3:1
(2:1)
4. P. Tobiáš (p.)
Výkon týmu: --
Výkon týmu: --
Rozhodčí --
Poslat report, video, foto Ohodnotit utkání

28.08.2021 16:30

5.kolo, Moravskoslezský | 1.B třída sk. C, 2021-2022


Hodnocení

Úrověň zápasu

--

Nápoje

--

Jídlo

--

Hrací plocha

--

Zázemí

--

Hnojník přehrál Raškovice


Branky


7

V Hnojníku se hrál jeden ze šlágrů tohoto kola, kam přijely rozjeté Raškovice. Tým trenéra Skotnicy se netají ambicemi postoupit o soutěž výš. Vyrovnané utkání, které začalo divokou úvodní desetiminutovkou. 

Poslat fotky a informace ze zápasu nebylo nikdy jednodušší. Jak na to se dozvíte zde.

Výživná úvodní desetiminutovka určila poločasové skóre

Utkání bylo ovlivněno ztrátami, ještě dříve, než začalo. Na straně hostí chyběl Lukosz, kanonýr Bednárek a obránce Juřica. Brankářská jednička Pešák absentovala kvůli účasti na horském závodu - B7. Kapitán Kožar měl bloknutá záda a Slavík odehrál duel v nachlazení.

Další "ztrátou" byla účast pouze dvou delegovaných rozhodčích - "novinka," zavedená svazem, z důvodu nedostatku sudích, kde dvojici sudích doplní zástupce domácího klubu. V tomto případě alternoval na postu pomezního správce hřiště Milan Jantoš. Nyní pojďme k samotnému duelu.

 

Pořádnou divočinou, začalo utkání mezi Hnojníkem a Raškovicemi. Již ve druhé minutě utkání se zatřáslo břevno brány brankáře Parmy, po rohu Kaňoka a následné hlavičce Macečka. Jak se zanedlouho ukázalo, tak si pouze kontroloval postavení tyčí. 

O dvě minuty později došlo k penaltové situaci, kdy Grochal podle rozhodčího fauloval Vojkovského. Nařízenou penaltu proměnil kanonýr Tobiáš - 0:1. O minutu později se opakovala spolupráce po standardní situaci na trase Kaňok - Maceček, kdy první jmenovaný z trestného kopu našel hlavu druhého, který míč prodloužil na zadní tyč a srovnal na 1:1. 

Uplynuly pouhé tři minuty a v pohodě hrající Maceček tentokráte sám utekl obraně hostí a uklidil míš za brankáře Parmu 2:1. Psala se 8.minuta utkání. 

Břevno se třáslo i pod hlavou brankáře Lamoše. Trefil jej Tobiáš. A když se neujala ani hlavička Birčáka, skončil výživný poločas vedením domácího celku. 

Zábelka dodal domácím klid

Nejen druhý poločas ale i celé utkání provázela řada sporných rozhodnutí sudích. Vyrovnaná bitva pokračovala, také ve druhé půli, obrany byly ale pevné. Ujala se až sporná ofsajdová situace z 59.minuty, kdy se prosadil Zábelka a zvýšil vedení domácích na 3:1. V dalším "gólovém" zařezu měli prsty opět sudí. Zábelka předal míč Bolkovi, ten jej posunul údajně pod sebe na Lachowicze, ale rozhodčí při zpětné přihrávce před prázdnou bránu odmával a následně odpískal offside. 

V závěru utkání měly Raškovice enormní tlak, který ale branku nepřinesl. Několikrát se skvěle zaskvěl brankář Lamoš a když už byl překonán, pomohla obětavá obrana, která minimálně dvakrát vykopávala míč z brankové čáry. Domácí tlak ustáli do závěrečného hvizdu a Hnojník si, tak připsal cenné tři body.



