Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

30.08.2015 10:30

4.kolo, MSFL , 2015-2016


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Vyškovští dvakrát vedli, ale na body to nestačilo


Branky


0

Nebývá zvykem, aby trenéři ihned po utkání vyjmenovali hráče, s jejichž výkonem nebyli spokojení. Obvykle se horká kaše vaří ve vlastní kuchyni. Na následujícím tréninku. Po utkání Moravskoslezské ligy ve Zlíně s rezervou prvoligového Fastavu si ovšem trenér vyškovských fotbalistů Miloslav Machálek servítky před ústa nedával.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Nelze se mu divit, jeho tým prohrál zápas, který měl rozehraný na hladké vítězství. „Nemůžu říct nic jiného, než že jsme měli vyhrát. Jenže jsme udělali hrubé individuální chyby, které rozhodly o naší porážce. Ať se na mě nezlobí, ale třeba Kuba Klimeš, to byl tragický výkon, co dneska předvedl. Hromada našich hráčů hrála pod svoji úroveň, to nepřejdu. Ale mě nejvíc zranila situace u druhého gólu, kdy Honza Krejčí udělal fatální chybu, která by se hráči s tolika zkušenostmi stát prostě neměla. A Dominik Urbančok? S takovým přístupem by nemohl hrát ani okresní přebor," hromoval po zápase.

Do Zlína sice přivezl velmi okleštěnou sestavu. Vědělo se, že bude chybět zraněný stoper Trousil, ale na poslední chvíli pro nemoc vypadl i druhý nejzkušenější hráč David Hodinář. Na střídačce tak vedle posmutnělého Jana Trousila a náhradního brankáře Ladislav Kollára usedli jen hráči se sobotním zápasem béčka v nohou Filip Novotný a Milan Račanský. Kollár měl dokonce připravený i dres do pole… „Mužstvo se nám se úplně rozpadlo. To není normální, máme sedm zraněných hráčů," popsal Machálek aktuální zdravotní stav mužstva.

I přes tento velmi citelný handicap mohli jeho svěřenci nad mladými Zlíňany vyhrát. Přežili kratičký úvodní elán domácích a z prvního protiútoku šli do vedení. Přetažený centr z levé strany nabíhající David Němeček sice netrefil přesně, ale odražený míč pohotově poslal do sítě Josef Lička. Obrázek utkání se rázem změnil a Vyškované domácím moc nepůjčovali balón. A měli šance. Po rohovém kopu poslal Studený dorážku nad břevno a těsně nad horní tyč pálil i Urbančok z přímého kopu. Krátce na to šel po hrubé chybě domácí obrany sám na brankáře Michala Švece Urbančok, ale napálil jen jeho nohy, a dorážející Lička netrefil prázdnou polovinu branky.

Trest byl velmi krutý. Nejprve po standardní situaci trefila prvoligová posila Tomáš Janíček tvrdou hlavičkou břevno. A pak přišla situace, pro kterou Machálek tak kritizoval vlastního brankáře. Nikola Višněvský dostal na půlicí čáře míč do běhu, ale k překvapení všech nepostupoval vpřed, ale zdálky přeloboval Klimeše, stojící těsně před pokutovým územím. Parádní a chytrý technický kousek. „Já si myslím, že to byl klíčový moment celého utkání. Naprosto zbytečný gól domácí viditelně nakopl. My jsme po třiceti minutách měli vést minimálně 2:0, a věřím, že pak bychom to asi už uhráli na vítězství," konstatoval po zápase Trousil.

Přesto se hosté ještě jednou radovali. Ve 42. minutě sice Žočkovu dorážku zblízka Švec ještě bravurně vyrazil na roh, ale v poslední minutě zastavil Martin Koller ve vlastním pokutovém území pronikajícího Urbančoka faulem a sám postižený penaltu bezpečně proměnil.

Po přestávce vyběhl na trávník úplně jiný domácí tým. Velkou územní převahu získal agresivní hrou s velkým pohybem po celé ploše a tlak dokázal korunovat brankami. „Žádné polévaní živou vodou. Prostě jsme si v poločase vyříkali, co se nám trenérům nelíbilo. Především tedy to, jak lehkovážně jsme soupeři umožnili nějakých čtyři pět šancí. Naštěstí pro nás je nevyužili. A ve druhém poločase jsme byli lepším mančaftem," neskrýval radost na Vyškovsku velmi dobře známý a oblíbený Bronislav Červenka, kouč zlínské rezervy.

Hosté ve druhém poločase v podstatě už nic nevymysleli. Šanci na dobrý výsledek snad mohli mít, kdyby Studený v 61. minutě lépe mířil z trestného kopu za ošklivě vyhlížející faul na Josefa Ličku. Střílel z necelých pětadvaceti metrů ze středu hřiště. Jenže těsně nad břevno a větší šanci už domácí Vyškovanům nepovolili. „Musím říct, že nám uškodila i ta středa s Kroměříží, kdy jsme podali, řekl bych nadstandardní výkon. Jenže jsme přišli o další dva zraněné hráče a pak to onemocnění Hodináře sehrálo mimořádně významnou roli. Takže nehledejme žádné další důvody. Marodka je prostě obrovská," dodal už smířlivějším tónem vyškovský lodivod Machálek.
Zdroj: http://vyskovsky.denik.cz/fotbal_region/machalek-byl-po-prohre-kriticky-vyjmenoval-hrace-se-kterymi-nebyl-spokojeny-20150831.html



Sestavy


FC TRINITY Zlín B
M. Švec [-] - O. Bačo [-] , T. Masař [-] (70. R. Michálek [-] ) , E. Hradil [-] (61. Š. Červenka [-] ) , M. Koller [-] , Š. Chwaszcz [-] , M. Blanař [-] , N. Višněvský [-] (90. M. Vašulka [-] ) , P. Hlobil [-] , T. Janíček [-] , V. Pavlíček [-]

MFK Vyškov
J. Klimeš [-] - J. Krejčí [-] , V. Novotný [-] - D. Němeček [-] , J. Lička [-] (65. F. Novotný [-] ) , F. Studený [-] (65. M. Račanský [-] ) , L. Lahodný [-] , M. Žoček [-] , M. Jeřábek [-] , D. Pazourek [-] - D. Urbančok [-]

ŽK: 46. M. Koller , 75. T. Janíček - 80. J. Krejčí , 89. M. Žoček , 91. L. Lahodný .
Hráči zápasu: L. Lahodný .
Místo: Areál Vl.Marečka. Počet diváků: 114. Rozhodčí: Nováček Ivo - DOHNÁLEK Jan, MOŽÍŠ Dušan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.