Hnojník udržel čisté konto a porazil Staříč


Branky


16

Hnojník přivítal ambiciózní FK Staříč vedený trenérem Martinem Blahutou.

Utkání ovlivnila situace z 12.minuty, kdy se zranil brankář Hnojníku Josef Fujak, který musel do nemocnice. Jelikož domácí neměli ortodoxního brankáře na lavičce, musel do brány defenzivní záložník Aleš Klus. A nevedl si vůbec špatně. Více informací v článku.

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Zranění domácího brankáře domácí nezlomilo

Soubor trenéra Martina Blahuty přijel na půdu bývalého účastníka 1.A třídy Sokola Hnojník oslaben o několik opor, namátkou chyběl například Quitt, Király nebo Míček. Domácín tým postrádal opět kanonýra Macečka, stopera Rusze, navrátilce Lachowicze či gólmanskou jedničku Lamoše. Absencí tedy bylo na obou stranách víc než dost. 

Sotva zápas začal, tak už ve 12.minutě zde bylo první nucené střídání, kdy pro zranění musel odstoupit v ten den jediný brankář domácích Josef Fujak, kterého nahradil Jantoš Petr. Při střetu s protihráčem si poranil ruku. Do brány, proto musel defenzivní záložník Aleš Klus, který si nevzal ani rukavice. Tedy, oba týmy si vyměnily role ze svého posledního vzájemného duelu, který skončil vítězstvím Hnojníku 5:0, kdy přijeli hosté bez brankáře a chytal tehdy stoper Kocich (nyní působí v Sokolu Palkovice).

 

Utkání samo o sobě začalo rozhádaným stylem, žádný z týmů neměl vyloženě navrch, že by svého soupeře výrazněji zamkl na své polovině. Úvodní šance měli ale hosté, a to když defenziva Hnojníka vyrobila dvě hrubky v krátkém sledu, ale ani jednu hrubici se Staříči nepodařilo zužitkovat. V 10.minutě ještě brankář Fujak stihl Kaulincovu možnost zlikvidovat i s pomocí stoperů. O chvíli později staříčtí ztratili míč, kterého se zmocnil Zábelka a otevřel skóre utkání na 1:0. 

V 37.minutě musel odejít ze hřiště pro zranění, také Bolek. Jelikož měl Hnojník na střídání pouze dva hráče, měl tedy ještě před koncem první půle pro tento zápas vystřídáno.  

Srovnání se mohl Staříč dočkat ještě v první půli, ale Matulův trestňák skvěle vyrazil brankář "bez rukavic" Aleš Klus. Z následného rohového kopu mířil Kempa těsně nad.

Jantoš dvakrát udeřil

Do druhé půle nastoupili hosté odhodlaní něco s nepříznivým vývojem udělat. Nicméně spíše než stálý tlak byla hra víceméně vyrovnaná. V 60.minutě se po úniku prosadil Petr Jantoš a zvýšil na 2:0. O několik minut později Hradila vychytal skvěle brankář hostů Smetana. Staříč postupně střídal všechny náhradníky a do hry se dostali i mladí bratři Klečkovi nebo zkušený Michal Jurek, který tedy odehrál celý druhý poločas.

V 69.minutě dostal Hradil žlutou kartu za údajně nevhodně užité slovo "pusť". O 3 minuty později se, ale opět třásla síť za Smetanou. Po rychlé akci se prosadil opět Jantoš. O chvíli později šel stejný hráč sám na bránu z půlky hřiště po ztrátě míče Vandase na útočné polovině Staříče. Kdo četl článek Hnojníka s Oldřichovicemi, tak asi tuší, jak si ofenzivní esa Hnojníku v těchto podobných situacích počínají. Ano, kolonka neproměněných "samostatných úniků" z poloviny hřiště se opět rozrostla, Jantoš minul. 

V závěru se bojovné utkání dohrává a končí výsledkem 3:0.

Přejeme brzké uzdravení brankáři domácích Josefu Fujakovi, který má údajně zlomenou kost. 



Ohlasy k zápasu



FK Staříč
Martin Blahuta - trenér: Když se podívám na náš kádr a kádr Hnojníka, tak se nemůžu vymlouvat, že nám ze základu chyběl Malý, Krpec, Quitt, Király a Míček. Měli jsme toto utkání zvládnout, jejich golman si v klidu zahrál stopéra, na naše střely nepotřeboval ani rukavice. Z našeho týmu odehrál dobré utkání jen Musálek, ostatní zahráli pod své možnosti. Po předzápasovém tréninku (bylo nás 15), přípravě před utkáním, jsem o našem vítězství nepochyboval, o to víc jsem zklamaný. Hnojník si udělal radost, na zápas se sešli půl hodiny před zápasem a na nás to stačilo.



Místo: Hnojník. Počet diváků: 30. Rozhodčí: MITURA Michal - MACHALA Petr, ŠAŠINKA Jan.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.
20. 9. 2021 22:20
Hodnocení zápasu
20. 9. 2021 22:06
Hodnocení zápasu

Tip: remíza

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip: výhra domácích

Tip experta: výhra domácích

Hnojník už sice letos doma dvakrát prohrál. Ale měl těžký los a porazil doma silné Raškovice. Myslím si, že Staříč odjede bez bodu.

Tip: výhra domácích