Ohlasy k zápasu


TJ Sokol Hnojník
Jakub Hradil: Vyrovnané utkání s týmem, který bude hrát v horní polovině tabulky. Určitě cenné tři body, protože Raškovice i přes absence předvedly více než vyrovnaný výkon a nemyslím si, že ostatní týmy budou ze vzájemných duelů s nimi snadno vozit body.

TJ Pražmo - Raškovice
Zdeněk Skotnica - trenér: Utkání se mi hodnotí velmi těžko, neboť každá prohra bolí. Už před zápasem jsme přišli kvůli zranění (sval stehenní) o Lukosze a kvůli zaměstnání o střelce Bednárka a obránce Juřicu. K tomu se připojila naše brankářská jednička Pešák, který startoval na závodě B7. Navíc do zápasu nastoupil s nachlazením Slavík a s bloknutými zády náš kapitán Kožar. Na hrotu Hnojnického týmu operoval obávaný bývalý druholigový střelec Karel Maceček, který se blýskl v minulém kole 5 góly do sítě Mostů! Ani předzápasový rozbor a varování nezabralo a tento útočník utkání sám otočil a vyhrál. Zápas začal a už ve 3 minutě domácí zahrozili a to když trefili z rohu břevno naší branky. O minutu později jsme udeřili my a to když v 16tce byl faulovaný Vojkovský. K penaltě se postavil střelec Tobiáš a bezpečně dává na 0:1. O minutu později kopal Hnojník standartku a osamocený Maceček srovnává na 1:1 hlavou na zadní tyč. O 3 minuty později Maceček otáčí utkání na stranu domácích a to když utekl naší obraně a udělal blafák Parmovi 2:1. Poté Tobiáš trefuje ze standartky břevno a když se neujmula ani 100% hlavička Birčáka šli jsme do kabin za stavu 2:1. Druhý poločas se přelíval ze strany na stranu, ale vyrovnat se nám ne a ne podařit. Bohužel rozhodla o výsledku situace z 59 minuty a to když rozhodčí pustil špatně ofsajdovou situaci a domácí tak zvýšili na 3:1. Poté jsme mohutně útočili, ale i ty nejvyloženější situace naši hráči neproměnili a to když domácí 2x vykopávali míče z brankové čáry a nebo se zaskvěl domácí gólman, a tak jsme odjeli z Hnojníku s prázdnou. Kaňkou za utkáním je zranění třísel našeho střelce Tobiáše, který tak nebude k dispozici na naše další domácí utkání s Horní Suchou. Snad se naše hra v domácím prostředí zlepší a napravíme toto zaváhání již s plnější sestavou.



Sestavy


TJ Sokol Hnojník
M. Lamoš [-] - L. Brzuchanski [-] , M. Bauman [-] , P. Rusz [-] , J. Kozel [-] - A. Klus [-] , V. Kaňok [-] (87. J. Hradil [-] ) , D. Bolek [-] , Š. Grochal [-] (77. J. Lachowicz [-] ) - V. Zábelka [-] , K. Maceček [-] (83. P. Jantoš [-] ) -

TJ Pražmo - Raškovice
D. Parma [-] - J. Birčák [-] (83. O. Liška [-] ) , P. Slavík [-] , A. Vojkovský [-] (90. A. Adámek [-] ) , R. Koloničný [-] - O. Kacíř [-] , E. Kožar [-] , P. Tobiáš [-] (70. R. Feike [-] ) , T. Žáček [-] - D. Papaj [-] , O. Janošec [-] -

ŽK: 3. Š. Grochal , 43. A. Klus , 81. V. Zábelka - 27. P. Slavík .
Místo: Hnojník. Počet diváků: 40.

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí ji jednoduše napsat přímo k zápasu pomocí tlačítka Poslat report, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku.

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Tip: výhra hostů

Tip: výhra domácích

Tip: výhra hostů

Tip experta: výhra domácích

Další z těch vyrovnaných utkání, ve kterém se potkají dva kvalitní celky. Věřím domácímu Hnojníku, který disponuje obrovskou kvalitou a v posledním zápase v Mostech se dobře naladil.