. Koudelka [-] (60. O. Bíro [-] ) , K. Kodeš [-] (83. D. Holenda [-] ) , P. Dragoun [-] , J. Polák [-] , D. Batelka [-] - J. Zigmund [-]

TJ Tatran Rakovník
P. Cipra [-] - P. Vecka [-] , M. Pidrman [-] , M. Houška [-] - P. Kujal [-] (75. P. Vitner [-] ) , A. Vrána [-] , L. Stuchl [-] , D. Santler [-] , S. Mařík [-] - R. Polášek [-] , M. Lesniak [-] -

ŽK: 24. J. Bujnovský , 45. A. Koudelka , 64. M. Khaur - 56. R. Polášek , 65. A. Vrána .
Místo: tráva. Počet diváků: 100. Rozhodčí: Simbartl Václav - CIHLÁŘ Jan, ŠPINDLEROVÁ Zuzana.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.